Názor na nemoc 2 leté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1406
6.3.25 08:01

Názor na nemoc 2 leté

Ahoj,

Zkouším sílu emimina.
Partner by raději zašel k lékaři, já bych ještě počkala. Mám obavu, že by si domů přinesla chřipku.

Dcera, 27m. Před 3 dny se přes noc objevila teplota, ke které si přidal občasný, ale velmi vlhký kašel, přes den zakašle třeba 6×, v noci je to horší, budí se a zní to jako by měla hlen co nejde ven ani dovnitř. Rýma nijak neteče.

Hned druhý den už teplota lezla přes 39, ale stačí 3× denně podat sirup/čípek a je to dobré. Dcera téměř nejí, ale pije normálně. Jinak je veselá, hraje si. Jen pokud má zrovna vysoko horečku, tak je samozřejmě plačtivá.

Na laryngitidu se mi to nezdá, nijak dušná není, spíš má hodně toho hlenu v krku. A dnes má lehce změněný hlas, hádám že o něj přichází, chraptí.

Od rána zkouším volat doktorce, ale zatím bez úspěchu. Bez pozvání tam stejně není možné přijít, ale jak jsem psala výše, zatím mi to nepřijde jako důvod. Ráda si poslechnu zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2272
6.3.25 08:05

Za mne pri teto teplote duvod uz je.

Jinak ke kasli… nase deti nikdy netrpely na usi. Az jednou dostaly takovyto vlekly hnusny kasel a mely poprve zanet stredniho ucha. Od te doby trnu, kdykoliv je slysim zakaslat., protoze kasel = zanet stredniho ucha.

Co s tim uplne nevim, protoze ATB taky clovek nechce podavat. Jenom tim chci rict, mej se pred kaslem na pozoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8610
6.3.25 08:09

Obvykle chodíme k doktorce po 3 dnech teploty. Pokud samozřejmě trvá dál.. ale když měla dcera teplotu přes 39, byla totálně mimo, letěla jsem na kontrolu hned a ještě že tak, obratem jsem s ní letěla do nemocnice… ty ale píšeš, že po lécích jde teplota dolů a dítě je ok, tak bych neplasila, čekala a k té doktorce sla případně po tech 3 dnech, kdyby se to nelepsilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35442
6.3.25 08:17

Normální viróza. Nikam bych nechodila. Kašel trvá vždycky dlouho. To dolecite doma. Přes den musoclovan, na noc stoptusin a fenistil kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
6.3.25 08:21

Pokud chraptí, tak je to počínající laryngitida, chtělo by to nějaký dexamethason. Nelze vyloučit ani zadní rýmu (Pamycon + nosní kortikoid).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13709
6.3.25 08:51

Pokud vlhce kašle nasadila bych sirupy na ředění hlenu a vitamíny (C, zinek, D - dobře vstřebatelné formy), hodně pít a případně použít nějaké ét. oleje třeba do difuzéru. A já osobně bych teplotu nechala spíš pracovat, pokud by se dítě cítilo dobře a léky dala třeba jen na noc, aby se vyspalo.
K dr. podle mě nemá s tímhle smysl chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18506
6.3.25 08:59

@tevl U nas s podobnym mela na podzim zapal plic. Ryma ani dovnitr ani ven, pres den prakticky bez kaslani, a le v noci kazdou chvili a budila se. Jedla a pila normalne, teplotu okolo 37 bez nutnosti srazeni. CRP 0, Poslech cisty a potvrzeno az z rtg. Na atb do dvou noci uz nekaslala. Muze mit symptomy co ty vylozene nevidis, tak za me k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35697
6.3.25 09:03

Já bych nešla nikam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
6.3.25 09:07

Nešla bych nikam, akorát riskujes že chytne něco horšího. Když tak zavolej doktorce co jí máš koupit v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
6.3.25 10:00

S dcerou byl manžel v prosinci u doktorky po telefonické domluvě. Má přes 3 roky.
Zničehonic jí vyskočila teplota přes 39 a drželo se jí to i přes léky, které dostávala, několik dní. Po lécích jí to kleslo k 38 a po chvíli znovu přes 39. Podle CRP viróza a stejně jsme museli čekat než to přejde. Chytla jsem to od ní a manžel si musel vzít OČR, protože jsme obě byly fakt v háji. Dcera týden nejedla a jen pila a několik dní jen prospala.
Kamarádka 2 měsíce zpátky a děti měli zápal plic.
Já bych šla, kdyby byla několik dní horečka a nešla srazit nebo se mi dítě nějakým způsobem nezdálo.
Ať je jí brzy lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14639
6.3.25 10:49

Taky bych nechodila k lekari. Mozna kdyby to trvalo tyden nebo se mi nejak nezdala. Jen zvlhcujte vzduch a dost vetrejte a mejte malou stale pod dozorem - kvuli pripadne laryngitide.

U nasi 8lete do slo rychle. Od ctvrtka ji bolela hlava a krk, od soboty produktivni kasel a horecka 39,5 - 40,1, v pondeli rano vyrazka a odpoledne najednou zacala chraptet, za par minut zcela ztratila hlas, plivala sliny a zacala se dusit, ani nemela stekavy kasel. A takto do rana 6×. Domaci CRP test negativni. K lekari jsem ji vzala v utery, pouze kvuli te laryngitide. Veskere testy (covid, chripka, vyter z krku) negativni, CRP 1,7. Bohuzel ji i leky na snizeni otoku hrtanu zabiraly vzdy jen na chvilku. Ve ctvrtek jeste horecka 40,1 a opakovane duseni. V patek uz jen zvysena teplota, otok hrtanu stale, ale uz nevedl k duseni. Ted je Presne 3 tydny od zacatku nemoci, ma rymu a dost vykaslava, teplota normalni, lehka unava.

Nebyt laryngity, tak k lekari nejdeme. Proste by se vylezela z virozy. A kdyby ta laryngita nebyla tak zavazna, tak taky nejdeme. U 2lete bych postupovala stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí