Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Používáte solo kartáček? Je vhodný do míst, kam se klasický kartacek hůř dostává viz. osmičky. Na Vašem místé bych se objednala k dentalní hygienistce. Ja bych Vám doporučila sonický kartáček od Philips nanrezim senzitiv. Čistit zuby po hlavních jídlech. Používat solo kartáček a dentální nit a mezizubni kartáčky. To by bylo, aby Vas ten zánět nepustil!!
@Mickey1984 píše:
Holky, nemate některá osvědčený recept na zanet dasni? u zubarky jsem byla na prevenci a prave se zánětem dasni v listopadu.ted se mi zanet udělal na druhé strane okolo osmiček. podotykam, ze osmičky mam v poradku.mam i celou pusu rentgenovanou. zacaly me ty dasne zlobit co jsem zacala brát hormony na ivf a porad s různými pokračují na růst sliznice.od te doby mam pusu plnou aftu a ty záněty. doktorka mi na to nic nedala a rekla, ze mam změnit taktiku čištění zubu. nevite co by mi mohlo pomoct? ted kloktam Heřmánek druhy den a je to o neco lepsi.moc dekuji za každou radu
Taky si myslím, že to chce návštěvy hygienistky, která oškrábe zubní kámen usazený pod dásní. Na afty bych zkusila výrazně zvýšit přísun kyseliny listové a nejíst/nepít nic sladkého.
Ty jo, já se s dásněma natrápila celé druhé těhotenství, to bylo šílený, bolesti, že jsem nemohla ani spát, celá hlava mi od toho třeštila. Jediné, co mi pomohlo, tak Parodontax ústní voda, ten silnější, měl by se užívat jenom 14 dní, ale já jakmile jsem ho přestala používat, tak se to zase zhoršilo, takže jsem ho používala prakticky celé těhotenství vždycky s přestávkama pár dní. Nevýhoda je, že to barví zuby do žluta, takže v době porodu jsem se za ty svoje zuby dost styděla, vypadala jsem jako těžký kuřák
ale po porodu problémy ustaly a pak jsem si je nechala u zubaře vybělit.
To dělají ty hormony, třetí těhotenství jsem poznala ne díky nevolnostem, ale tím, že mě zase začaly bolet dásně, někdo na to holt trpí ![]()
@Anonymní píše:
Ty jo, já se s dásněma natrápila celé druhé těhotenství, to bylo šílený, bolesti, že jsem nemohla ani spát, celá hlava mi od toho třeštila. Jediné, co mi pomohlo, tak Parodontax ústní voda, ten silnější, měl by se užívat jenom 14 dní, ale já jakmile jsem ho přestala používat, tak se to zase zhoršilo, takže jsem ho používala prakticky celé těhotenství vždycky s přestávkama pár dní. Nevýhoda je, že to barví zuby do žluta, takže v době porodu jsem se za ty svoje zuby dost styděla, vypadala jsem jako těžký kuřákale po porodu problémy ustaly a pak jsem si je nechala u zubaře vybělit.To dělají ty hormony, třetí těhotenství jsem poznala ne díky nevolnostem, ale tím, že mě zase začaly bolet dásně, někdo na to holt trpí
Ja si take myslim,ze za to mohou hormony.od te doby co je s přestávkami užívám me ty dasne tak boli. ![]()
zkuste Oroxid forte roztok, k dostání v lékárně, používá se min. 2X denně, jedno víčko do pusy, půl minuty proplachovat a vyplivnout, neředit! Nebarví zuby, naopak je zbaví plaku a skvrn, krásně vyčistí jazyk a celou ústní dutinu, doporučuji, sama používám
@Mickey1984 píše:
Jinak o dentální hygieně premyslim
Me se vzdy po hygiene dasne na cas velmi zlepsi.
@Mickey1984 píše:
Holky, nemate některá osvědčený recept na zanet dasni? u zubarky jsem byla na prevenci a prave se zánětem dasni v listopadu.ted se mi zanet udělal na druhé strane okolo osmiček. podotykam, ze osmičky mam v poradku.mam i celou pusu rentgenovanou. zacaly me ty dasne zlobit co jsem zacala brát hormony na ivf a porad s různými pokračují na růst sliznice.od te doby mam pusu plnou aftu a ty záněty. doktorka mi na to nic nedala a rekla, ze mam změnit taktiku čištění zubu. nevite co by mi mohlo pomoct? ted kloktam Heřmánek druhy den a je to o neco lepsi.moc dekuji za každou radu
Všem radím:Ze začátku nejméně každý den, nebo i několikrát denně, konzumovat potraviny, obsahující živé kultury mléčného kvašení. Domácí kyšku, domácí kysané zelí, nebo kvašené okurky.
Nejsnáze jde zajistit kysané mléko. Koupit obyčejné, nebo i plnotučné mléko v papírovém obalu, nikoliv trvanlivé mléko, nebo mléko v PET láhvi!!! (Z PET obalu se do obsahu uvolňuje Bisfenol A, který má devastující účinek na zárodečné buňky! Proto je v Rakousku a Švédsku, zakázáno plnit kojeneckou vodu do PET lahví.) Mléko přelijeme do větší nádoby, a necháme stát v pokojové teplotě. Do večera už by mělo být kyselé, a tím vhodné k použití. Do rána z něj bude hustá kyška.