Jaké pořídit zvířátko?

Anonymní
4.10.25 12:39

Jaké zvířátko ?

Chtěla bych se zeptat, které zvířátko je lepší? Máme venku kočku, ale nedávno jsme tu měli koťátko a dcera z něj byla nadšená..ale koťátko jsme si nechat nemohli a tak si ho vzali, komu patřil..co jste pořizovali dětem? Samozřejmě budu se starat ja, ale jde mi spíš o to, jestli morče v noci spí nebo je lepší nějaký zakrslý králíček. Přítel nechce žádného hlodavce, prý když už, tak rybky, ale to si nepochocste- to je spíš na koukání..on by když už, tak psa, ale to nechci já, je o to větší starost a to odnesu já, venčení, krmení.. a to časově po ránu nedám, kdyby on, než vy šel do práce psa vyvenčil, tak proč ne, ale nemůžu dělat vše, ráno děti, ještě jeho dítě na vlak a pak rychle do práce..tak jsem si říkala, toho králíčka, o to taková starost není..ale teď, zda to v noci spí? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
4.10.25 12:42

Jestli tu kočku máte jen venku, tak si nic nepořizuj. Tak nezodpovědný a sobecký člověk by žádné zvíře mít neměl. Kočka potřebuje domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.25 12:44

@Janli ale ona doma je, jen žije venku na zahradě - má volno, zase kočka, která v noci loví ji přeci nemohu držet doma, to je pro mě trápení pro ně..když v noci mňouká a škrábe na okno, že chce ven.. myslím si, že nejsme jediný, kdo má kočku a mají ji venku na myši a tak celkově..

• Citovat
  • Upravit
9052
4.10.25 12:44

Vyloženě dětem nic. Nebo na aktovce obrázek.
My jsme rodina a naše rodina si pořídila společně domácí kočičáky a psa. Společně se staráme, mazlíme, ňuňáme, pečujeme. Dětem se vysvětlovalo, ukazovalo, šlo se příkladem, jak o mazlíčky pečovat, co potřebují. My teda jedeme i na veterinu společně celá naše početná rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35979
4.10.25 12:46

Hlodavec nebo králík, prašť jak uhod. Vy si nepořizujte asi žádné zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
4.10.25 12:48

Já měla jako malá křečka, za hezké známky a uklizený pokojíček.

Pokud už teď víš, že se o zvířátko budeš starat ty a děti to budou mít jako chvilkové povyražení, nic bych jim nepořizovala. Musí vědět, že zvíře je zodpovědnost na celý jeho život, že to není že se pomuchlají a nechají to být.
Jak máš velké děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.25 12:55

@AbbySt tak úplně jsem to nemyslela..napsala jsem to špatně..o koťátko se starala krásne, krmila, dávala čistou vodu, chovala a opěcovavala..teď jak kotě není, tak je smutná a prý proč muselo pryč, že se o něj starala a teď nemůže..velká kočička k ní jít nechce ( kočka už má svoji hlavu a nechce se moc chovat- hrát..) dcera je pečující, krmíme rybky co máme doma+ i chodíme tady krmit koně, dáváme jídlo rybkám tady co jsou v obci..když soused má husy, tak od mladých chodíme a dáváme travicku..teď je smutná, že kotě není a já přemýšlím co nenáročného..psa ne, je náročný a většinou v létě jezdíme na dovolenou, hlaveň ona jezdíme do práce, děti ve školce a domu jezdíme tak po té třetí hod a byl by tu většinou sám..takhle po ránu sprchami do školky, práce a psa už opravdu ne..mozna, když děti budou větší..máme i slepičky…také trhá trávu, dává úrovni atd..ale že to padne starost na mě, jsem měla na mysli, jako čištění klece a takové ty věci, které ještě úplně nezvládne..jinak dceři budou v na konci prosince 6 let a synovi jsou čtyři.

