Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, mám dotaz. Syn začal chodit v září do školky a má moc rád obě paní učitelky, které má. Zaslechla jsem, že se ale učitelky každý rok mění. Myslela jsem si, že je to jako ve škole, že jedna učitelka je má až do 5. třídy. Nevíte jak to je? Díky ![]()
@terka85 Záleží, jak která školka. V naší původní jsou stejné učitelky dva roky a na ten poslední rok (předškoláčci) dostanou jinou paní učitelku. V současné školce jsou učitelky každý rok jiné (takže dvě stejné učitelky dostávají každý rok nejmladší dětičky..). Nevím tedy o tom, že na základce by byli učitelky stejné až do páté třídy. Ani já, ani jeden z mých třech bratrů jsme to nezažili…vždy jen první 2-3 roky a pak jsme dostali jinou učitelku
. Asi to bude mít také každá škola podle sebe.
My v naší školce máme pro každou třídu dvě učitelky, takže když půjde další rok do další třídy, má učitelku jinou
@terka85 Zeptej se ve vaší MŠ, je to různé. Mně se tedy líbí ten model, kdy zůstávají ty stejné učitelky. Děti si nemusí zvykat na někoho nového a taky učitelky už ví, co od kterého dítěte čekat a jak s ním pracovat.
U nás se nemění. Jde do třídy k jedné učitelce a protože jsou třídy smíšené, tak má stejnou učitelku celou dobu, co chodí do školky.
U nás se mění. Co rok to jiné 2 paní učitelky.
Měla jsem z toho strach protože první miloval ale v pohodě.
@terka85 u nás je každý rok taky jiná dvojice a ještě to je tak, že dopoledne mají jednu ze třídních učitelek, ale odpoledne se děti schází v jedný maximálně dvou třídách a tam jsou třeba učitelky, co měl už v nejmenší třídě.
Myslim, ze se u nas nemeni - mame smisene tridy - od nejmensich po predskolaky a predskolaci mivaji urcite aktivity jen pro sebe.
@terka85 je to škola od školky a škola od školy. U nás se ve školce nemění, máme smíšené třídy, kde jsou děti celou dobu v jedné třídě. Ve škole je to různé, některé učitelky jdou od 1. do 5. třídy, některé učí jen 1.-2. třídu, některé jdou 3.-5. třídu. Ale je to fakt různé. Kamarádka učí ve škole, kde má každá učitelka pořád stejný ročník.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.