Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ono to tak vypadá „jako když pod tím nic neni“. Malý když měl úraz hlavy a velký otok, měla jsem pocit, že mu pod tím snad upadla lebka… mohl se praštit někde při běhu o něco, že jste ani neregistrovali pád… zvlášť o nějakou hranu stolu..ono to hrůzně natece, ale „nic to není “
@Kunikula Strhana ano přesně, jako by pod tím nic nebylo… za jak dlouho vám boule zmizela? Byla též měkká?
Jak píšou holky, bude to pravděpodobně “Vtlačenina“ nebo změklé místo po nárazu
Někdy, když se dítě bouchne do hlavy, může dojít k menšímu poškození podkoží nebo lebeční kosti, která pak při hojení může působit dojmem měkké prohlubně. To, že cítíš „díru“, může být jen vjem přes kůži a otok.
Nebo to může být nějaký malý podkožní hematom. Krevní sraženina, která se postupně vstřebává. Děti v tomhle věku se kolikrát někde uhodí nebo narazí a ani si toho nevšimnete.
Krásný podvečer,
s malým sem dnes jela k dětské doktorce, hned po tom co jsem si všimla velké měkké boule na boku hlavy. Doktorka bouli „pohladila“ a řekla že pokud se nebude zvětšovat tak jen pozorovat.
Problém je že ani já ani manzel nevíme v čeho by bouli mohl mít. Větší pad ani naráz si neuvědomujeme a vůbec už ne do tohoto místa.
Když na bouli sahám asi ho to nebolí, ale mám pocit jako by pod celou boulí byla díra.

Máte nějaká podobnou zkušenost?
PS. Jinak se maly chová jako vždy, nezvracel, běhá, směje se a baští. Je mu 16 měsíců.
Předem děkuji