Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@naty2989 píše: Více
Ty vysoký, jakože přes 40 trvaly pět dní. Nedalo se to srazit vůbec ničím, jen jsem to udržovala pod 41. Pak ještě tak tři dny vylítly, když jsem nedala včas léky a to tak k těm 39. Další dny ještě do 38, to jsem už dávala léky jen podle toho, jak mu bylo. Doma byl celkem dva a půl týdne.
@naty2989 Dcera par let zpet mela ke chripce pres 38 13 dni v kuse (vetsinou pres 39 a obcas jen pres 38). Taky jsem s ni byla asi 2krat u Dr., uz mi to nepripadalo normalni, byla uplne vyzdimana. Desny to bylo. Ostatni deti mely prubeh lehci. A to jinak moc neplasim, syn nas od mala trenoval, ten mel uz v 10m k viroze 41.6… a ve 3m 39.5 k ockovani…
Holky díky… je strašný co tady čtu, na druhou stranu, to opravdu holt asi jenom musíme přežít…
Jak takhle svého syna neznam, tak mam pocit, ze tohle snad ani neni možný. A ten vnitřní pocit, ze je fakt něco špatně, je příšerný. ![]()
Chápeme tě, letos to má fakt grády. Co tatínek, může na chvíli převzít mentální zátěž, aby sis mohla vlézt do vany, kam ti přinese čaj, nebo se někam můžeš jít zavřít s knížkou? Nebo aspoň převzít třeba na den kompletní starost o domácnost a jídlo? Polévku určitě někde může koupit.
@naty2989 lidé poměrně často označují za chřipku kdejakou virózu a když se potom setkají s tou skutečnou, nestačí se divit. Ale ono to tak je. Držte se.
@KarlKarlson mam střídavou péči… syn je praveze u nej od pátku, ale jsem tam co den … proste mi nejde to vypustit..
A jemu vaří mama, synova babička.
Tak to je mi líto. Tak se drž, za pár dní bude líp ![]()
@Velryba černá píše: Více
Tahle je ale fakt jiná. Pravidelně vychytám skutečnou chřipku, potvrzenou, ale tohle je teda masakr, fakt jsem nic takovýho neviděla a to jsem viděla kde co.
@KarlKarlson protože to spousta lidí prodělává jako primoinfekci. Jinak je to stejný virus.
No dobry…a kde je ta hranice, kdy uz proste opravdu je potreba volat rychlou? a kdy proste clovek zjisti, zda se tomu neco jeste nepridalo?
Fakt nechci nic podcenit a radeji budu za hysterku, nez fakt aby se neco stalo.
asi kdyz by se nedarilo srazit teplotu, pak ztraty vedomi, krece…kdyz by hrozila dehydratace (vysoke horecky s nepretrzitym zvracenim)
nas letos taky fesanda 40+ 5dni
jsem zvykla na tu klasiku 3dny horecky zimnice bolesti koncetin kybl u ruky a mokry hadrik na hlavu
5 dnů 40. Volali jsme pro radu na pohovost, protože to nešlo srazit. Rty fialové, oteklé. Syn nechodil. Nejedl.. velké bolesti nohou a zad. Chřipka A. Po sedmi dnech návštěva dětského, dostal ATB do očí a nosu. Oči hnisají stále, má je úplně rudé. Kašel hnusný. Za týden o 4 kila lehčí. Je jak papěrka. Je doma deset dnů. Věk 11 čerstvě.
Dcera v prosinci byla doma 4 týdny, chřipka A, dvakrát Rtg plic, kvůli podezření na zápal plic.. Věk 14. Teď ji přinesla opět ona, opět A a teploty jen 39.
Já 44
v prosinci A bez Tamiflu, jen na pícháném imunoglobulinu a Imunoru. Po sedmi dnech zápal plic.
Teď opět, tentokrát Tamiflu. Po dnech masivní zánět středního ucha, peklo na zemi. ATB už desátý den. ![]()
Chlap poslední v řadě, 8 dnů KO. A stále kašle jako tuberák.
No, je to opravdu výživné. Jsme z okresu, kde to teprve vrcholí. Prázdniny jsou až příští týden, do té doby budou školy prázdné.
Už jsem úplně vyčerpaná.