Chřipka B- 9letý kluk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
3.3.25 13:46

Chřipka B- 9ti letý kluk

Dobrý den,

synovi byla minulý týden ve středu potvrzena chřipka typu B.
Od úterý večera teploty. Také v úterý ztratil hlas.
Ve středu lékařka- potvrzená chřipka + zánět hlasivek.
Od té středy, vlastně permanentní horečky. Do toho, měl obrovské bolesti lýtek, takové, že nemohl chodit a když už chodil, tak jako robot.
Dnes ráno jsem ho viděla ( od pátku je u otce), tvrdí, že mu je lépe, že už nebolí nohy, ale má totálně popraskané rty, nateklé, krvavé a je pořád s teplotou ( pokud mu nedáme paralen).
Jsem už ko, protože, že by byl týden KO, jsem vlastně nezažila a mám strach, že to trvá relativně dlouho.
V pátek jsem s ním ještě šla k doktorce, protože mě vyplašily ty nohy, na které fakt nemohl..
Doktorka mi říkala, že je to z té horečky.
Včera se mu přidal neuvěřitelně suchý dráždivý kašel.
Máte někdo zkušenost s tím, že by horečky byly fakt přes týden?
Kdy řešit u doktorky, že se stav nelepší?
Děkuji a omlouvám se, jsem hysterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.3.25 13:49
@naty2989 píše: Více

U nás byly horečky 10 dní. Jaká chřipka netuším, nestestovali jsme, dle doktorky je 10 dní normální.

• Citovat
  • Upravit
27571
3.3.25 13:55

Neslyšela jsi jaký hnusný chřipky letos řádí? Horečky klidně týden a víc, bolesti kloubů, svalů, rýma, šílený kašel kterýho se nedá zbavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
3.3.25 14:00

@ka2ka slyšela.. ale také jsem takhle v životě svoje dítě neviděla.. takže jak jsem narovinu přiznala, jsem hysterická, protože nevím, kde je hranice normálnosti a kde už fakt řešit rychlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35715
3.3.25 14:06

A jak má vysoké horečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
3.3.25 14:07

@pikola přes 39… po paralenu hned klesnou..prostě rozmezí 38-39,3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
3.3.25 14:10

Jo, jo, letos je fakt výživná, taky jsem měla strach a to jsem vcelku ostřílená. Dítě nadopovaný lékama, vykoupaný, obložený obkladama a ledem a teplota vesele stoupala k 41. Chodit pak taky nemohl. Nikdy jsem tak hnusný průběh neviděla, ani u zápalu plic.
Hodně pít a vydrž. Můžeš udělat domácí CRP, já ho pak udělala, jestli se k tomu nepřidala nějaká bakterie, ale bylo to ok a ty horečky fakt trvaly týden a ještě pár dní po byla teplota zvýšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27571
3.3.25 14:12

hele ten hnus co letos řádí, taky jsem nezažila ale oni tu u toho typu A píšou že ty horečky jsou vysoký a dlouho, my měli B tam ty horečky tak šílený nebyli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
3.3.25 14:12

@KarlKarlson CRP mu doktorka dělala v pátek, když jsem přišla hysterická, že prostě nechodí a že tohle u něj opravdu neznám ( a to mívá bolesti svalů při teplotě).
CRP pod 1.
Možná je moje blbost, že jsem zvyklá jenom na nějaké virózy a tohle je opravdu příšerné…

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
3.3.25 14:14

@ka2ka no on má také B. Jenže nedát mu paralen, tak mu to vylítne uplně do nesmyslu…a dokonce neměl ani horečku když přišel minulý týden v pondělí ze školy… v úterý začala zvýšená a od středy bylo peklo.. v pátek už jsem automaticky dávala paralen po 4 -5 hodinách, jinak mu to během pár minut vyletělo nahoru a byl problém to pak srazit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
3.3.25 14:16

Chápu tě, to nechození mě teda taky vyděsilo, synáček umí vykouzlit leccos, ale tohle byla novinka. Horečky snáší dobře a teď blouznil. Taky jsem pak byla u doktorky, samozřejmě, zkontrolovala a zavřela to tím, jak tady všichni říkají - letos jsou chřipky opravdu výživné.
Vydrž, trvá to fakt dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
3.3.25 14:18

@KarlKarlson tak to je přes kopírák jak u nás.. také normálně blouznil…
Jak dlouho měl ty teploty? a jak dlouho pak byla rekonvalescence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.25 14:18

Letos je ta chřipka vydatná. Teplota synovi po paralenu vůbec nepadala tak jsme poprvé v jeho 13 letech museli využít pohotovost, protože je alergický na Brufen a už jsem nevěděla co s ním. Teplotu měl sedm dní nikdy ho nic tak neodrovnalo jako letošní chřipka pořád jen spal. Já to chytla hned po něm a přišlo mi že me bolí snad i palce u nohou od horečky…

• Citovat
  • Upravit
27571
3.3.25 14:19

u nás horečky odnesl manžel ten měl přes 39 asi tři dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
3.3.25 14:20

Typická chřipka. Horečky mohou být i 10+ dní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA