Jaké pořídit zvířátko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10937
5.10.25 14:27
@inkakřivák píše: Více
:D.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
5.10.25 15:22

@Fazulina
Morčata jsme měli vždy dvě. Jenže první kterého jsme zachránili tak byl kluk. Pořídili jsme malého kluka.
Vždy první 2 roky v pohodě a pak se dva kluci prali. Když jeden umřel zas se koupil malý a takhle už 2×.

Teď starému klukovi už nového dát nemůžeme, dopadlo by stejně :roll:
S králíkem je taky docela rád ( nemám spolu klec) králík může na návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
5.10.25 15:29

Já už bych si nic nepořídila. Poslední zvíře - kočka mi umřela v červnu, bylo ji 16 let. Také jsem ji pořizovala synovi s tím, že jsem věděla, že se budu starat já. Po půl roce ještě kocoura. Psa jsem nechtěla nikdy, protože jsme ho měli doma jako děti a musel se venčit. Já musela ze školy jezdit domů hned po škole, protože Ben potřeboval ven, ostatní spolužáci šli ven. Já ještě dojížděla, takže jsem zůstala už doma. Nehctěla jsem, aby syn musel jezdit domů kvůli venčení, to jsem viděla i u sousedů. Kolegyně nejezdí ani na dovolené, protože má dva a nikdo jí je nepohlídá.
Kočky se sice nevenčí, ale stejně někdo musí krmit, pohladit :srdce:, vyměnit wc (což se každému nechce). Poslední roky byl boj někoho sehnat. Jsme čím dál víc pryč a chci cestovat více.
Každopádně, když umřela, tak se mě kamarádka ptala jestli si hned pořídím novou a já řekla striktně „ne“. Já i na dovolené na ni myslela, jak je doma sama v noci a mňouká.
Jsou to samozřejmě domácí kočky, šlechtěné, žádné myšilovky. Venku by nevydržela. Já mela mainské, ségra nahatky.
Pokud chce člověk jezdit na dovolené, tak furt musí někoho shánět i kvůli rybičkám, plazům. Já jsem ráda, že už je syn velký a nemusím se starat o nic. Hlavně nemusím prosit dokola x lidí ať nám jsou něco nakrmit.
Jo a pamatuji ve stájích i v kravíně teplo v zimě, kočky všude, žádná nepřišla o život, držely se kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13049
5.10.25 15:50
@Janli píše: Více

Pisu si, ze tyram kocky :lol: Na zimu jsou vypaseni, s hustym kozichem, v zivote nikdo z nich nezmrzl, ale asi chudinky trpi.

Jednou jedinkrat za svuj zivot (kdyz jsme jeste kocky nekastrovali) pamatuju kotata, co se narodily na podzim. Babicka tenkrat mavla rukou, ze priroda se postara. No, postarala, kotata stravila tri mesice na stodole v sene a na jare na dvore radila tlupa kocicich vyrostku. Neumrelo ani jedno. Kdyz si kocka udela pelech v sene, tak fakt neumrzne. Nekdy k ni zkus strcit ruku a uvidis, jaky tam ma teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.10.25 16:39
@větvička1 píše: Více

Tohle fakt nemá smysl. :roll: Ve dvaceti pod nulou se klepe zimou každá kočka. Jestli se spoléháš na to, že si kočka najde seno a nepostaráš se o ni, tak ji týráš. Je to hnus, jaký bludy kolem koček ještě pořád mezi lidmi jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
5.10.25 16:52

Dříve to bylo jinak a možná někde ještě je. Dříve tam bylo v kravínech jiné mikroklima, než v dnešních hospodářských budovách. I když se netopilo, teplo tam vznikalo přirozeně. Pamatuji tlusté zdi, seno všude, koně v maštalích, v kravíně bylo ještě tepleji. Z fermentace hnoje a sena tam bylo v zimě i +10 °C a venku -10. V seně měly kočky ještě větší teplo, opravdu byla po nich horká místa. Dnes už ty teplé chlévy nejsou nebo minimálně.
Sousedka vedle babičky měla na půdě každý rok v seně koťata a dole krávy. Nahoře na seně bylo vždy horko i v zimě.
Dnes je vše zbourané, kravíny moderní, plechové, vše moderní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13049
5.10.25 17:07

