Dítě 3 roky - kašel uz 2. měsíc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
84
4.3.25 08:05

Dite 3 roky - kašel uz 2. měsíc

Ahoj, jelikož mi to pořád přijde divný a už nevím co s tím, tak se chci zeptat jestli je normální 2 měsíční záchvaty kašle u 3 letého dítka, protože paní doktorka mi tvrdí, že jo, že už bude jaro a že bude lip. Koncem prosince jsem ja i manžel měli zápal plic ( asi mykoplasma, ale krev nebrali) malej pak měl asi 3 dny teploty tak dostal ATB Klacid pro jistotu taky. Po dobrání byl 3 dny ve školce a hned chytl velkou zadní rýmu, což byla půlka ledna a od té doby kašle, Hlavně noční hodinové záchvaty ☹️ už místo trhá uši a je mi ho líto ze se nevyspi. Tussin nepomáhá, Stoptussin taky ne. Dnes v noci 1,5 hodiny v kuse kašel, až by se pozvracel, ale to se ještě nestalo. Paní doktorka to noc neřeší, myslíte, že když pojedu na pohotovost udělají mu tam výtěr krku a naberou krev? Manžel má taky pořád hnusný kašel, už měl 3 ATB a nezabrali, nevím jestli můžou mít něco stejného… no už nevím… dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
4.3.25 08:11

Můj syn má teda taky už dlouho kašel, jsou mu dva. Ale doktorka řeší - vytery z krku, včera testy na chřipky a mykoplazmata, vždy CRP, protože všechno bylo negativní, tak včera ještě rtg plic. Teď má na tři dny prednison, jsme objednání na krev. Sama říká, že je to divné, až přestane trochu chrchlat, nejspíš nás čeká orl a imuno a alergologie.
Loni dlouhodobý kašel - nakonec to byla mykoplazmata a vyřešil to Klacid na deset dní. Je pravda, že od dubna do listopadu byl zdravej, od listopadu je furt nemocnej… Hlavně kašle. Dávám imunoglukan, rybí tuk, má spoustu ovoce a zeleniny, nepretapime, přiměřeně chodíme ven…a stejne chrchlá.

• Citovat
  • Upravit
2977
4.3.25 08:29

Zkoušeli jste inhalovat 2× - 3× denně vincentku pomocí inhalátoru?
inhalovat je potřeba správně = narovnaná záda, ramena dozadu, co nejvíc nadechnout, zadržet dech počítat na prstech do tří, co nejvíc vydechnout, zadržet, počítat do tří, znovu co nejvíc nadechnout atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
4.3.25 10:19

Tenhle hnusný kašel mám už asi šestý týden. Dobrala jsem třetí antibiotika a jen malé zlepšení. Nejvíc mi pomáhají léky na alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2213
4.3.25 10:22

Alergologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41052
4.3.25 10:28
@Abecede90 píše: Více
..u nás něco podobného nakonec skončilo s diagnózou „černý kašel“, u nás v okolí je toho ted celkem dost…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.25 11:15

Teda vy mě děsíte, u nás totéž, tříleťák. Na začátku ledna nijak vydatná zadní rýma, od té doby suchý kašel, ale přijde mi to tak málo, že mi bylo blbé v době chřipek lézt na pediatrii kvůli takovému „nic“. Ale na druhou stranu zlepšení není. Teď pár dní v noci kašel vlhký, jako by měl zas steklou zadní rýmu, a jeden den zvýšená teplota, tak jsem dala na noc Nurofen, pár dní Acc a Sinupret. Od té doby zase tak třikrát denně pidizáchvat kašle suchého. S manželem jsme po celou dobu zdraví. Jestli fakt alergie, suchý vzduch :think: taky jsem si říkala, že přijde zlepšení s lepším počasím, ale jak vás tak čtu, mykoplazmata, černý kašel :think: ale u nás to neni tak hrozné, fakt jen sem tam zakašle. I když má brzy přibýt mimino, tak asi taky nakonec doktorovi zavolám, ať pak není průšvih s novorozencem :?

Prosím anonym/smazat, děkuji

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
4.3.25 11:18
@Anonymní píše: Více

Když měl syn loni ty mykoplazmata, tak to taky nevypadalo dramaticky, akorát se to fakt táhlo…

• Citovat
  • Upravit
4049
4.3.25 11:26

Dceri pomohla az navsteva alergologie. Kombinace leku Prednison, Codein a sprej na vdechovani pro astmatiky..postupne jsme pak vysadili az na nulu. To jedine zabralo.
3 mesice kasle mi neprijde v pohode..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
4.3.25 12:22

Starší měla černý kašel loni na jaře… trval 3 měsíce.. tenhle náš kašel je občas suchý, vlhký, pak by se málem i pozvracel a to mívala u toho černého kašle… už jsem s ním byla 3 u doktorky a nic. Tak dnes asi vyrazím na pohotovost, jestli mu vezmou krev nebi nevím už…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
4.3.25 19:07

@Abecede90
Sérologie na černý kašel by neškodila. Může ale jít i o asthma.

Pokud je noční dávivý kašel a trvá již takovou dobu, nejrychlejší verdikt přinese antiasthmatická léčba, ideálně IKS/formoterol na pár dnů. Když kašel odezní, alergolog nebude mít příliš práce v bádání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
4.3.25 19:16

Alergologie - vůbec bych na nic nečekala.
Můj syn byl do nástupu do školky naprosto zdravý. Opravdu ani nachlazení. Ve školce očistec. 3 dny ve školce a 3 týdny doma. Antibiotika, léky, spreje, sirupy…
Ke konci prosince z toho kašle začal zvracet. A nebyl to nějaký dávivý kašel, on prostě třikrát zakašlal a pozvracel se. U pediatry jsem byla každý týden minimálně jednou a její odpověď byla "dávejte mu průduškový čaj a stoptussin. "
Naštvala jsem se, zavolala si na alergologii a naštěstí nás vzali - teď je to ideální než začne pylová sezóna, protože pak bude alergologie narvaná až po střechu. No a světe div se! Astma. Dostal léky a dýchátko a je z něj zase spokojené dítě. Nemocnost se rapidně snížila a jsme všichni happy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
4.3.25 19:23

@LilyJane
Asthma není nijak vzácnou diagnózou, má ji až 12 % dětí (je to až každé 8. dítě). Obávám se, že to číslo bude větší, neboť mnoho dětských pacientů unikne diagnóze a čase z těch kašlů „vyrostou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
4.3.25 20:30
@Doctus píše: Více

No já se z toho nijak nehroutím. Pro mě bylo podstatné, aby se syn přestal dusit, zvracet a mohl to být stejně veselý kluk jako předtím.
Doktorka mi řekla, že časem z toho může „vyrůst.“ Nicméně zatím potřebuje jak léky, tak dýchátka. Ale člověk by to na něm nepoznal. Běhá, řádí, cvičí, jako naprosto zdravé dítě.
Ale díky pediatry a jejích běžných vyšetření bychom na to nepřišli nikdy a bůhví jak dlouho by se ještě trápil a co by se muselo stát, abychom se k té diagnóze vůbec dopracovali.
Takže autorce doporučuju to samé: konat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
4.3.25 20:41

@LilyJane
Inhalační léky a montelukast může nasadit i PLDD, přesněji řečeno při podezření na asthma musí. Nesmí se čekat na alergologa. Někdy je to totiž hodně velké čekání.

Jen tak pro zajímavost, co máte za inhalační léky? Ecobec / Soprobec / Flixotide / Budiair? Nebo lepší kombinované Veriflo / Seretide / Flutiform?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí