Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Alpacass píše: Více
Tak například bezbranná koťata bez matky to ani neumí.
@Roxy ivka píše: Více
To není tak úplně pravda, někteří samečci pomáhají při porodu, ale hrozí že samičku znovu oplodní. Samička je může sežrat pokud je ve stresu nebo nemá dostatečnou výživu nebo když porodí další vrh. Nicméně my budeme za týden oddělovat, nechci aby ji znovu oplodnil.
@scentini píše: Více
Taky máme jednoho džungarského křečka, je to super zvířátko. Proti morčatům absolutní brnkačka
.
Máme ho v obýváku a nikoho neruší.
Akorát je třeba mu udělat opravdu velký výběh, i když je malinkej. Ale co se týče údržby, je zcela nenáročný…
Nikdo tu neřešil kotě venku přes zimu. Proto se koťata obvykle rodí v jinem ročním období než je zima.
@Alpacass píše: Více
Ale umrzají v zimě. Tak to prostě je. A koťata jsou také kočky.
Kočka je dospělá, kotě je mládě. Pro mě teda zásadní rozdíl. A pro přírodu určitě taky. A umírají kočky i co jsou doma a mají špičkovou péči na různé nemoci. To je prostě příroda. Některé kočky mají i srst uzpůsobenou na život v horších klimatických podmínkách.
@Fazulina píše: Více
Jo je to tak. Taky jsem byla skeptická když mi dcera řekla, že chce křečka. Ale jsou fakt fajn. A dcera se jim hodně věnuje.
@Janli píše: Více
Vypadá to tak, že nic nevíš! Znám ženskou, která má 160 venkovních koček, tyto drží v zajetí ve dvou barácích. Nikdy už se ven podívají…
My měli běžně tolik koček co ty, k tomu velké hospodářství a x zvířat, včetně chléva a dobytku. Jako všichni na vsi… takže fakt poučovat nepotřebuji. A ty bys neměla lidem cpát do hlavy, že je venkovní kočka v zimě týraná a je jí zimenka ![]()
Já jsem jako malá měla rybky, hlodavce a pak psa. Pes byl paradoxně na péči nejmíň náročný. Hlodavcům i rybkám furt uklízíte, pak zjistíte, že to je dražší legrace, než jste původně mysleli a ještě se s tím ani nepomazlíte… Šla bych do kočky nebo psa. Anebo vůbec do ničeho, když už je předem jasné, že se o to budete starat vy. Třeba by to pár let počkalo, než bude dcerka větší a zvládne se starat sama?
@Alpacass píše: VíceŘada koťat se rodí v září, ve chvíli, kdy začne mrznout jsou jim sotva tři měsíce. Pořád jsou to malá koťata. Kočky, co žijí v přírodě, jsou naprosto jiné než domestikovaná kočka domácí, to nelze srovnávat.
Každému bude v zimě venku zima. Pokud to není vyloženě horské, pastevecké zvíře, které má na takové podmínky srst. My jedno takové máme. Rád se zahrabe do sněhu, když ho vidí. Ale taky jde velice rád domů do tepla.
Venkovní kočky se nemají, kde schovat. Už ani vesnice není, co kdysi dřív byla. Velmi málo domů má na vesnici stodolu, maštal, kde je nějaká sláma, ať se můžou kočky zahrabat. Tahle doba pominula. Dávají se jim ty domečky někde. Ale je málo míst, kde se můžou schovat. Pokud jim majitele neumožní, ať jdou třeba do garáže nebo někde do sklepa.
Ale tak to jsou kočky, co si nenajdou ani to seno, kde by mohly přespat. Vždyť i ve volné přírodě žijí různé druhy koček.