Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Pravda je,že mě tohle mrtvý zub dělával také. Paní zubařka ale byla zlatá. Pokaždé mi ho vyčistila a nechala chvíli otevřený. Pak znovu uzavřela. Jednou jsem na něj dostala i ATB. Když jsem tam s tím samým přišla cca po 8.,tak ho paní doktorka vytrhla a byl klid. A jinak paní doktorka také říkala,že to mrtvé zuby dělávají a nejvíce třeba,když je člověk oslabený,nebo na něj něco leze.
Mrtvý zuby to dělají, pokud nejsou pořádně opravený. Vlastní zkušenost. Změň zubaře, není normální se rvát aulinem.
Ona je to právě mama zubařky ke které chodím je do dubna na mateřské tak už to snad nějak doklepu…Její dcera mi dělala víc zubů nikdy žádný problém a tahle její máma mi dělala tenhle a prostě pořád problém s ním
Ikdyž je dneska bolest menší jak třeba včera tak pořád otravná..Ale máme tady na vysočině problém s pohotovostí tak bych jela asi do Brna.
@vejisek píše:
Ona je to právě mama zubařky ke které chodím je do dubna na mateřské tak už to snad nějak doklepu…Její dcera mi dělala víc zubů nikdy žádný problém a tahle její máma mi dělala tenhle a prostě pořád problém s ním![]()
![]()
Ikdyž je dneska bolest menší jak třeba včera tak pořád otravná..Ale máme tady na vysočině problém s pohotovostí tak bych jela asi do Brna.
Hlavně nečekej na pohotovosti zázraky typu rentgen…ty tam akorát něco povrtaji, odešlou k tvoji zubařce a seš tam, kdes byla. Nemůžeš tu změnu uhrát třeba na špatné dojíždění nebo tak?
Kamarádka právě od nás do úrazovky jezdí do Brna a je strašně spokojená byla 2× a po každé jí rentgen udělali a strašně spokojená…Tak právě nevím asi záleží na koho člověk narazí.
![]()
Můžeš si nechat udělat rentgen na vlastní žádost. Není to drahé.
Já takto skončila v Praze v Kateřinské s akutním abscesem, jen zázrakem jsme nepřišla o zub a nedostala otravu krve, taky jsme na ni dala, že je to normální a ládovala se ibalginy až jednou, boule a teplota a hrozná bolest..
šla bych jinam..
Mě takhle čistila kanálky, pořád mě to bolelo, až zjistila, že mám o kanálek víc, než je normální, tak ho vyčistila, zub spravila a od tý doby je to dobrý. Dělala si pak rentgen, že prý kvůli pojišťovně, aby jí to věřili ![]()
Ano, mrtvý zuby to dělají, ale ne až v takové míře. Já jich má hned několik a cítím je často, ale na prášek to nikdy není. Vyřiď si ten RTG, kdo ví, co tam nakonec budeš mít. Mně takhle dlouho bolel jeden prvek zub, zubarka di nevěděla rady a po RTG zjistila, že mám plombu nějak špatně udelanou, že je moc hluboko a na něco tam tlačí. Tak mi ji prevrtala a je klid. Taková banalita, ale bez RTG by na ni nikdo nikdy nepřišel, na hrnek byla plomba zcela v pořádku.
Mě to žádný nedělá..Ale tohle je hnus ibalgin nezabere vůbec opravdu jenom ten aulin do 15 min mám klid,ale to prostě nejde dlouhodobě…Nejhorší je ,že zubařka je z jedné vesnici dost si na mě dovolí já jí o rtg říkala,ale říkala,že to nemá cenu,že to je zimou a hotovo…
Hlavně ten zub reaguje šíleně na studené dám si studenou vodu a hrozný bolest až do hlavy..A i tak mě bolí spánek a ucho od toho..
měla jsem to podobné, mrtvý zub, několikrát z něj vypadla plomba, pobolíval, dle lékařky vše ok. pak jsem už taky brala léky na bolest, objednala jsem se k jiné a zub šel hned ven. měla jsem už zánět až do kosti.
Mrtvý zub bolet nemůže, pokud jsou všechny kořeny vyčištěny a řádně zaplněny.
Ošetření kořenů mrtvého zubu by mělo proběhnout maximálně nadvakrát, všechno ostatní je už pořádná prasárna a fušeřina, jinak to bohužel napsat nemohu
@evulinda79 píše:
Ošetření kořenů mrtvého zubu by mělo proběhnout maximálně nadvakrát, všechno ostatní je už pořádná prasárna a fušeřina, jinak to bohužel napsat nemohu
Tak to je nesmysl, mám určitě nějaké moláry, které jsem dělala třeba na třikrát, typicky v situaci kdy pacient přijde akutně, mám na něj hodinu, stihnu tak vyexkavovat obří kaz a udělat preeendo, vyčistit si zhruba dřeňovou dutinu a vypláchnout, v druhý návštěvě jdu do kanálů, opracuju, když jsou tam třeba 4 tak to chvilku trvá a pokud to byl třeba takovej ten typickej zub z pohotovosti otevřenej hromadu tejdnů tak dávám hydroxid na 14 dní a až pak plním… bych byla opatrná s tímhle tvrzením, že mrtvej zub se dělá max. na dvakrát ![]()
Ale samozřejmě takový to když pacient chodí každej tejden na ,,čištění" třeba pětkrát, osmkrát tak to je zlo.