Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
teď už jsou ty pohyby méně časté,miminko(plod) nemá tolik místa na hýbání
Neboj, miminko už nemá tolik místa, tak nekope, jenom se sem tam obrací… taky to tak poslední dny mám. Někdy je aktivní víc, někdy skoro vůbec. Už tam hold nemá tolik místa, taky jsem stresovala, ale doktor mě upokojil… je to fakt normální
Ahoj, myslím, že se nemusíš vůbec strachovat. Já cítila taky málo pohyby a hodně mě to znervozňovalo (např. přes noc skoro vůbec, přes den jen sem tam) a přitom bylo vše úplně ok. Říkala jsem si, že budeme mít asi kliďasa a přitom je to pěkněj čertík
Hodně štestí! ![]()
Já tohle měla u prvního dítěte, už měl málo místa, tak se mu nechtělo boxovat. Určitě bude vše v pořádku. Držím pěsti
Mám podobnou zkušenost s dcerou. Taky se skoro vůbec nehýbala. Když už jsem byla s nervy pryč, tak vždycky zabrala teplá vana a byla jsem klidnější
Taky mě doktorka posílala na UTZ navíc, kde vše zkontrolovali a bylo vše v pořádku.
Holt byla línější po mamince
¨
Potěším tě, že malá od narození spí celou noc a je moc hodná ![]()
Ahoj
, jsem na tom podobně.Taky mám poslední týden pocit, že se pohybuje méně. Ve středu jsem byla v poradně na kontrole, má 2000g a vše je úplně v pořádku
. Určitě to je tím, že mají míň místečka.
neboj, důležitý je, zda cítíš aspoň něco. Mimčo má už málo místa
já cítím už spíš jen takový boulení a protahování, než kopance… určo je vše v pořádku ![]()
Ahoj, hodlám všem vyvrátit tezi, že ke konci těhotenství miminko méně kope
Buď má to moje pravidelné silné epileptické záchvaty nebo nevím, ale mele se tam jak na diskošce
Nedej bože, když si dám cokoliv sladkýho, to je pak mazec. Kope o sto péro, můj močák evidentně nesnáší, takže tam nejčastěji, žebra jí asi taky prudí. Velikostně je v normálu, já taky nejsem vyžraná, takže teď babo raď ![]()
Záleží hodně na temperamentu dítěte,když pominu málo místa apod.
U prvního těhotenství jsem byla taky na nervy, měla strach, necítila jsem ke konci skoro vůbec pohyby, vyžádala si vyšetření navíc, vždy bylo vše v pořádku.
Syn je celkově klidnější povahy, rozvážnější, lenivější.
Dcera se hýbala v bříšku až do konce velmi intenzivně a je temperamentní a „živá“.
Mišis píše:
Ahoj, jsem ve 34tt a poslední 3 dny cítím malého dost málo je takový lenivý a v noci vůbec. Včera jsem byla na pohotovosti, dělali ultrazvuk, malý má 2100g, srdičko bije, průtok je v pořádku, otočený hlavičkou dolů, plcenta nahoře a v pořádku (proto necítím kopance do žeber). Pak jsem byla na srdíčku tak v průměru měl 125 uderů. Poslední týden mám dost tvrdnutí břicha. Jsem pořád nesvá a mám strach. Nebo to je normální že mají miminka nějaké klinější období? V Po se zase chystám k Dr. Chci mít jistotu.Příspěvek upraven 12.11.11 v 10:51
Ahoj, máme zhruba stejný termín a i zhruba stejný problém, malá se teď taky míň hýbe, taky jsem byla na UTZ, na průtocích… a vše OK, říkali že ji necítím protože je blbě otočená, kouká do zad
a navíc nožky má nacpané dole… bude to polohou…
Jana206 píše:
Záleží hodně na temperamentu dítěte,když pominu málo místa apod.
U prvního těhotenství jsem byla taky na nervy, měla strach, necítila jsem ke konci skoro vůbec pohyby, vyžádala si vyšetření navíc, vždy bylo vše v pořádku.
Syn je celkově klidnější povahy, rozvážnější, lenivější.Dcera se hýbala v bříšku až do konce velmi intenzivně a je temperamentní a „živá“.
Taky si tak říkám jestli to nebude tím. Dcerka byla strašně živá, ke konci jsem už kolikrát brečela jak to bolelo když kopala a je to takový můj divoký dáblík
tak snad to bude tím že malý bude klidný. Naštěstí ho už dneska cítím víc.
Mně na tohle gynekolog řekl, že už tam mimčo nemá dost místa, proto se hýbe méně. A že je jedno, jak moc, hlavní je, že cítím občas pohyby.
Taky jsen ted dva dny nervzni citim ho hrozne malinko dneska sem ukoncila -31- tt
citim ho opravdu jen obcas myslite tedy ze je to vazne normalni?
Ahoj, jsem ve 34tt a poslední 3 dny cítím malého dost málo je takový lenivý a v noci vůbec. Včera jsem byla na pohotovosti, dělali ultrazvuk, malý má 2100g, srdičko bije, průtok je v pořádku, otočený hlavičkou dolů, plcenta nahoře a v pořádku (proto necítím kopance do žeber). Pak jsem byla na srdíčku tak v průměru měl 125 uderů. Poslední týden mám dost tvrdnutí břicha. Jsem pořád nesvá a mám strach. Nebo to je normální že mají miminka nějaké klinější období? V Po se zase chystám k Dr. Chci mít jistotu.
Příspěvek upraven 12.11.11 v 10:51