Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@AnastazieB píše: Více
Na to bych neměla odvahu. Víš, co se po takovém léku stalo minule? (Minule cca před 70 lety
)
@klara20000 píše: Více
Jenom pozor, že čerstvého zázvoru se může denně maximálně 4 gramy. Sušeného 1 gram. Já si dělala zázvorové čaje, tak jsem si to zjišťovala:
https://zdravi.euro.cz/…tehotenstvi/
@Yasmen píše: Více
Thalidomidovou aféru znám, on tento lék je sice nový u nás, ale ve světě se používá už přes 20 let pod jiným jménem, původě to byl lék na alergii, v xonvee je v kombinaci s pyridoxinem, což je Béčko vitamín. Takže to není něco neozkoušeného, jako tehdy, děti se po něm rodí zdravé už desítky let🙂 Brala jsem celé těhotenství, teď mám zdravého šestitýdenního chlapečka🙂 dneska už je ta kontrola léčiv někde jinde, než tehdy🙂
@ancovicka rybicka to jsem tak mela
vždycky jeden čaj denně a do něj kolečko zázvoru. ![]()
@Daisy98 píše: Více
Jasný, já to ani nemyslela, že by opravdu byl nebezpečný. Jen mě to hned vyskočilo na mysl a nemůžu říct, že by ve mne při užívání malinko nehlodal červík ![]()
@Yasmen píše: Více
Taky si myslím, že dnes už jsme dál, než před 60 lety.
Celé těhotenství jsem brala 2× denně Xonvenu - nevolnosti a zvracení bylo pořád, ale míň než bez léků. Ze začátku několikrát v nemocnici na kapačkách (nejdýl 9 dní). Bohužel pomohl opravdu až porod.
První těhotenství: - 9kg
Druhé těhotenství: - 14kg
Příspěvek upraven 18.06.25 v 20:57
A kolik je tvoje běžná váha? Moje byla před těhu 53 a když jsem zhubla 3 kg byla jsem úplný vyžle. Ja mela u prvního těhu hodně podobny. První trimestr jsem skoro vubec nejedla a hubla jsem. Doktor me uklidňoval, ze tělo je chytré a samo si to zařídí. Pokud jsem každý den byla schopna alespoň nějaké živiny v sobě udržet neni potřená chodit do nemocnice na výživu do žíly. Za dva tři týdny to poleví a bude ti normálně chutnat. Ja jsem ve výsledku přibrala stejne hezkých 9kg.:)
Měla jsem to úplně stejně u prvního těhotenství. Do začátku šestého měsíce jsem byla živa pouze z vodových nanuků a melounu. To bylo jediné, co jsem v sobě udržela, jinak šlo všechno okamžitě ven. Zhubla jsem devět kilo, až od toho 6. měsíce jsem začala přibírat. Hlavně ať nejsi dehydratovaná, jinak kapačky. Zkus zázvorové lízátka, všem holkám kolem mě pomáhaly, já jsem z nich blila, jak amina, tak uvidíš. Držím palce, ať je brzo líp.