• Citovat
  • Upravit
2441
4.10.25 12:56

Zvíře si má pořídit člověk, který po něm opravdu touží a je připraven naprosto vážně přijmout za tu živou bytost zodpovědnost a skutečně se o ni postarat. Ne jako dárek pro potomka nebo jako chvilkový rozmar. A člověk, který už po tom zvířeti touží, tak má obvykle velmi jasnou představu, jaké zvíře by chtěl. Takové to, které zvíře nás bude nejméně obtěžovat a bude s ním nejmíň starostí, to si ho fakt nepořizujte. Všechna zvířata, která si pořídíte si zaslouží stejnou péči a pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76958
4.10.25 12:59
@Anonymní píše: Více

také radím nic, a to tě nekritizuji, tím myslím, proč si pořizovat dobrovolně další starost a výdaje,
mamčina kamarádka před týdnem jela 80 km s králíkem na CT, protože neustále pčikal a žádná léčba nepomáhala, beztak se na CT nic nezjistilo - ani nechci vědět, co to všechno stálo peněz a času,
jako jestli máš hodně času, raději si najdi jiný koníček, nebo čti, peč, cokoli - každé zvířátko je práce a náklady, musíš uklízet, hlodavcům minimálně jednou za týden měnit podestýlku a vše čistit, to akvárium také musíš umývat, měnit vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76958
4.10.25 13:01

tak to nechte, jak to je - dcera si za chvíli na zvířátko ani nevzpomene, a nějaký křeček beztak koťátko nenahradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
4.10.25 13:01

A taky je třeba mít v záloze zodpovědné lidi, když někde pojedete a mazlík nebude moc (kočky moc nemusí cestování a nové prostředí). Musí to být člověk, kterému věříš. Svěřuješ mu na hlídání svoje mazlíčky, domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
4.10.25 13:04

Nejlépe znáš samozřejmě dcerku ty. Jak píšeš, psa bych určitě nepořizovala, až budou třeba větší a opravdu dokáže, že se dokáže postarat.
Jinak i u hlodavců může pomáhat s čištěním klece, opravdu aby věděla že je to starost. Jestli myslíš, že je na to připravená, tak můžete zkusit morče. Syn se taky k němu musí chovat hezky.

Ale určitě nejprve zjistit co to obnáší. Aby mělo dostatečně velkou klec, dostatečný klid (ne že mu někdo bude celý den křičet a běhat u klece), vodu, jídlo, znáš to. Možná zkusit nejprve pořídit nějaké knížky o morčatech (třeba z knihovny) a s dcerkou probrat co to vše obnáší.
Určitě se ale připravit na možnost, že morče nebude mazlivé. Každé zvířátko je jiné, některá jsou mazlíci a některá prostě na to moc nejsou, to bohužel nikdy nedokážeš odhadnout na první pohled.
Taky předem vyřešit kdo ho ohlídá až vy pojedete na dovolenou nebo někam pryč, ne každý má rád zvířátka a je ochoten hlídat.
Může se stát, že v noci bude morče pískat a různě se rochnit v podestýlce, tak aby si pak děti nestěžovaly, že nemůžou spát a zvíře nemuselo z domu.
Přeju hodně štěstí v rozhodování o zvířátku :)

PS: koukla bych po chovných stanicích s morčátky, ze zverimexu nám většinou rychle odešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
4.10.25 13:06

Tak králíček zrovna potřebuje péči jako 🐱 nebo pejsek. Velký výběh a proběhnout se po bytě a ne být stále zavřený v kleci, takže to znamená okousané věci, což podle všeho by váš přítel nesnesl. Jinaknjevtonkus od kusu, takže když bude stále zavřený, tak bude dělat bordel v kleci, protože se nudí a jak umí dupnout 😀. Takže přečtěte si na králíčci. cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
4.10.25 13:06

Oh, a ještě bych dodala: To, že si pořídíte malé zvíře neznamená, že dalších X tisíc nenecháte na veterině. I malá zvířátka občas onemocní.
Opravdu bych to ještě lépe promyslela a zkusila s dcerkou promluvit, že třeba až bude starší a rozumnější:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22063
4.10.25 13:09

Pořizovat si zvíře proto, aby holčička měla co chovat, protože “ona je taková pečující a velká kočička k ní jít nechce”…. to je hodně špatná motivace.

Zvíře by mělo přijít do rodiny, kde ho chtějí všichni – u vás v tom nejste ani zajedno s partnerem – a kde nebude sloužit jenom jako mazlíček a hračka pro dítě. :roll:

A jen doufám, že to “chodíme krmit koně” znamená, že jste na tom domluveni s majitelem a činíte to s jeho souhlasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný