Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte,
Jaké krémy se vám osvědčily na prsa? Jsem v prvním trimestru, ale prsa už mám nateklá a dole se mi začíná dělat strie. Zkoušela jsem hledat na googlu, ale vše je doporučeno na bříško. Děkuji za všechny rady ![]()
Co je na břicho, to maž na tělo kamkoliv. Me to u prvního těhotenství nikdo neřekl a na břichu (mazalaˇjsem) jsem nemela ani strii. Prsa me vůbec nenapadla a jsou na tom hůř. A stehna taky. V posledním těhotenství jsem mazala Weledu. A nové strie nemam. Ale zase jsem skoro nepřibrala. Hlavní je podle mě mazat a masírovat.
Já používala Bi-oil. Strie se mi udělali až těsně před porodem dole na břichu, kůže už prostě neměla vůli. Ale bylo by to horší, kdybych nemazala.
Co mažeš na pupik můžeš i na prsa ![]()
@AbbySt na Bi-oil jsem četla špatné recenze, že to obsahuje hodně chemikálií a není to vhodné pro těhotné
Zatím jsem objednala bambucká másla a uvidím. Břicho si zatím nemažu, tam není rozdíl 😁 ale prsa mám o číslo větší a mám pocit, že každým dnem mi prasknou ![]()
@Iva825 píše: Více
Pouzivala jsem frei oil a neudelala se mi zadna strie prestoze je mam uz z puberty.
Prsa i bricho bez problemu.
Dobre se to vstrebavalo, neda se porovna s bi-oil.
Muzes používat to samé co na břicho, ale je to genetika, jestli ta kůže má prasknout, tak praskne. Me se treba neudělaly strie na břiše v těhotenství, ale prsa mi po porodu popraskala slušně, jak se mi během dvou dnů nalila o tri velikosti, tak to ta kůže nedala.
@Kriss Tina tak to jsem asi v háji. Strie mám z období puberty, když mi narostla prsa moc rychle. Takže se s tím mám začít smiřovat ![]()
@Iva825 mazala jsem Elasti-Q a Bioil a stejně, břicho narostlo do ohromných rozměrů a nezachránilo mě nic.. ![]()
Používala jsem obyčejné vepřové sádlo bez soli, po 5-ti těhotenstvich a 4 dětech mám strie jen zezadu nad kolenama, břicho a prsa v pohodě, stejně tak jizva po císaři
@lucynka25 to je mi líto😔 děkuji za upřímnost. Zkusím si to v hlavě raději nastavit, že to k tomu ditku patří. Musíme přece milovat naše těla, ať už vypadají jakkoliv ![]()
Ja na začátku těhotenství používala BiOil, protože jsem to chtěla domazat a trčel mi dlouho doma. V pulce těhotenství jsem dostala ElastiQ na prevenci strií i na strie, začala jsem mazat k tomu i prsa (ty mě na začátku nenapadlo mazat protože se mi nezvětšily) ale v 8 měsíci se mi udělaly strie na prsou. Na břichu nic a jsem teď na konci 37tt. Nevím zda je to genetikou nebo že jsem začala mazat prsa pozdě.
Nemazala jsem se ničím ani jednou a neudělala se mi jediná strie.
Prsa pak popraskala nepozorovaně někdy v šestinedělí, strií tam mám hodně a žije se mi spokojeně i tak.
Jak už zaznělo, když je ti to souzeno v genech tak to prostě praskne a můžeš se v spešl olejech klidně koupat.
Kůže se trhá v hlubší vrstvě, kam oleje/krémy zvenku neproniknou a nepůsobí.
Neboj, nemusíš mít nic. Já měla strie od puberty, jak jsem rychle vyrostla, břicho a prsa jsem si mazala obyčejným krémem z lidlu a neměla jsem strii ani jednu. A to jsem rodila až v 35.
@miamia142 všude jsou diskuze jen na strie na břiše a člověk na ta prsa zapomene. Mě na to upozornil včera večer partner při sexu
že mám pod prsem začínající strii.
Já už si nepamatuju, jestli jsem nějak speciálně mazala, asi ne, ale taky se mi udělaly hned strie na prsou, později i trochu na břiše, ale časem zbělají a nejsou vůbec vidět ![]()