8m horečka + zvýšená horečka

Anonymní
6.3.25 11:05

8m horecka + zvysena horecka

Maminky, včera kolem 15h. horecka 39, dala jsem čípek, poté kleslo. Ráno cca ve 2h. 38, dala jsem dalsi cipek na noc.. Teď jsem měřila a má 37,8. Nemá ani rýmu, ani kašel… mlíčko pije… protivný je normálně..
Kdy jít případně k doktorce? Do kdy čekat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11825
6.3.25 11:35

Pokud nejsou jiné příznaky a ji a pije nejeví známky dehydratace a není apatický tak se čeká obvykle 3 dny. Do té doby se nejčastěji právě další příznaky projeví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.3.25 11:38

Pokud horečky nevymizí, asi bych zítra zkusila odebrat moč a odnesla ji k lékaři.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.25 11:39

@Vladusxx a to třeba čekat 3 dny a dávat mu pořád cipky? Víš, že si zase říkám, že do něho budu porsd jenom strkat chemii… :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
6.3.25 11:39

Případně nechat zkontrolovat uši.

• Citovat
  • Upravit
1859
6.3.25 12:40

Hele je čtvrtek, radši bych zítra nechala zkontrolovat ouška.
A co zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.25 12:44

@ALIPELI zuby nemá žádný ani náznak
Ouška jako zánět ucha?? Nooo počkám co teda dneska a kdyztak zítra zajdu

• Citovat
  • Upravit
11825
6.3.25 12:48
@Anonymní píše: Více

Tak to do něj nestrkej..já do 39 většinou nic nedávám pokud to třeba nebyly zuby, nebo oteklá nozka po ockovani…kdy bylo jasné že je to i bolí takže tam jsem lék dávala kvůli bolesti. Můžeš zkusit i jiné formy srážení teploty…třeba ležet spolu v posteli nahý tělo na tělo, octové ponožky, obklad na čelo, vlažnou koupel…jako jak píšou ostatní. Bude víkend takže pokud jsi ve stresu z toho že bys musela třeba někam o víkendu na pohotovost tak zajděte zítra k vasi dětské…já jsem v tomhle dost klidas…

Příspěvek upraven 06.03.25 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
6.3.25 12:51

Tak doktor ti žádný zázrak nedá a chemie to bude stejně. Čeká se 3 dny, bud to přejde, nebo se z toho něco vyklube kromě teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.3.25 12:57

@pikola bude víkend, pokud vytrvají horečky, tzn 38,5 +, je zítřek vhodný k základní kontrole.

• Citovat
  • Upravit
1859
6.3.25 13:08

On to ani nemusí být zánět, stačí ofouknout a malé děti to pak bolí hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
6.3.25 13:54
@ALIPELI píše: Více

Anebo muze byt brutalne rozjety zanet ucha uplne bez bolesti. Stejne tak zanet mocaku bez bolesti nebo hnisava angina bez bolesti. Ja mam doma CRP testy pro tyto pripady nejistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
6.3.25 14:28
@Janča6 píše: Více

To samozřejmě může, proto jsem říkala, aby zítra radši šli.
Ale chtěla jsem zakladatelka trochu i uklidnit, ze zánět to být nemusí.
Testy CRP doma už taky máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.25 08:01

Tak jsem byla nakonec včera odpoledne s malim. CRP testy negativní.. tak nwm. V noci opět 39, teď po ránu 37,6… do uší se dívala, ale že to má úzký, že se tam nedostane.. nicméně jsem doma zkoušela mu jak kdyby „zakryt usi, aby neslysel prstem vevnitr“ a nic.. takže usi to nebudou, když nereagoval…

Já už nevím nooo..

• Citovat
  • Upravit
14719
7.3.25 08:14

Hele, spis to bude neco jineho. Ale moje tehdy 5,5leta dcera mela brutalne rozjety zanet ucha, ale ani zatahani ji nebolelo. Mela od patku horecky pres 39, niz to neslo ani rano. Zpetne jsem si uvedomila, ze na to ucho hur slysela. Ve stredu se probudila na krvavem polstari, horecka 40, v uchu pouhym okem viditelny tepajici hnis, hodne vysoke CRP. Doktorka mela obavu ze zanetu mozkovych blan, ale cekali jsme do rana, jak dceri bude. Nakonec jsme to bylo bez hospitalizace, ale lecba 7 tydnu.

U vas to nebude tohle. Horecka mu sama klesa a CRP ma nizke. Jen jsem chtela sdelit, ze ani hidne rozjety zanet ucha nemusi ani trosicku bolet.

Ale treba nejmladsi mela bakterialni zapal plic. Tyden mela teploty od 36,8 do 40,2, a to samo bez leku. Kaslala, ale nijak hrozne, svetle zlute hleny, poslech cisty, vodova ryma, CRP 17 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí