Mazlíček pro alergika?

19
20.10.25 10:38

Mazlíček pro alergika?

Ahoj zdravím Vas všechny! 🙂
Máme doma syna, 7 let, alergik na pyly, roztoče, psa,.. 🫣 Chtěl by zvířátko, morče nebo křečka, ale to mu nechci z pochopitelných důvodů dovolit.. Maji v družině africké šneky, prý si mohou vzít domů..asi lissachatiny. Chováte je někdo? Něco jsem si už přečetla, prý to není náročné na chov, ale zajímají mě zkušenosti. Díky 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Velryba černá
20.10.25 10:43

Syn má pozitivní roztoče, máme morče. Ke zhoršení příznaků nedošlo. Řešila jsem to s několika lékaři, protože mě vždycky zajímá celostní náhled. Alergolog má názor jednoznačný, ostatní dokázali započítat i faktor psychické pohody dítěte.

• Citovat
  • Upravit
19
20.10.25 10:51

Děkuji za reakci, možná to zkusíme. Neměl jsem by ho raději v pokojíčku, ale občas pomazlit, třeba by nevadilo.. Ale stejně, jeslti máte někdo šnecky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
20.10.25 10:54
@PetraAdy píše: Více

Záleží, jak se alergie projevuje. Obecný návod to není. Šneky nemáme, bohužel. Hlavně ať je dítě spokojené, líbí se mi, že hledáte schůdné cesty.

• Citovat
  • Upravit
2720
20.10.25 11:40

Šneky jsem chovala jako dítě. Akorát to tu začínalo. A teda jako pokud chce morčátka tak ty mu šneci fakt nenahradí. To vážně není mazlíček v právem slova smyslu.
Jako klidně si je vezměte. To není nutné nijak plánovat. K životu to potřebuje nějaký fauna box, kokosové vlákno jako podestýlku, vodu, sépiovou kost a aspoň ti moji žrali jenom salátovou okurku nic jiného. Ale protože jediná zábava s tím je to pozorovat, nebo si šneka vzít na ruku tak nepředpokládám, že to syna bude dlouho bavit.
Ale zas lepší něco než nic to asi ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3072
20.10.25 11:45

Šneky doma máme, dítě bavili asi týden a teď to mám na na krku já. Ale počítala jsem s tím..
Pro děti je to jako kdybychom je neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
20.10.25 11:49

Dříve než morče, bych zkusila křečka. Ten žije přeci jen kratší dobu, kdyby projevy alergie byly silnější.
Hlavně bych si dala pozor na podestýlku a častou výměnu.
S křečkem se přeci jen i pomazlí, měla jsem později i potkana, ten je inteligentní a lehce ochočitelný.
Někteří lékaři jsou striktní, někteří ne.
Když jsem měnila alergologii, tak se nová doktorka s velmi vražedným výrazem dívala, že mám doma psa, když mi z testu z krve vyšla na ně alergie. :mrgreen: Žiju se psem od malička jako atopik a alergik a překvapivě žiju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.10.25 11:56
@PetraAdy píše: Více

Jsem alergik na roztoče, prach, pyly, včely, plísně, kočky a měla jsem křečky, morčata, králíky, dokonce mám doma několik koček. Nikdy mi to problémy nedělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25338
20.10.25 12:32

Co pes, co nemá chlupy, ale vlasy?

Šnek podle mě není mazlíček…

Já jako alergik žiju s kočkama. Lehce to cítím. Ale léčím se pomocí čínské medicíny a je to mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1282
20.10.25 12:53

Co skinny morče? někomu se to líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
20.10.25 12:54

Stran alergie na srst mě ještě napadají nahatá morčátka. Mě se sice hrozně nelíbí. Ale pro dítě alergika by to mohlo být fajn řešení. Nebo ten křecek. Pokud dítko není silný alergik. Tak když bude krecek v jiné místnosti než dítě spí moc velký problém bych v něm nevidela. A určite s ním bude více zábavy než s těmi šneky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15078
20.10.25 13:24

Co jorkšír? Ten nemá chlupy, ale vlasy. Prý je vhodný pro alergiky na psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
20.10.25 13:26

Nahaty morce :) neni tedy uolne sexy ale ja ho mela a je bozi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.25 13:31

Šneky má kamarádka a její děti se o ně vůbec nezajímají.
A projevuje se u tvého dítěte alergie nějak silně?
Moje dcera má astma, silnou alergii na kočky, psy, prach, pyly…nejsilnější alergie jí vyšla na kočky. A kupodivu kočku máme doma, ale byla tam už od jejího narození, tak na tuhle konkrétní je asi zvyklá s problémy jí nezpůsobuje. V jiných domácnostech s cizímu zvířaty mívá záchvaty kašle.

• Citovat
  • Upravit
19
20.10.25 13:43

Moc díky za reakce! 🙂 Asi se toho křečka tak bát nebudeme a zkusíme 🙂 a šneka taky, už si ho zamluvil 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný