Chtít tohle po učitelce v MŠ?

3157
8.12.14 13:10

Chtít tohle po učitelce v MŠ?

Dobrý den, jdu si pro radu ohledně syna v MŠ. Jsou mu čerstvé tři roky, asi měsíc dochází do sourkomé MŠ, kde je 25 dětí, ted jich tam vídám cca v průměru kolem 10-15 dle nemocnosti. Stále jsou tam přítomné 3-4 učitelky. Zezačátku proběhlo pár scének ráno, kdy ho ze mě teda museli skoro servat, ale docela se to rychle urovnalo, po 14 dnech tam začal i spát a to bylo uplně bez problému. Co ale ráno pozoruju, že když ho přivedu do třídy, on mi dává vždycky pusu, a pak si má jít hrát, jenže on tam zůstane stát jak trdýlko a otáčí se na mě a začne natahovat. Zezačátku to dělali tak, že si ho hned ode mě někdo vzal a odvedl ho k hračkám nebo ke stolečku, kde něco tvořili. To bylo absolutně v pohodě, ještě se na mě usmál a šel. Ale když za ním žádná učitelka nepřijde tak tam prostě stojí a začne plakat. Zkoušela jsem ho odvést k hračkám sama, ale to je větší problém, pak už mě vůbec nechce pustit a je scéna. A tak si jdu pro radu, jestli by ode mě bylo hodně blbé, kdybych učitelky požádala, jestli by si ho ode mě vzdycky mohla nějaká „přebrat“. Nechtěla bych to po nich, kdybych fakt viděla že tam lítá jedna a má na starosti 30 dětí, ale tady vidím že ta možnost je. Nechci být ale za matku trapku, která je poprděná ze svého chlapečka, jen je mi líto, že taková „blbost“ potom tak ovlivní ten můj odchod. Co si myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
764
8.12.14 13:13

Já teda nejsem učitelka, ale žiju v dojmu, že když matka přivede dítě do školky, tak ho vždy učitelce předá, nebo alespoň u nás to tak funguje. Aby se nestalo, že si ho učitelka třeba nevšimne a ono se pak sebere a odejde za tebou domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
8.12.14 13:14

@marmelada78 Já jsem s napětím očekávala, co že to po učitelkách MŠ můžeš chtít. :mrgreen: Samozřejmě, že jo, paní učitelky mají být samy od sebe dost empatické, aby je to napadlo, když jim to nedojde, tak samo popostrčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088

Myslím si, že to, co požaduješ je naprosto normální a běžné a spíše se divím, že paní učitelky to už nedělají, mně kolikrát i mého pětiletého odvedou, protože když třeba přijde po nemoci, tak je pořád nesvůj..

Klidně je o to hezky požádej, určitě jim to docvakne a budou to tak dělat… nepřijde mi to nijak úzkostné, naopak…

Paní učitelky toho mají hodně a je pravda, že občas jim taky některé věci nedojdou..taky jsou to jen lidi :) (ano, taky jsem učitelka /na ZŠ/,tak se jich trošku zastávám, tak snad mě nezklamou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185

Ja pokud bych videla, ze to je pro syna tak jednodussi, tak bych o to ucitelku asi sama pozadala. Prinejhorsim odmitne. Ale u nas nastesti tento problem nebyl. Prvnich par ndi, kdyz syn jeste nechtel chodit dobrovolne, tak si ho ode mne nejaka ucitelka vzala sama a slusne me „vyhodila“ at se nebojim, ze syn bude v poradku :mrgreen: Brecel jen prvni tyden. Druhy tyden uz zacal chodit sam a ted chodi s radosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
8.12.14 13:15

Tak o to bych se nestyděla požádat ani ve státní natož v soukromé, kterou platíte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
@iveta299 píše:
Já teda nejsem učitelka, ale žiju v dojmu, že když matka přivede dítě do školky, tak ho vždy učitelce předá, nebo alespoň u nás to tak funguje. Aby se nestalo, že si ho učitelka třeba nevšimne a ono se pak sebere a odejde za tebou domů.

souhlas, u nás to též funguje takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628

Určitě bych to učitelkám řekla, nic na tom není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230

Od toho tam ty učitelky jsou, zvlášť když je jich tam víc. Takže určitě se nestyď a řekni to.
Taky jsem učitelka v MŠ a tohle by mi přišlo naprosto normální, kdyby mě o to rodič žádal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
8.12.14 13:17

Klidně se s nimi domluv, podle mě to nebude problém..Naše paní učitelka si přebírá ráno takhle skoro všechny děti, vejdeme, pozdravíme a paní učitelka přijde..Navíc jsou děti naučené, že když přijdou do třídy, tak si jdou dát na magnetickou tabulku svoji značku, takže tím se zabaví a rodiče mezitím odejdou..

• Citovat
  • Upravit
17521

Dite si musi prevzit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565

Souhlas s holkama. Tohle je minimum, co by měly udělat - u nás si paní učitelka dítě odvádí i v soukromé, i ve státní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
8.12.14 13:18

Určitě toho nechceš moc, u nás je běžné se ráno přivítat podáním ruky a to samé při odchodu (myslím děti s učitelkami)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337

Myslím, že v té soukromé školce neplatíš zrovna málo na to, abys je o to nemohla požádat. Já bych to udělala úplně klidně. Tak by je to mohlo napadnout samotné, že? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

@marmelada78 neměl by být asi problém o tohle učitelku požádat. U nás to tak funguje automaticky, že učitelka dceru hned pozdraví, ukáže jí, co budou ten den dělat, pochválí jí čelenku nebo culík, aby odvedla pozornost a já mezitím mizím. Klidně se jí optej, jestli by to pro ně nebyla potíž (určitě nebyla), aby ho zabavili na tu chviličku, než odejdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin