Mazání meruňkovým olejem

112
19.6.25 08:23

Mazani merunkovym olejem

Dobry den, dostala jsem tip, ze se mam v tehotenstvi mazat merunkovym olejem, proti striim a at nemam popraskanou kuzi. Co je ale problem, tak se mi zda, se to vubec nevsakuje a je mi strasne neprijemne chodit v prilepenem mastnem triku. Nevim, jak to udelat.. nejak tipy? Nebo je to spatny olej? Nebo to budou delat vsechny? Je to asi dve hodiny od namazani a porad se mi to zda stejne mastne..dekuji za sdileni zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13755
19.6.25 09:02

Já nevím, tak pokud ti to nevyhovuje, tak se s ním nemaž. Nebo dej menší množství nebo si ho namaž na noc. Budeš to muset asi sama nějak vyřešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
19.6.25 09:33

Zkuste třeba jiný olej – mandlový nebo z hroznových jader bývá lehčí a lépe se vstřebává než meruňkový. Nebo si dejte pár kapek oleje do běžného tělového mléka – lépe se roztírá a nezůstane tak mastný film :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
19.6.25 09:40

@AnastazieB to je rada “vyres si sama” :) proto se tady ptam, na zkusenosti jinych :)

@Adelalll Moc dekuji! Zkusim.

Zda se mi, ze si ho prave ani moc nemazu. Ale uz jsem to asi po dvou hodinach nevydrzela a byla si dat sprchu a stejne i po umyti mydlem mam na sobe pocit toho oleje :nevim: tak zkusim ty dalsi :) dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1290
19.6.25 10:23

Dávala bych ten olej jen na noc, přes den nějaký krém nebo tělové mléko. Ale co si budem, mazat si to můžeš jak chceš a když to má prasknout, tak to praskne. Je to o genetice. Což neznamená, že se nemažu, ale nemám od toho velké očekávání. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
19.6.25 10:32

Dáváte ho na vlhkou pokožku? Oleje se lépe vstřebávají, když je pokožka navlhčená, takže po sprše se ideálně vůbec neutírat, jen okapat a pak použít olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.25 12:56

Já myslím, že to je podstata přírodního oleje: zanechá mastný film, který se nevstřebá.
Já proto používám suchý olej, ten se vstřebá prakticky hned a zanechá pokožku hydratovanou. Já používám konkrétně od Weledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4965
19.6.25 13:11

Musíš to mazat na vlhkou pokožku. Jinak se nevstřebává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí