Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky.Moc prosím o rady a vaše zkušenosti. Jakou máte zkušenost se šátky a nosítky od Medley.dík moc
Osobní zkušenost nemám, nicméně Medley se mezi zkušenými nosnicemi netěší dobré pověsti…
Reference zde:
http://satkyzavsechnyprachy.blog.cz/
Mám doma jeden šátek od Medley zapůjčeny od má švagrové, no kvalita fakt nic moc, přirovnala bych ho k obarvenému prostěradlu, vázaní mi s nim nikdy nešlo, tak že jsem si koupila manducu, protože jsem si myslela že jsem prostě na šátky tele...........pak mi to ale nedalo a pořídila jsem šátek Didymos, zjistila jsem že chyba nebyla ve mě, ale v šátku, s Didymose se mi vázalo perfektně. ![]()
Měla jsem doma i pár plín od Medley, kvalita taky hodně bídná, tak že dle mě budou blbé i jejich nosítka.
Medley je podobná kategorie jako Klubíčko, který jsem měla já… hrůza, děs.
Opravdu nedoporučuji. Jsi zřejmě začátečnice (jinak by ses takto neptala) a tenhle šátek Tě jenom odradí, protože dítě se Ti do něj bude špatně vázat. Šátek spíš překáží než pomáhá, všude trčí, odstává a podle mne i dítěti musí být nepříjemný.
Investuj do kvalitního (Didymos, Storchenwiege apod.) nebo si ho nejprve půjč - ideálně od kamarádky, ale třeba Didymos Ti firma půjčí za 400,– na dva týdny.
Pokud chceš kvalitní šátek, tak se medley vyhni obloukem. Já měla elasťák a nešel mi pořádně dotáhnout, tudíž Matýsek plandal, dlouhodobě špatně navázaný by si zničil páteř.
Pokud chceš jeden šátek na celé šátkovací období, kup si z druhé ruky zanošený storchenwiege. Zanošený je dostatečně jemný na miminko, ale zároveň supernosný na batole.
Ale pokud tě nošení chytne jako mě, tak můj momentální stav je 4 šátky, 2 nosítka a jeden šátek ještě plánuju koupit
Značky mám didymos, storchenwiege, nosítka manduca a bluebear, chci ještě jít do ellevillu
holky díky moc za odpovědi. mám právě od nich elastický šátek a myslela jsem že to právě neumím.
dík za rady a poohlídnu se po jiném, asi po tom pevném…