Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosim kterou by jste zvolila? nejak nevim,, v cem je ktera dobra nebo lepsi? je rozdil cabrio fix ted a treba starsi typ cca 3 roky zpet a podobne? pokud cabrio fix jaky izofix koupit? pokud pebble kterou izofix koupit??
Máte zkušenost s Maxi-Cosi Pebble?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi PebbleMáme Cabrio fix, jsme s ní spokojení. Jinak sérii starší než rok bych nekupovala, máme obě děti v dubnu, takže jsem si troufla koupit „loňský“ model, ale u dětí na konci roku už bych to neudělala, sedačky mají taky „trvanlivost“ ![]()
@Verunecka289 Zivotnost maji, ale dle vyrobce 7 let. Takze resit lonsky/predlonsky model je z hlediska zivotnosti plastu nesmysl. Navic tato zivotnost ma smysl u sedacek, ktere zustavaji v negarazovanem aute a stridaji se teploty +60 ve dne a + 5 v noci, ale ne u vajicka, ktere nosis domu.
Životnost bych neřešila pokud v ní nechceš mít po sobě 10 dětí. Taky jsem sedačky klidně kupovala starší modely, když byly o dost levnější. Model 3 roky zpět už bych třeba nekoupila, protože u druhého dítěte už by ses pomalu dostávala za těch 7 let a na to si zase dávám pozor.
My jsme měli na obě děti cabrio fix a family fixem a spokojenost veliká. Lehce se sedačka nacvakla, lehce sundala a proti pásu dobře držela. Když jsem někdy museli jet jen s pásem, tak mě přišlo, že nikdy nedrží tak dobře.
@Cuddy vím, že výrobci tvrdí, že je to 7 let, ale i tak bych to nekoupila
já osobně děcko nedám do vajíčka staršího, než dva roky ![]()
Jinak znám i lidi, kteří teď mají sedačku pro rok a půl dítě od známých, jenže ta sedačka je po děcku, který teď má cca 10 let
![]()
Holky nejak moc tex Fix ne?? family fix, isofix, cabrio fix,, nejak se v tom ztracim ktera sedacka ma ktery fix
@anomisisi Isofix je čistě ten systém na ukotvení sedaček, který je nainstalovaný v autě. Buď to auto isofix má, nebo nemá. Takže bys nejdřív měla zjistit, jestli vaše auto vůbec isofix má (tuším že povinně instalován je v modelech vyráběných od roku 2006, ale nejsem si jistá). Koukni třeba na google, jak isofix vypadá, ale většinou na zadní sedačce v autě trčí takový lísteček s nápisem isofix. Rozdíl mezi sedačkami pebble a cabriofix je potom v základně, na kterou se nandávají. Pokud budeš chtít používat autosedačku tak, že jí nacvakneš na ten isofix, tak k tomu musíš mít isofixovou základnu, kterou kupuješ přímo k dané sedačce pro pebble je to základna familyfix, která slouží v pozdějším věku dítěte i k uchycení sedačky pearl (prostě to je základna od 0 do 3 let věku dítěte, cca) a pro cabriofix je to základna easyfix, ta je schopna uchytit jen tu vajíčkovou sedačku, takže je od 0 do 1 roku dítěte. My máme třeba kombinaci cabriofix+easyfix, protože potřebuju vajíčko z auta vytahovat a nacvakávat ho na kočárek (bydlíme na vesnici a když potřebujeme na nákup, musíme holt na „na výlet“), ale velkou sedačku už vytahovat nebudu, takže základna pro velkou sedačku je pro nás zbytečná. Pokud ale víš, že budeš často vytahovat i tu velkou sedačku, je lepší si koupit ten familyfix v kombinaci s pebble sedačkou. Doufám, že jsem to vysvětlila tak nějak jasně ![]()
@KettyBo píše:
