Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proč se neporadíš se svým gynekologem? V tomto stadiu by ti ještě mohli dát potratovou pilulku, ne? Nedávno jsem byla na gynekologické pohotovosti, kam si přišla mladá holčina v doprovodu rodičů, asi už na plánovanou návštěvu, během chvíle dostala tabletu, řekli jí ať se hodinu pohybují kolem kdyby něco, pak normálně domů a za 6 týdnů na kontrolu ke svému gynekologovi, aby ultrazvukem zkontroloval, zda potrat proběhl. Musíš si prostě někam zavolat, dojít, ne se ptát tady.
@Anonymní píše: Více
Zítra val k dr a domluv se s ním … mini je do 8tt. Stíhat by se to mělo.
Potratová pilulka je do 49. dne od prvního dne poslední menstruace. Tudíž dneska jsi poslední den, kdy by sis ji mohla vzít. V úvahu už připadá jen klasická interrupce do 13. týdne anebo doufat, že těhotenství nedopadne samo o sobě…
@Dianka99 nemyslím potratovou pilulku, ale je nějaká klasická interrupce, a pak miniinterrupce v krátké anestezii a ten den se jde domů..
…Možnosti provedení se liší podle toho, zda žena již někdy dítě rodila nebo ne. U dosud nerodících pacientek je možné zákrok provést do 45. dne těhotenství, u ostatních pak až do 55. dne těhotenství.
@Anonymní píše: Více
Aha tak v tom případě do 55. Dne od prvního dne poslední menstruace. Tedy máš ještě 6 dnů. Je potřeba tohle řešit s gynekologem.
@Dianka99 „Je potřeba tohle řešit s gynekologem.“ Nepodceňuješ zakladatelku?
A to máš potvrzene od doktora že jsi 7+0, proč jsi se neinformovala rovnou?
@Luboš P píše: Více
V čem?😅 Těhotenství byť i nechtěné se přece řeší s gynekologem primárně, Luboši.
@Dianka99 píše: Více
A zakladatelka to podle neví, když ji to musíš poradit?
@Dianka99 Já chápu to: Co mám vše zařídit před zákrokem atd?, že se zakladatelka ptá: co má zařídit, nikoli kde. Ale možná se pletu a zakladatelka nevěděla, že se má obrátit na gynekologii.
Ja ted mozna dostanu bidu, ale tohle nepochopim, jelikoz me podobne situace fakt zvedaji ze zidle. Mas 3 decka, z toho jedno male mimino, jsi na ne sama, uz tak mas problem to zvladat, evidentne na tom nejsi dobre ani financne a chvilku po sestinedeli opet otehotnis? Uffff. Co tak premyslet dopredu a spis resit prevenci, nez pak nasledky? Nebo antikoncepce je zakazane slovo? Ono je pak jednoduche brecet na sockach a zebrat o pomoc, ze?
Ne fakt sorry, ale pro takove lidi moc soucitu nemam, protoze to v konecnem dusledku odskacou chudaci deti.
Kontaktuj sveho gynekologa, domluv se s nim a idealne si nech zavest telisko nebo neco, at tohle nemusis resit porad dokola.
@NezukoKamado co to meleš, já nikde nepsala že jsem na to sama, nebo finančně špatně. Jen čtvrté dítě fakt nechci. Je to přes antikoncepci. Ono možná být trochu empatická by neuškodilo.
Holky, prosím, kdo byl na miniinterrupci na vlastní žádost, do jakého týdne? Stíhám to, když jsem dnes 7+0, ale nejsem nikde objednaná atd? Co mám vše zařídit před zákrokem atd? Jsem v složité situaci. Mám tři děti, nejmladší 4 měsíce. Toto je neplánované, nechtěné.. 🥲