Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, dostala jsem tip, ze se mam v tehotenstvi mazat merunkovym olejem, proti striim a at nemam popraskanou kuzi. Co je ale problem, tak se mi zda, se to vubec nevsakuje a je mi strasne neprijemne chodit v prilepenem mastnem triku. Nevim, jak to udelat.. nejak tipy? Nebo je to spatny olej? Nebo to budou delat vsechny? Je to asi dve hodiny od namazani a porad se mi to zda stejne mastne..dekuji za sdileni zkusenosti
Já nevím, tak pokud ti to nevyhovuje, tak se s ním nemaž. Nebo dej menší množství nebo si ho namaž na noc. Budeš to muset asi sama nějak vyřešit…
Zkuste třeba jiný olej – mandlový nebo z hroznových jader bývá lehčí a lépe se vstřebává než meruňkový. Nebo si dejte pár kapek oleje do běžného tělového mléka – lépe se roztírá a nezůstane tak mastný film ![]()
@AnastazieB to je rada “vyres si sama”
proto se tady ptam, na zkusenosti jinych ![]()
@Adelalll Moc dekuji! Zkusim.
Zda se mi, ze si ho prave ani moc nemazu. Ale uz jsem to asi po dvou hodinach nevydrzela a byla si dat sprchu a stejne i po umyti mydlem mam na sobe pocit toho oleje
tak zkusim ty dalsi
dekuji
Dávala bych ten olej jen na noc, přes den nějaký krém nebo tělové mléko. Ale co si budem, mazat si to můžeš jak chceš a když to má prasknout, tak to praskne. Je to o genetice. Což neznamená, že se nemažu, ale nemám od toho velké očekávání. ![]()
Dáváte ho na vlhkou pokožku? Oleje se lépe vstřebávají, když je pokožka navlhčená, takže po sprše se ideálně vůbec neutírat, jen okapat a pak použít olej.
Já myslím, že to je podstata přírodního oleje: zanechá mastný film, který se nevstřebá.
Já proto používám suchý olej, ten se vstřebá prakticky hned a zanechá pokožku hydratovanou. Já používám konkrétně od Weledy.