Autosedačka BeSafe a Ford Fiesta

4595
12.10.11 15:48

Autosedačka BeSafe a Ford Fiesta

Dobré odpoledne, omlouvám se za další diskuzi na téma autosedaček, ale i když jsem většinu pročetla, pořád v tom mám hokej…

Vstupní údaje: dcerka má teď v 7,5 měsících lehce přes 7 kilo, nesedí, ale i tak nám z vajíčka začíná lehce čouhat… (zdědili jsme jakousi značku CAM po dvou dětech).

Po přečtení spousty debat se kloním k autosedačce BeSafe, ale stále pátrám… a snad se dopátrám :think:

A teď máme doma debatu…

• jestli sedačku jetou - konkrétně asi 5 let starou (jsem zásadně proti, ovšem manžel tvrdí, že není důvodu, proč by neměla stačit, že jakékoli jiné info o životnosti sedaček je jen marketinkový tah, jak prodávat)
  • jestli proti směru nebo po směru (nebo zda se využije obojí)
  • jestli rovnou koupit Isofix, nebo ne (máme teď Ford Fiesta r.v. 2008 bez Isofixu, ale plánujeme větší auto, ale jeté)
  • aby se nám do té Fiesty teď vůbec vešla (ať už proti směru, nebo po směru)
  • jestli 0-18 nebo vydržet na 9-18, kterou považuji osobně asi za kvalitnější (což ale může být ještě dlouho, s tempem, jak malá přibírá, tak za 4-5 měsíců, a to nám z vajíčka rozhodně vypadne)

Dívala jsem se na stránky, na které odkazuje většina diskuzí a přiznám se, že mám v tom slušný hokej… je tam tolik variant, že FAKT nevím…

Pochopila jsem, že Steeve je zdejší autosedačkový guru :mrgreen:, tak pokud se vyjádří i on, děkuji :kytka:. Ale uvítám i ostatní zkušenosti, názory, tipy… DÍKY!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
12.10.11 17:14

odpovědi na Vaše otázky:

• 5 let starou sedačku nekupovat, sedačky mají životnost 5, max. 6 let, takže byste koupili sedačku skoro po smrti, ty staré sedačky již nedokáží pohltit nárazovou energii a můžou prasknout- plasty křehnou
  • pokud se nyní dcera nevejde do vajíčka, tak jedině protisměrnou, do posměru může jít až když má nejméně 9kg, 9 měsíců a sama sedí, do té doby musí být v protisměru, a pokud možno co nejdéle v protisměru, ten je pro malé dítě bezpečnější.
  • některé isofixové sedačky se dají poutat i pásem, jiné ne, takže je potřeba teprve při výběru zjistit, zda je možné zakoupit isofixovou a používat zatím na pásy, ale třeba když mluvíme o Besafe , tak protisměrná IZI Combi isofix ( nebo IZI Kid isofix ) nejde v protisměru připoutat na pásy , takže tam je nyní výběr jasný, jedině model bez isofixu
  • do auta se většina sedaček vejde, ať po směru, nebo protisměru, ale je potřeba posunout přední sedadlo dopředu, nebude tam pak tolik místa.
  • již trochu odpovězeno výše, pokud vylezete z vajíčka a nemá 9kg, a 9 měsíců, tak jedině 0-18, nemůže jít do posměrné

informací je hodně, pokud v tom plavete, tak nejlépe zajet do specializované obchodu, kde mají jak sedačky 9-18, tak 0-18 ajsou ochotni a schopni poradit a předvést i v autě, pokud to nemáte daleko, zajeďte k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
12.10.11 23:09

steeve díky moc za vyčerpávající odpověď!!! jen se chci zeptat, pokud byste měl doporučit nějakou autosedačku do Fiesty (r.v. prý konec 2007), jaká by to byla? pořád váhám, zda jít do obou možností v jedné, nebo vzít jen protisměrnou… jak tam potom děti skládají nohy? to je asi třeba otočit po směru, že? tedy pokud se bavíme o verzi 0-18… díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.10.11 08:26

třeba u těch 0-18 od Besafe se dá používat do protisměru až do 18 kg( cca do 4 let) dětem se vejdou nohy, protože má před sebou speciální konstrukci, proto je tak těžká, zde je to vidět na detailní fotce: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
ale dá se sedačka IZI Combi kdykoliv v rozmezí 9-18 otočit i do posměru, je tedy na oba směry, takže pokud chcete využívat protisměr dlouho, je nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
24.10.11 14:53

Díky moc! Je rozhodnuto, teď jen dojet někam vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí