Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
chtěla bych s dcerkou začít chodit mezi děti, má je evidentně ráda, ale bydlíme na samotě, takže příležitostí je málo. Chodíte někdo do Konice? A kolik měly vaše děti, když jste šly poprvé?
Ahoj, teta tam chodila s dcerou, začala asi když jí byl rok a půl.
Ahoj, možná časem budeme, jen nevím, jestli překonám svůj odpor k mateřským centrům
. Malá bude mít rok, zatím nemám potřebu, jezdíme plavat, s ostatními dětmi jsme také v kontaktu i bez MC.
Se starší jsem párkrát byla v MC v Prostějově (tehdy jsme ještě bydeli tam), měli program pro děti už od tří měsíců a pak vyhraněné doby pro různé věkové kategorie. Nevím, jak to mají v Srdíčku, ale kámoška před pár lety taky chodila v určitý den.
Jinak starší tam teď byla na příměstském táboře, tak prostředí trochu známe.
Odkdu přesně jsi? ![]()
@jiji píše:
Ahoj, možná časem budeme, jen nevím, jestli překonám svůj odpor k mateřským centrům. Malá bude mít rok, zatím nemám potřebu, jezdíme plavat, s ostatními dětmi jsme také v kontaktu i bez MC.
Se starší jsem párkrát byla v MC v Prostějově (tehdy jsme ještě bydeli tam), měli program pro děti už od tří měsíců a pak vyhraněné doby pro různé věkové kategorie. Nevím, jak to mají v Srdíčku, ale kámoška před pár lety taky chodila v určitý den.
Jinak starší tam teď byla na příměstském táboře, tak prostředí trochu známe.
Odkdu přesně jsi?
Dcerka má 9 měsíců, tak bych tak od roku taky chtěla. Jsem ze Stražiska, ale bydlíme trochu mimo obec. Kdybych se tady stýkala s jinými maminkami, tak bych to neřešila, teda mě to nevadí, já jsem celkem ráda sama a odpo je doma manžel, ale aby se pak holka ve školce nedivila.
@1Luca na to měli super věc v tom MC v Prostějově, to mi tady právě chybí. Od nějakých dvou let takovou „miniškolku“. Byla to hodina a půl týdně, člověk za tu dobu sice nic neudělal, ale děti si krásně zvykly. I si nosily svačinku a pak svačily u stolečku, aby se i to naučily. Pak u nás nebyl se školkou absolutně problém. Ale starší byla jiné povahy, u mladší se obávám, že i kdybych s ní chodila furt někam, tak v té školce stejně bude ječet, je od narození mamiňák jak hrom. Už jako malý prcek na mě musela furt vidět. Teď se nechá pochovat tak od tří lidí, jinde řve.
Ale asi je potřeba semtam ty děti zkontaktovat s jinýma dětma, to máš pravdu
. Pokud jsi trochu kreativní člověk, tak v tom Srdíčku mají i dost tvoření, že se zabaví i maminy a nemusí jen sedět a drbat ![]()
@jiji píše:
@1Luca na to měli super věc v tom MC v Prostějově, to mi tady právě chybí. Od nějakých dvou let takovou „miniškolku“. Byla to hodina a půl týdně, člověk za tu dobu sice nic neudělal, ale děti si krásně zvykly. I si nosily svačinku a pak svačily u stolečku, aby se i to naučily. Pak u nás nebyl se školkou absolutně problém. Ale starší byla jiné povahy, u mladší se obávám, že i kdybych s ní chodila furt někam, tak v té školce stejně bude ječet, je od narození mamiňák jak hrom. Už jako malý prcek na mě musela furt vidět. Teď se nechá pochovat tak od tří lidí, jinde řve.
Ale asi je potřeba semtam ty děti zkontaktovat s jinýma dětma, to máš pravdu. Pokud jsi trochu kreativní člověk, tak v tom Srdíčku mají i dost tvoření, že se zabaví i maminy a nemusí jen sedět a drbat
Když by se malá zabavila, tak bych ráda něco vytvořila i já, ale je to taky mamánek.