Nase kocky nejsou blbky, vi, kam se schovat a kde je teplo i v zime. Jsou to zdravy kocky, zvykly byt celej zivot venku. Tyrala bych je, kdybych je zavrela doma a pripravila o svobodu. Nebydlime v zadny novostavbe v satelitu, chrni vsude mozne, muzou spat i u zvirat. Pres den chrapou vetsinou na lavici pod pristreskem na dece. Musim je za par tydnu upozornit, ze jim ma byt zima a maj se schovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Císařovnamama
5.10.25 19:12

Tak já k 7 narozeninám dostala koně, doma jsem už měla morče, králíka, křečka, psa, potkana, piskomila. Ale musela jsem se o vše starat sama.

Děti doma mají kočku a venku kočku, venku mají psa, teď chtějí kotě, tak ho dostanou, ale bude venku. Podmínkou je, že se musejí oni starat jinak to jde pryč.

Klidně si pořiďte kočku, nebo králíka. Morče, křeček je v noci dost hlučný.
Rybičky jsou vhodné do záchodu 😂, ale ne jako mazlík pro děti. Dobrá je třeba i želva.

Na komentáře typu ať nic neporizujes, když máš kočku venku prd. Kočky i psy byli vždy venku, až teď je ta doba nějaká divná, že se zvířata stačí do pozice děti a někdy i před děti.

• Citovat
  • Upravit
Císařovnamama
5.10.25 19:14

Máme kočku venku a je v pohodě, stačí ji zateplená bouda. Jak to asi dělají ty divoké kočky 😂

• Citovat
  • Upravit
6626
5.10.25 19:24
@Císařovnamama píše: Více

Tak znova. Divoká kočka není totéž co domestikovaná, zateplená bouda není totéž co vymrzlá kůlna se senem.
V zateplených boudách spí i moje venkovní plašanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.10.25 19:26
@větvička1 píše: Více

Nepíšu, že je máš zavřít doma, četla jsi vůbec moje příspěvky nebo si vybíráš jen to, co se ti hodí? Proč si ovšem někdo pořídí kočku s tím, ať si nocleh najde sama., tak to je mimo moje chápání. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.10.25 19:28
@nikitice píše: Více

To je ono, dřív byly kočky u dobytka a tam je prostě teplo. Dneska má doma dobytek minimum lidí, ale pořád se spoléhá na to, že si ta kočka přece poradí. Ona to přežije, teda většinou, ty slabý kusy mají bohužel smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
5.10.25 21:14

Máme doma rybičky a automatické krmení dovolenou zvládnou bez nás. Když se vrátíme děti si krmí sami a baví je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
5.10.25 22:17
@Kelsey1 píše: Více

Hele jako ale když je ta kocka venku, tak na podzim více žere a zachlupí se. Chodí k nám venkovní kocour, ale ač se o nej starame, tak nas není a dovnitř nesmí, protože máme doma silného alergika, takže smůla. I když je pomerne maly, na zimu je z nej vždycky velká chlupatá koule, nahodi podsadu a zvětší objem tak 2. :mrgreen:. Teď už zase začíná žrát jak prorvanej, tak se ta zima asi fakt už blíží. Má tedy i dispozici stodolu a ještě par menších zasivaren, má u nas i domeček, kde si ráno ceka na to zradlo. Dovnitř ho poustime jenom na noc a jenom, když fakt hodně mrzne, aby nezačal nedejbože línat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
5.10.25 23:56
@Anonymní píše: Více

Papouška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...