Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Autosedačku mám dva roky a doposud jsem s ní neměla problém. Kupovala jsem jí novou.
Chtěla jsem na autosedačce povolit popruhy, abych mohla dcerku zapnout, protože jsem jí dala teplejší bundu a ono mi to vůbec nešlo. Tak jsem si autosedačku vzala domů, že se na to podívám, ale prostě to nejde povolit.Teď se tady s ní peru
Utahnout popruhy jdou to jsem vyzkoušela a mam je teď úplně utáhlý, ale bohužel nejdou povolit
Takže teď je mi ta sedačka na dvě věci.
Chtěla jsem i autosedačku rozebrat, ale potřebuji k tomu šroubovák ve tvaru hvězdiček který nemám ![]()
Prosím neměl jste někdo z Vás takový problém???
Máte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi TobiTaky jsem to řešila, jak povolit popruhy. Ten spodní díl do kterého se pásy zapínají a je mezi nožičkama musí být položený
Taky jsem nad tím strávila spoustu času, protože sedačku používám pro 2 děti - máme 2 sedačky 9-18kg a děti se střídají podle nálady a potřeby. A taky jsem sedačku sundala a přemýšlela jsem jak ty pásy vytáhnout a na tohle jsem přišla náhodou
Ahoj,
mě to taky dělá jedna ze dvou těchto sedaček. A je na to jakýsi grif. Nesmíš za to rvát a musíš tahat s citem, přišlo mi, že se to seklo stejně jako pásy v klasickém autě a čím víc to taháš, tím spíš to nejde.
Taky mi to občas nejde. Mám za to, že v tom prostředku mezi nožkama je jakýsi bezpečnostní mechanismus. Rozepni pásy, pokud je máš povolené a zkus ten prostředek jakoby přimáčknout směrem k zádům sedačky. Nadoraz, co to půjde, pak by měly jít pásy povolit. Když to zopakuješ, pásy se zase zamknou. Nebo mě to aspoň většinou tak funguje.
Kupujeme Tobi, ale nejsem si jistá s barvou potahu. Někde jsem četla, že co barva, to trochu jiný materiál. Nejradši bych černou, ale bojím se, aby nebyla hned vyšisovaná
.
Maminky mam asi blby dotaz ale… Mame ted pujcene pidi midi auto to nase jsme prodali a cekame na nove! To co ted mam je daewo matiz… Kdyz zapinam vajicko vzadu pasy jsou tak tak na obepnuti… Jak je na tom Tobi?! Myslite ze mi tam pujde?! Mate nekdo mensi auto?!
Do peugeot 206 třídvéřák zapnu normálně. Zatím jsem neměla nikde problém.
Velká prosba - podědili jsme starší MaxiCosi Tobi i s povlakem Emitex, který už by nutně potřeboval vyprat, ale nepřišli jsme na to, jak se sundavá
budou se muset nejspíš někde rozpojit popruhy přes ramínka, ale jak?? kde???
@steeve
Ráda bych se zeptala Steeve, jestli u MC Tobi je i u starších modelů polystyren okolo podhlavníku. Příbuzní nám nabízí asi 4 roky starou autosedačku, která je jinak v pořádku, jen má podhlavník prý pouze plastový, což se mi nezdá. Na obrázcích je všude s polystyrenem. Děkuji.
@Alegra u Tobi je polystyren v hlavové opěrce a byl tam vždy
Děkuji za odpověď. Takže takhle to už nebude tolik bezpečné, že? Dá se polystyren dokoupit a kolik by stál?
Dobrý den,
prosím o radu. Dostali jsme od známých Tobi z kolekce 2013 nebo 2014 a chtěla bych vyprat potahy. Dají se vyndat i pásy? Povedlo se mi ve spodní části vycvaknout plastový úchyt, ale nedaří se mi vyháknout ten kovový držák. Je na to nějaký fígl nebo to prostě nejde vyndat?
Předem moc děkuji.
@Ellie_II Jako že chceš i ty pásy vyndat a hodit do pračky? To jsem nikdy teda nezkoušela
Vždycky je jenom otřu.