Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@stinga díky. Ta bulka je dost velka. Je to obal, tvrdy, na delku snad i 3-4cm (na 3 prsty)
Nevěřím, že se na tohle ptá dospělá ženská… až začne menstruovat, tak taky budeš dumat nad tím, co to je? ![]()
Poměrně brzy, ale začínají ji růst prsa..kamarádky dcera to měla taky od podobného věku, naopak moje téměř 11 leta, zatím nic.
Jeslti se ti cokoliv nezdá, můžeš s ní zaběhnout k praktickému Dr.
Ty jsi žena??
Takový dotaz bych možná pochopila od vyplašeného tatínka, ne od dospělé ženy. Prostě jí začínají růst prsa
Mé dceři bude 10 za pár týdnů a už nosí podprsenku ![]()
Tak s bulkou bych šla určitě k lékaři. Moc bych s tím neotálela. Včasné vyšetření může zachránit od vážného onemocnění. Ale to ti snad nemusíme říkat, proboha. Jsem myslela, že osvěty ohledně případné rakoviny je všude dost. Ledaže by… No nic
@unuděná píše: Více
No to jsem taky neznala, mam teda kluka, ale beru podle sebe rostla prsa ve 12. Za pul roku z niceho trojky. V 9.-10 u holky bych byla taky stajf ![]()
@lilith1 píše: Více
Dnes je úplně běžné, že holčičky menstruují od 10,11 let. Že se doba změnila asi víme všechny.
To bude spíš zduřelá mléčná žláza než opravdová bulka. Ale pro klid zajděte k pediatrovi. Mmch loni se bolest prsou a lehké zduření řešilo u synovce, ano kluka, a prý nemá jíst tolik kuřecí, že je to z hormonů. ![]()
Příspěvek upraven 03.03.25 v 07:28
@Anonymní píše: Více
Začínají růst prsa, ale pro klid duše zajdi k doktorovi. Dceri je 10 a prsa už ji rostou, takže to není nic výjimečného.
Kdepak útočím? Jen se podivuji, že nevíš, jak to vypadá, když rostou prsa, ať už v 10 nebo 15 ![]()
Buď v klidu, tvoje holčička dospívá. Je to celkem brzy, tak není divu, že máš obavy. A místních harpyjí si nevšímej. ![]()
@unuděná Tak třeba já jsem to u sebe i u dcery řešila ve 13ti letech, tak se zakladatelce vůbec nedivím, že je vyjukaná. Fakt netřeba takový tón.
Dobrý večer.
Devítiletá dcerka se mi dnes svěřila, že ji bolí bradavky, když v noci na nich leží. Víc ji bolí pravá. Když jsem ji prohmatávala, všimla jsem si v prsíčku zduření nebo takové větší bulky - přišla mi i dost velká. Oválná na délku snad na 3 prsty. Dost mě to vyděsilo. Na internetu píší, že může být zduření nebo tvrdá bulka. Chtěla jsem se zeptat, zda jste tohle také u holčiček zaznamenali? Děkuji
Příspěvek upraven 02.03.25 v 22:39