Mazání prsou a bříška v těhotenství. Co se vám osvědčilo?

50
18.2.26 17:01

Mazání prsou v těhotenství

Ahojte,

Jaké krémy se vám osvědčily na prsa? Jsem v prvním trimestru, ale prsa už mám nateklá a dole se mi začíná dělat strie. Zkoušela jsem hledat na googlu, ale vše je doporučeno na bříško. Děkuji za všechny rady :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1210
18.2.26 17:08

Co je na břicho, to maž na tělo kamkoliv. Me to u prvního těhotenství nikdo neřekl a na břichu (mazalaˇjsem) jsem nemela ani strii. Prsa me vůbec nenapadla a jsou na tom hůř. A stehna taky. V posledním těhotenství jsem mazala Weledu. A nové strie nemam. Ale zase jsem skoro nepřibrala. Hlavní je podle mě mazat a masírovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
18.2.26 17:17

Já používala Bi-oil. Strie se mi udělali až těsně před porodem dole na břichu, kůže už prostě neměla vůli. Ale bylo by to horší, kdybych nemazala.
Co mažeš na pupik můžeš i na prsa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.2.26 17:28

@AbbySt na Bi-oil jsem četla špatné recenze, že to obsahuje hodně chemikálií a není to vhodné pro těhotné :? Zatím jsem objednala bambucká másla a uvidím. Břicho si zatím nemažu, tam není rozdíl 😁 ale prsa mám o číslo větší a mám pocit, že každým dnem mi prasknou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4084
18.2.26 18:05
@Iva825 píše: Více

Pouzivala jsem frei oil a neudelala se mi zadna strie prestoze je mam uz z puberty.
Prsa i bricho bez problemu.

Dobre se to vstrebavalo, neda se porovna s bi-oil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.2.26 18:27

Muzes používat to samé co na břicho, ale je to genetika, jestli ta kůže má prasknout, tak praskne. Me se treba neudělaly strie na břiše v těhotenství, ale prsa mi po porodu popraskala slušně, jak se mi během dvou dnů nalila o tri velikosti, tak to ta kůže nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.2.26 18:53

@Kriss Tina tak to jsem asi v háji. Strie mám z období puberty, když mi narostla prsa moc rychle. Takže se s tím mám začít smiřovat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22864
18.2.26 19:40

@Iva825 mazala jsem Elasti-Q a Bioil a stejně, břicho narostlo do ohromných rozměrů a nezachránilo mě nic.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
18.2.26 19:56

Používala jsem obyčejné vepřové sádlo bez soli, po 5-ti těhotenstvich a 4 dětech mám strie jen zezadu nad kolenama, břicho a prsa v pohodě, stejně tak jizva po císaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.2.26 19:59

@lucynka25 to je mi líto😔 děkuji za upřímnost. Zkusím si to v hlavě raději nastavit, že to k tomu ditku patří. Musíme přece milovat naše těla, ať už vypadají jakkoliv :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
18.2.26 19:59

Ja na začátku těhotenství používala BiOil, protože jsem to chtěla domazat a trčel mi dlouho doma. V pulce těhotenství jsem dostala ElastiQ na prevenci strií i na strie, začala jsem mazat k tomu i prsa (ty mě na začátku nenapadlo mazat protože se mi nezvětšily) ale v 8 měsíci se mi udělaly strie na prsou. Na břichu nic a jsem teď na konci 37tt. Nevím zda je to genetikou nebo že jsem začala mazat prsa pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
18.2.26 20:09

Nemazala jsem se ničím ani jednou a neudělala se mi jediná strie.
Prsa pak popraskala nepozorovaně někdy v šestinedělí, strií tam mám hodně a žije se mi spokojeně i tak.
Jak už zaznělo, když je ti to souzeno v genech tak to prostě praskne a můžeš se v spešl olejech klidně koupat.
Kůže se trhá v hlubší vrstvě, kam oleje/krémy zvenku neproniknou a nepůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
18.2.26 20:10

Neboj, nemusíš mít nic. Já měla strie od puberty, jak jsem rychle vyrostla, břicho a prsa jsem si mazala obyčejným krémem z lidlu a neměla jsem strii ani jednu. A to jsem rodila až v 35.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.2.26 20:15

@miamia142 všude jsou diskuze jen na strie na břiše a člověk na ta prsa zapomene. Mě na to upozornil včera večer partner při sexu :lol: že mám pod prsem začínající strii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
18.2.26 20:17

Já už si nepamatuju, jestli jsem nějak speciálně mazala, asi ne, ale taky se mi udělaly hned strie na prsou, později i trochu na břiše, ale časem zbělají a nejsou vůbec vidět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí