Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, prosím o názor zda by jste dali dítě do školky ve chvíli kdy byl v úterý ve školce, při odchodu si stěžoval, ze je mu zima večer měl 38.5 v noci pak 39.1 dostal čípek. Po probuzení druhy den tzn ve středu měl 37.8 po hodince to kleslo na 37.2 a cca kolem 11 už byl úplně bez teploty. Hraje si je aktivní.. dali by jste ho další den do školky tzn ve čtvrtek? Bojím se aby tam nechytl ještě něco horšího..
@Xxxbell píše: Více
Jako co horšího se dá chytit ve školce? Pokud nemá teploty, ať do školky jde.
Chápu dobře, že bez teploty je dnes zhruba 40 minut, od té jedenácté? To je opravdu předčasné dělat nějaké závěry. Večer teplota obvykle nastoupá, takže uvidíš sama. Pokud by byl plně bez teplot a nerozjelo se nic dalšího, tak bych ho tam možná dala, ale jelikož s něčím bojuje, tak nejspíš ještě ok nebude.
Ještě je brzy něco hodnotit. To, že po hodině od podání teplota klesla přece neznamená, že už se nemůže objevit.
Tak mu asi působí pořád ten čípek ne? To nemůžeš hodnotit, jako bez teploty
Uvidíš, co bude večer. Zítra bych ale do školky určitě nedala.
Dcera včera měla přes 38st, dnes nic a stejně jsem ji poslala k lékaři a dostala ATB.
A navíc se říká, že ještě tři dny po teplotě se má odpočívat.
@Evkad píše: Více
Tak to říkala i moje pediatra
Naše děti tedy nemarodí, ale dost lidí to myslím ve školce ten návrat (asi hlavně kvůli práci) uspěchává a pak se to dětem často vrací
Sleduju to teď bohužel často, jak jsem více v obraze dík diskuzím tříd na WhatsAppu.
@unuděná píše: Více
asi si to hodila zakladatelka do grafu, vidí pokles a má vyhráno. Ne, nedala bych dnes do školky dítě, které dnes v noci mělo horečku 39,1. Možná v pátek, spíš v pondělí.
Já bych v tomto případě nechala dítě doma, do školky by šlo v pondělí. Nejhorší je uspěchat uzdravování, evidentně dítě s něčím bojuje.
Ne, do konce týdne bych ho nechala doma. Možná teoreticky už v pátek, pokud by už teplota nebyla a neobjevily se žádné další příznaky nemoci.
Nech ho do konce týdne doma, naše děti takhle horečky pět dní. Různě to klesalo a stoupalo, nakonec se ukázalo, že měly chřipku. Dítě si potřebuje odpočnout.
Rozhodne nedala. Vzhledem k horeckam nejakou virozu prodelava. Byl by do konce tydne doma. Samozřejmě, ze je po horeckach oslabeny a je velká pravděpodobnost, ze se na nej nalepi hned neco dalsiho. Navic nevis, jestli nema neco infekcniho. Muze se objevit vyrazka. To taky neni videt hned. ![]()
Vsak si predstav tebe, jak ti asi je s horeckou, jak bys sla plna elanu druhy den do prace.
Navic, horecky muzou trvat pri bezne viroze az pet dni, přičemž se vytraci a opakovane objevuji. Slova naseho pediatra.
Jakože v noci měl 39, teď je hodinu bez teploty a uz ho chceš dát zítra zas do školky? Vážně? Čekala bych, že se teplota zase vrátí, typicky kolem páté odpoledne nebo na noc. A jinak vždy dodrzuju to, že dítě má být v klidu a mimo kolektiv ještě 3 dny po teplotě. Takže i pokud by se už teplota nevrátila, byl by do pátku doma. O víkendu bych najela na běžný režim a v pondělí do školky.