Jaké pořídit zvířátko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.10.25 13:13

@AbbySt moc ti děkuji, alespoň někdo se najde, kdo odpoví normálně a ne hned chytré řeči..děkuji, jako malá jsem měla také morče a bylo mazlivé a chápu, že jsou některá zvířatka, která mazlivé nejsou anebo jsou i zlé. Ono to třeba u dcery přejde a počkáme si, až bude větší a syn také a budeme moct si pořídit třeba toho psa. Mě ještě napadlo, jestli něco takového je, něco jiného než zvíře..jestli pořizujete náhradu misto zvířete..jako nějaké ty hry, kde jsou, že se musí o to starat atd..ptz jak už tu někdo psal, možná ty, v noci může pískat, nějaké nemoci, toho se také obávám, přeci jen zvíře spolkne víc peněz, než dospělí člověk..a hlavně to také nechci, pak akorát dcera bude víc smutná..no, budu doufat, že ji to brzy přejde. Když jsem byla já malá, tak jsem také měla, ale jak říkáš, v noci to spát nemusí.. dáme tomu čas a někdo tu psal, darovat dětem jako k Vánocům - dárek zvířátko, mě ani nenapadlo..

• Citovat
  • Upravit
24725
4.10.25 13:25

Počkejte s tím, až dcera opravdu pochopí, co je zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
4.10.25 13:28
@Anonymní píše: Více

Ale tak to ji nemáte venku, to je normální domácí zvíře, to se omlouvám. Z toho, co jsi napsala, vyznělo, že ta kočka nesmí přes práh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
4.10.25 13:31
@Janli píše: Více

Přes noc jsme měli taky kočky venku. Domů chodili ráno na snídani, poležet v teple a zase podle jejich potřeby utíkali přes okno ven. :nevim: výjimkou byli odjezdy někam mimo. To jsme je nechali venku. Po návratu, kočky zase přišli na večeři a než jsme šli spát zase šli ven. :nevim: pokud měli koťata tak zůstávala tak zůstávaly i přes noc. Ale vždy někde tam, kde tolik nevadilo, že udělají hromadu nebo louži. Třeba v kotelně, na chodbě. Takže mě to zase tak divný nepřijde. Pokud kočka dostane nažrat, napít a možnost se přijít ohřát nebo pomazlit. Tak to předci není nezodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
4.10.25 13:35

Když bylo dceři 6 let, tak chtěla morče. Koupilo se, ale pod podmínkou že se o něj bude starat. Nějak nechápu, proč by ses měla starat ty? Ty můžeš pomoct, ale primárně se má starat dítě co to zvířátko chce. Přítel nehce hlodavce, když už tak psa, ale zase by to bylo na tobě? Nepořizujte si nic, to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3053
4.10.25 13:36

Tak záleží, o co jste ochotni se postarat. My máme morče, v noci spí (asi, rozhodne neruší :lol: ale nemáme ho v loznici) a meli jsme štěstí na mazlivé…nicmene co vim od jiných, rozhodně to neni pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.10.25 13:37

Nepořizuj nic. Bez základních znalostí o zvířatech a zodpovědnosti, to se choďte na ně koukat do zoo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
4.10.25 13:46
@Atisia píše: Více

Prosím tě, dočti tu diskuzi do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
4.10.25 13:49

Kolik je detem?
My jako deti meli krecky, ale v noci byli hlucni. zavirali jsme je do koupelny.pak k vodni zelvy, ale ty si moc nepohladis a smrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
4.10.25 13:50

Mame vevnitř morče i králíčka i psa.
A nejvíc se vyspíš se psem:palec:
Dá se vycvičit že brzy nevstává. Ale právě s ním je než se vycviči, to jo.

Hlavně ne králíčka! Ten v noci strašně hlodá. Dcera ho má na volno a skáče všude. Má i obří klec ale v té taky dělá rambajz.

Morče v noci většinou spí, když má co na hlodání. Ale někdy lomcuje s klecí spíš přes den. Je teda nejméně náročné. Morče i králíčka musíte ale hodně zvykat na mazlení jinak může být divoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76972
4.10.25 14:04
@LunaP píše: Více

když jsem byla malá, měli jsme po sobě dvě morčata, chramostily obě celou noc, to první bylo mazlivé a hravé, mělo i smysl pro humor,
když zemřelo, tak mě taťka poslal pro druhé, to bylo zlostné a kousalo nás, žádná výchova, žádné mazlení nepomáhalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76972
4.10.25 14:06
@lucad77 píše: Více

neznám v reálu rodinu, kde by se nakonec o zvíře, které se pořídilo pro děti, nestarala matka sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
4.10.25 14:40
@Fiveone píše: Více

jako že zakladatelkanemá základní znalosti o zodpovědnosti? :think: celkem drsný, na to že ji neznáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
4.10.25 14:47

My jsme zacali kockou, mame barak a kocici dvířka ve dverich aby si mohla trajdat jak chce ona. Po 3 let pribyl pejsek a pak dalsi kocka-kocour, ten je mazel. Prvni kocka byla hodne placha. Ta prvni kocka umrela starim a pes taky, ale kocour je porad tady a je to velky mazel a milacek dcery. Spi s ni v posteli

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
4.10.25 14:49

Pro kocky tenhle zivot, kdy muze ven je daleko prirozeneksi nez byt zavreny doma, to je pro me vezeni. Dcery se o vsechny zvirata starala velmi dobre a bylo to pro obe velky prinost, naucily se zodpovednosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný