Med a zuby - 19 měs.

21311
12.2.19 19:20

Ne, kluci mají zuby jak perlicky, med používám od jednoho roku. Vek 4,5 a 2,5 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
882
12.2.19 19:21

Když to neprehanis ..nebala bych se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36178
12.2.19 19:22

Med je cukr jako jiný cukr, jestli dáš do čaje nebo jogurtu lžičku cukru nebo medu je to stejné. Jde o to, aby to sladké pití pak necucal celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5574
12.2.19 19:28

med se má dávat aspoň 1 lžíčka, aby neměl prcek alergii na pyly. poradila nám to doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.2.19 19:37

Zuby se kazí z přílišné konzumace sladkého. Ne z občasného… Zejména pokud k tomu má dostatek zdravých tuků a vitamínu D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
12.2.19 19:41
@Ou píše:
Zuby se kazí z přílišné konzumace sladkého. Ne z občasného… Zejména pokud k tomu má dostatek zdravých tuků a vitamínu D.

Ne, jiné sladké věci typu brumik, čokolády, lízátka nedávám. Vím, že se časem pochutinam nevyhnu, ale zatím je ve věku co mu dám to sní. Takže dokud je,, nezkazeny,, dávám myslím si zdravé věci, vařím z plnotucnych výrobků od farmáře, hodně ryby, maso. Vigantol stále dostává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
12.2.19 19:44
@pikola píše:
Med je cukr jako jiný cukr, jestli dáš do čaje nebo jogurtu lžičku cukru nebo medu je to stejné. Jde o to, aby to sladké pití pak necucal celý den.

Takže je jedno zda dám lžičku cukru nebo medu? No to se mi úplně nezdá, precejen cukr je uměle vytvořen a med je precejen na přírodní bázi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36178
12.2.19 19:48
@Tejule píše:
Takže je jedno zda dám lžičku cukru nebo medu? No to se mi úplně nezdá, precejen cukr je uměle vytvořen a med je precejen na přírodní bázi.

To asi ano, ale zubům je to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6685
12.2.19 19:55
@pikola píše:
To asi ano, ale zubům je to jedno

Zubům možná, ale zbytku těla určitě ne - nutričně je med daleko hodnotnější, než cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7817
12.2.19 19:57

Mně dávali dudlík do medu.
Je mi přes padesát, mám asi dvě plomby a vytržený osmičky (byly bez kazů).
Ale teda raději med na dudlík nedoporučuju. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36178
12.2.19 19:57
@klamonožka píše:
Zubům možná, ale zbytku těla určitě ne - nutričně je med daleko hodnotnější, než cukr.

Ptá se na zuby, ne na výživovou hodnotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6685
12.2.19 20:07
@pikola píše:
Ptá se na zuby, ne na výživovou hodnotu

Když nad tím tak přemýšlím, tak bych řekla, že ani na ty zuby to není úplně nastejno - sice je med složen hlavně z různých cukrů, ale kromě toho obsahuje i různé antibakteriální látky, a jak známo, zubní kaz je způsoben bakteriemi, takže se ten kazivý účinek medu přeci jen trochu potlačí, oproti cukru, který je prostě jenom cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
12.2.19 20:15
@Tejule píše:
Ahoj,
Chtěla bych se poradit, doteď jsem nedávala med, ani jinak nesladila, ale nyní v době chripek, dělám synovi každé ráno čaj s medem a citronem - víc citronu než medu, jen jednu malou lžičku na 380 ml. No a všude se říká, že se dětem po medu kazí zuby, zuby poctivě čistím 2× D - večer s pastou. Ted si oblíbil sladké jogurty, bílej obyc už nechce, tak jsem dnes do jogurtu dala zase jednu malou lžičku medu a snědl to až měl boule za ušima. ( ty kupované jsou fakt děsně sladký) chci se zeptat maminek co dávaly dětem med, odnesly to nějak zuby? Úplně se děsím, že bude mít černé zuby. Co vy na to? Díky!

Nikdy jsem neřešila,dcera na zuby slompa,musím nad ní stát.do 3let pila v noci mléko a čaj.Nikdy neměla kaz,zuby fakt krásné.Ma štěstí.Je ji 6.Takze bych se toho nebála.Ono čištění je samozřejmost,navíc já si na zubech fakt zakládám.Ale je to asi i o genetice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.8.19 13:48

Med a zubní kaz

Podstatný rozdíl mezi cukrem a medem je ten, že med obsahuje enzym, který vytváří v ústech peroxid vodíku a ten brání růstu bakterií. Viz:
 https://beeinfo.cz/…a-zubni-kaz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.