Školka po ATB

14592
10.12.14 15:34

Školka po atb

AHoj, chtěla bych se poradit. Malý měl zánět středního ucha, první týden jsme ho léčily bez atb, ale moc to nepomohlo, a ten druhý nám doktorka už antibiotika dala. Zlepšilo se to a v pátek je dobere. Jenže doktorka mě fakt dorazila, když řekla, že další kontrola až 4 ledna a do té doby nesmí do školky???

Já vím, že je třeba čas na rekonvalescenci, jenže každé úterý a čtvrtek odpoledne chodím do práce a jsem ráda, že to mám, protože jinak v mém okolí nelze nic moc sehnat. Už jsem to zrušila minulý týden, tento mi hlídá kamarádka a další týden si nemůžu dovolit říct, že musím být ještě skoro další měsíc doma se zdravým dítětem. Navíc ještě podnikám z domu, ale to jakžtakž utáhnu i s ním doma, kdybych musela. Manžel má nepravidelnou pracovní dobu a nemůžu říct, kdy bude doma, takže co se týče hlídání, tak to vzít nemůže a babička chodí do práce taky.

U té dr jsem byla z toho termínu tak v šoku, že jsem to s ní nebyla schopná vydebatovat - jsem magor, ano, vím, tak už mi to do diskuse psát nemusíte :P.

Malý chodí do lesní školky - myslíte, že by vadilo, kdybych ho tam dávala aspoň na ty dvě odpoledne v týdnu? Stejně tam vždycky po obědě spinkají uvnitř a potom jsou tak hoďku venku, než přijdou rodiče. Nebo i uvnitř, jak kdo chce, a nikam už nechodí. Nebo jak to děláte vy? On je docela zdravý, je to jeho první nemoc za dobu, co je ve školce, takže zatím nemám zkušenost.

Achjo. Tak jak to děláte, holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
10.12.14 15:36

Taky mi potvrdili, že do školky ne. Dceru píchali minulé pondělí + atb, za týden to bylo ok a v úterý jí to začalo zase zlobit. Dnes píchli znovu.

Říkali, že dítě po atb by mělo zůstat aspoň 10 dnů doma, je oslabené a ve školce děti chrchlají, nudlají a je to zpátky.
Takže hlídají babičky, čerpám dovolenou atd., do konce roku min. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
10.12.14 15:38

Já bych teda do lesní školky nedavála ještě, radši bych někoho poprosila o hlídání, nebo si zaplatila paní na hlídání, ale v lesní školce jsou většinou venku - to bych neriskovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
10.12.14 15:38

A školka funguje i mezi svátky? Protože týden po dobrání atb bych doma určitě nechala a pak už jsou prázdniny, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
10.12.14 15:40

A navíc teda záněty středního ucha se často rády vrací, takže já bych to neriskovala, tím spíš když je to lesní školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.12.14 15:42

Zkušenost nemám, ale je pravda, že po atb lékaři u dětí doporučují ještě 14 dní doma po dobrání. Aby imunita měla šanci se zase nastartovat.
Dej ho do školky a možná bude v pohodě, nebo ti taky za dva dny lehne znovu s dalšími atb :nevim: snažila bych se spíš ještě zajistit nějak to hlídání, abys mohla do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
10.12.14 15:43

A myslíte teda, že i ty dvě odpoledne v týdnu jsou moc? Samozřejmě nemyslím každý den, to bych zas nedávala. Jenom plus mínus 3 hodiny dvakrát včetně spaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
10.12.14 15:45

Ta kámoška, co mi ho hlídala, už asi bude nastupovat do práce, to se dozvím dnes. Kdyby ne, tak by to snad ještě šlo, nevím. Pak už zbývá jedině náš farář jako další dobrovolník :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
10.12.14 15:49

@Semtex Syn šel do školky po 3 dnech od doby, kdy začal brát antibiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
10.12.14 15:49

Neriskovala bych návrat do kolektivu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.12.14 15:53

Moje děti chodí do školy i v době kdy berou ATB, pokud nejsou infekční a necítí se unavené, dělali jsme to tak i ve školce (jakmile nejsou „jako bláto“ tak nevydrží v klidu, doma se nudí a zbytečně vyvolávají konflikty).
Ale dítě po zánětu středouší bych v prosinci do lesa neposlala ani na půl hodiny, připadá mi to zvrhlé i pro zdravé dítě, natož pro rekonvalescenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
10.12.14 15:58

@BaraF vždyť jsem tu psala už dvakrát, že by to bylo jen na dvě odpoledne v týdnu a ne tak, že ho vysadím „v lese“ a pak si pro něj dojdu! Děti mají vytápěné zázemí, kde odpoledne spí, a pak jsou pořád buď na zahradě nebo uvnitř, jak kdo chce. Mně zas přijde zvrhlé poslat do kolektivu dítě s antibiotiky.

A kupodivu jsem takový zvrhlík, že si dovolím s ním jít třeba do obchodu. A dokonce i když je prosinec.

Příspěvek upraven 10.12.14 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
10.12.14 15:59

Udělej jak myslíš, některé dítě to zvládne, jiné položí. Rozhodnutí je na Tobě :lol:
Já taky doufala, že půjde dcera do školky, ani nestihla nastoupit a už jí to složilo znovu :(… takže mírním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
10.12.14 15:59

@Semtex chápu to s prací. Ale je to ouško, píšeš že to máte poprvé. Tudíž nevíš co všechno se může dít, a jak dlouho se to může vracet, fakt to není sranda. V pátek dobere ATB rozhodně bych ho ještě příští týden nechala v klidovém režimu doma. Na prochajdu s ním můžeš ale žádné běhání, opravdu volná procházka. Ve školce ho nikdo neuhlídá, plus každé druhé děcko zasoplené, on oslabený po ATB.
Já jsem slyšela a teda žiju v tom že horečka a ATB když není děcko v klidu jdou na srdíčko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
10.12.14 16:00

@Semtex No vzhledem k tomu, že to tu musíš konzultovat, tak o rozhodnutí dát ho tam nejsi moc přesvědčená. Zkus poslechnout svůj mateřský instinkt a nech si ho doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin