Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Já měla neutrální a spíše na kluka. Co jsem sehnala balíky na bazárku, ale my čekali překvapení
Přesně proto bych ani cíleně nekupoval, stejně bych to brala jako buď a nebo. Koupit oblečení můžeš i po porodu ![]()
Dítě neni panenka je to dítě.
co me nejvic stve na Vinted jsou prave tyhle absolutne nesmyslny kategorie pro novorozence. Nezapomen ji jeste potrestat propichnutim usi v prvnim mesici zivota ![]()
Tezko rict no, nam se třetí kluk tě krát nechtěl ukázat. Nejdřív můj lékař že by to mohla být holka, o pár dní jiný že kluk… Pak x tydnu nebylo nic vidět, že spíš holka… ke konci že spis kluk… No a narodil se kluk přes 4 kg. Trefil se lékař, u kterého jsme byly ve 14 tt právě na určení pohlaví podle pohlavního hrbolku. Takže za mě je to spolehlivější. Fotku miminka z prvního screeningu z profilu nemáš? Jinak uvidíš ještě za pár tydnu… Třeba se to vyjasni ![]()
A je nutné s něčím počítat? Po dvou holčičkách jsem si byla tak jistá, že třetí dítě musí být automaticky zase holčička, že jsem si ani nenechala říci pohlaví. A jak už asi správně tušíš, narodil se kluk
. Už je mu 12 let a zatím mi nevyčetl, že byl první dny v neutrálním a dokonce i v růžovém oblečení. Naštěstí v celém širém příbuzenství jsou samí kluci, takže jsem byla rychle zahrnuta modrými oblečky ![]()
Přesně tak jak píšete ano není to nutné a ne není to už vůbec důležité 🙏
Prosím vás ptám se jen pro svou duši 😌…prostě mám celé těhotenství takovou potřebu mít hned všechno hotové a jak není tak na to neustále myslím a špatně se mi spí
nic většího tam roli nehraje než moje těhotenská tužba po tom mít doma pro svoje nenarozené dítko vše perfektně připravené 🙏 😌 😁
Miluju jej ať je to holčička či chlapeček ❤️ ![]()
Proč perfektně? Já studovala různé seznamy a stejně jsem něco ani nechtěla, nebo měla, ale nevyuzila. Navíc plno věcí lze připravit klidně až po porodu ![]()
Ahooj, kolem 30 týdne by tě měl čekat další screening a potom ještě jeden ke konci těhu, takhle jsem to měla aspoň já, tak uvidíš co ti řeknou tam. Úplně ti rozumím, jsem teď těsně před porodem, pohlaví miminka nevím na 100% a taky mi každý říká že to je úplně jedno.. samozřejmě, že je nejdůležitější, aby bylo miminko zdravé, ale teď jak mám doma vše připravené, tak jsem občas taková smutná, že ty základní dražší věci jako vybavení do postýlky atd. máme v béžové, šedé, bílé.. a nemohla jsem doteď nakupovat na 100% na nějaké pohlaví. Takže jsou tu i lidi, kteří s tebou cítí a jen nesoudí (já
) a moc moc doufám, že se další screening pohlaví už dozvíš! Jinak, u mě to je tak, že se typuje holčička, ale není to jisté, doktorka mi řekla, že přímo jen růžovou kupovat asi radši nemám, že neví jistě. Nebylo vidět třeba přes pupečník, nebo bylo miminko zády. Tak jsem zvědavá, už to mám za chvíli ![]()
Ještě je možnost nechat si určit pohlaví genetickým testem z tvojí krve, stojí to okolo dvou tisíc. Je to stejný princip jako NIPT Trisomy, ale určí se jenom to pohlaví.
Ahojky jsem ve 27.týdnu těhotenství…doma mám už dvě cácorky. S manželem jsme třetí chtěli zkusit kvůli tomu že by to byl třeba ten chlapeček co moc chceme.
Nastudovali jsme všechny babské rady jak na něj 🤦 😅 podle čínského kalendáře taky kluk.
Od samého začátku nám miminko pohlaví ukázat nechtělo, na prvním screeningu nám doktorka řekla že nám svůj tip neřekne že se nechce mýlit ale že by to ten chlapec klidně být mohl.
V 16t. ýdnu jsem se objednala k panu doktoru mimo město kterého známe chválili kvůli přístrojům že pohlaví pozná vždy spolehlivě.
Tam mi bylo řečeno že za něj je to chlapec.
Já hloupá z velké radosti že se nám to povedlo nakupovala a nakupovala vše na chlapce🤦 😅
Od 17.tydne na kontrolách u mého gynekologa nebylo nikdy nic vidět…nini ve 25.tydnu mi můj lékař řekl že je to holčička že tam nic jiného nevidí. Tak jsem se opět objednala k tomu panu doktorovi u kterého jsem byla v 16.tydnu a včera mi řekl že holčička.
(Samozřejmě že nám to je jedno a jsme šťastný za vše co máme a za to že je to zdravé 🙏 ❤️)
Jen ta moje radost ve mě z toho Kloučka nějak ne a ne ven pořád mám v sobě pocit že prostě ten kluk bude.😁
Takže vlastně nevím s čím počítat. Nechat či nenechat oblečení na chlapečka nebo začít měnit za ty holčičí?🤔 Jak jste to měli vy?
(Prosím maminky vím že na tom nezáleží…jen asi ty hormony v těhotenství ve mě ted dělají že jsem šíleně zmatená a vlastně nevím s čím počítat)😁 😁