Měkká boule na hlavě

Anonymní
6.3.25 20:12

Měkká boule na hlavě

Krásný podvečer,

s malým sem dnes jela k dětské doktorce, hned po tom co jsem si všimla velké měkké boule na boku hlavy. Doktorka bouli „pohladila“ a řekla že pokud se nebude zvětšovat tak jen pozorovat.

Problém je že ani já ani manzel nevíme v čeho by bouli mohl mít. Větší pad ani naráz si neuvědomujeme a vůbec už ne do tohoto místa.

Když na bouli sahám asi ho to nebolí, ale mám pocit jako by pod celou boulí byla díra. :think: :think:

Máte nějaká podobnou zkušenost?

PS. Jinak se maly chová jako vždy, nezvracel, běhá, směje se a baští. Je mu 16 měsíců.
Předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
6.3.25 20:26

Ono to tak vypadá „jako když pod tím nic neni“. Malý když měl úraz hlavy a velký otok, měla jsem pocit, že mu pod tím snad upadla lebka… mohl se praštit někde při běhu o něco, že jste ani neregistrovali pád… zvlášť o nějakou hranu stolu..ono to hrůzně natece, ale „nic to není “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.25 20:27

@Kunikula Strhana ano přesně, jako by pod tím nic nebylo… za jak dlouho vám boule zmizela? Byla též měkká?

• Citovat
  • Upravit
305
6.3.25 22:34

Jak píšou holky, bude to pravděpodobně “Vtlačenina“ nebo změklé místo po nárazu
Někdy, když se dítě bouchne do hlavy, může dojít k menšímu poškození podkoží nebo lebeční kosti, která pak při hojení může působit dojmem měkké prohlubně. To, že cítíš „díru“, může být jen vjem přes kůži a otok.

Nebo to může být nějaký malý podkožní hematom. Krevní sraženina, která se postupně vstřebává. Děti v tomhle věku se kolikrát někde uhodí nebo narazí a ani si toho nevšimnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí