Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Musíš se prostě přemoct a jíst.
A říkám to jako někdo, kdo prozvracel tři těhotenství.
Zkus tekuté kalorie. Cokoliv co se pije ale dá ti to víc jak voda. Tím aspoň naženeš trochu cukry a nebude ti možná tak špatně. Jinak prostě musíš vydržet, neexistuje na to žádné řešení nebo lék. Jen si hlídej aby si dostatečně pila a nebyla dehydratovaná.
Na tu nevolnost existuje nějaký poměrně nový lék, zkus se po něm podívat. Nevím, jestli není jen na předpis.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, měla jsem to podobně, vydrželo mi to až skoro do půlky těhotenství. Určitě se poraď s doktorkou, poradí ti a nasadí ti něco. Mně pomohly hlavně tekutiny, džusy především. Tak se drž ![]()
Prvních pár týdnů jsem byla na ledové vodě s citronem nebo na Cole po lžičkách. Bez zázvorového lízátka bych delší trasy autem nedala. Jogurt jsem jedla celé dopoledne. Zabírala jíst jenom to, na co jsem měla chuť, ať to bylo co bylo. Taky jsem Hubla, přibírat jsem začala kolem 6 měsíce. Do té doby to šlo dolů nebo stálo.
Je potreba abys byla pod kontrolou lekare, daji ti pripadne kapacky, nesmis byt dehydrovana a taky jde o tvoje zuby a kosti, urcite dnes existuji i leky, co ti pomohou
@Anonymní píše: Více
Zkus jist po malickych davkach, ale furt. Ideálně hned jak otevres oci neco maleho ještě v posteli, na me to fungovalo, nebylo mi tolik špatně.
Mě pomáhalo mít na nočním stolku piškoty a ještě před tím, než jsem vstala do sebe dva tři dostat. Pak mi bylo zle mnohem méně. A zuby jsem si mohla vyčistit třeba až dvě tři hodiny po probuzení, jinak jsem se poblila.. první trimestr jsem taky zhubla a pak šla váha postupně nahoru..
Měla jsem to u prvního těhotenství podobně.
Na začátku úbytek 6kg.
Stále jsem zvracela. Uklidnilo se to někdy v 5.měsíci.
Celkem sem přibrala asi 7kg do konce těhotenství.
Zeptej se doktorky na Xonveu, mně zachránila zdravý rozum teď ve druhém těhotenství, je na předpis, stojí sice skoro tisícovku 20 tabletek (v Maxovi je 100 korun sleva s jejich kartičkou), ale stáli mi to za každou korunu, sice mi pořád nebylo nejlíp, ale o 100% lepší než v prvním těhotenství, za zkoušku to stojí🙂
Zkus do sebe dostat po malých doušcích takové ty nutridrinky, které seženeš v lékárně. Jsou volně prodejné.
Mě hodně pomáhalo nealkoholické pivo. třeba deci. jak to je hořké:)
Měla jsem úplně to stejný co píšeš asi do 15. týdne. Dostala jsem Xonveu od gyndy na predpis, ale bylo mi po ní ještě hůř, což neznamená, ze i tobě musí být, jiny ženský si ji chválí, ale za me je to uz závislost
Nicméně jíst musíš.. po malých dávkách a častěji a za me teda co mi strasne pomáhalo, tak byl těhotenský čaj z Dmka a do nej nastrouhat zázvor! Zázvor zklidňuje žaludek a pomáhá proti nevolnosti a za mě fakt super. Tak zkus ![]()
Ahoj holky předem se omlouvám za tuto diskusi ale už si nevim rady. Jsem ve 12tt
Jsem teprve na začátku těhotenství a už jsem zhubla 5kg
nevíte mi někdo poradit co dál už sem fakt vyčerpaná jak nejím 
Od začátku těhotenství je mi porad špatně vím to k těhotenství patří ale nemůžu se vůbec najíst v břiše mi kručí jak o závod ale můj žaludek nic nepobírá mam totální nechuť k jídlu nemůžu do sebe dostat skoro vůbec nic. A když už něco do sebe dostanu zachvili je to venku.