@anomisisi Isofix je čistě ten systém na ukotvení sedaček, který je nainstalovaný v autě. Buď to auto isofix má, nebo nemá. Takže bys nejdřív měla zjistit, jestli vaše auto vůbec isofix má (tuším že povinně instalován je v modelech vyráběných od roku 2006, ale nejsem si jistá). Koukni třeba na google, jak isofix vypadá, ale většinou na zadní sedačce v autě trčí takový lísteček s nápisem isofix. Rozdíl mezi sedačkami pebble a cabriofix je potom v základně, na kterou se nandávají. Pokud budeš chtít používat autosedačku tak, že jí nacvakneš na ten isofix, tak k tomu musíš mít isofixovou základnu, kterou kupuješ přímo k dané sedačce pro pebble je to základna familyfix, která slouží v pozdějším věku dítěte i k uchycení sedačky pearl (prostě to je základna od 0 do 3 let věku dítěte, cca) a pro cabriofix je to základna easyfix, ta je schopna uchytit jen tu vajíčkovou sedačku, takže je od 0 do 1 roku dítěte. My máme třeba kombinaci cabriofix+easyfix, protože potřebuju vajíčko z auta vytahovat a nacvakávat ho na kočárek (bydlíme na vesnici a když potřebujeme na nákup, musíme holt na „na výlet“), ale velkou sedačku už vytahovat nebudu, takže základna pro velkou sedačku je pro nás zbytečná. Pokud ale víš, že budeš často vytahovat i tu velkou sedačku, je lepší si koupit ten familyfix v kombinaci s pebble sedačkou. Doufám, že jsem to vysvětlila tak nějak jasně
ano ano uz jedno dite mame
a izo fix ma ale mame cybex tu velkou syn ma uz 8 let,, tkaze ted by peble a fix od maxi cosi neznam,, za maleho jsem mela auto bez izo fixu tak proto,,, u tech vajicek nevim,, asi chci tu pebble a tak tedy family fix dekujiii ja chci taky vytahovat vajicko a nasazovat na kocarek to rozhodne ano tak mam radeji koupit cabrio fix a easy fix jako mate vy??? ted ctu dale a pry jestli budu chti vytahovat i tu velkou sedacku jako tu od roku do tri le?? tu vytahovat urco nebudu,, no pujdu do obchodu tak pak asi zjistim na miste vice ale stranse moc vam dekuji jste uzasna
Narazila jsem dneska náhodou na Vaši diskuzi, a tak jsem zadala do bazárku nový inzerát - budu prodávat naše Maxi Cosi Pebble (dokonce dvě - máme dvojčátka). Když tak můžete mrknout.
@fančule píše:
Narazila jsem dneska náhodou na Vaši diskuzi, a tak jsem zadala do bazárku nový inzerát - budu prodávat naše Maxi Cosi Pebble (dokonce dvě - máme dvojčátka). Když tak můžete mrknout.
jaky je to rok kolekce? nejaka vesela barvicka? mam jeste hodne casu tak nespecham ale rozhodne se orientuji a chci vedet co a jak,, dekujiii
@anomisisi Kolekce je to bohužel už starší. Rok výroby na sedačce je 2009. A barvu jsme vybírali unisexovou, protože jsme pořád nevěděli, co se nám vlastně narodí. Takže světle hnědá.
@fančule píše:
@anomisisi Kolekce je to bohužel už starší. Rok výroby na sedačce je 2009. A barvu jsme vybírali unisexovou, protože jsme pořád nevěděli, co se nám vlastně narodí. Takže světle hnědá.
Jste MOC LASKAVA i tak Vam dekuji a preji jen to dobre
@anomisisi Cabriofix je starší model, ale stále se dělá, Pebble je novější, je větší, prostornější, ale také těžší a dražší. Obě jdou nacvaknout na základnu, ideálně FamilyFix, a obě jdou nasadit na kočárek
@steeve píše:
@anomisisi Cabriofix je starší model, ale stále se dělá, Pebble je novější, je větší, prostornější, ale také těžší a dražší. Obě jdou nacvaknout na základnu, ideálně FamilyFix, a obě jdou nasadit na kočárek
dekujiiii