Školka po ATB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2889
10.12.14 21:22

@Lama Lama Taky ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.12.14 21:24
@Pipi 00 píše:
@Lama Lama Taky ;).

a jestli někdo práskne rodiče, co dá dítě do školky s ATB, tak je prostě bud zlomyslnej nebo tím řeší jinej problém a todle je jen záminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
10.12.14 21:41
@Lama Lama píše:
a jestli někdo práskne rodiče, co dá dítě do školky s ATB, tak je prostě bud zlomyslnej nebo tím řeší jinej problém a todle je jen záminka.

Pokud je ale rodič přesvědčen, že dávat dítě s atb do školky je normální, tak se nemusí bát, že by se to sociálce nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.12.14 21:45
@sloninka píše:
Pokud je ale rodič přesvědčen, že dávat dítě s atb do školky je normální, tak se nemusí bát, že by se to sociálce nelíbilo.

ne, ale jsem přesvědčená, že se o děti starám dobře a kdyby na mě někdo poslal sociálku, tak teda z toho odvařená nebudu. to si většina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
10.12.14 22:24

@sloninka Tak tady je to oficialní dítě do jeslí i ty antibiotika dávám se souhlasem, že mu je učitelky mají dát. Prostě takhle to tady funguje vyrostla jsem v tom já vyroste i syn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
10.12.14 23:02
@annaei píše:
@sloninka Tak tady je to oficialní dítě do jeslí i ty antibiotika dávám se souhlasem, že mu je učitelky mají dát. Prostě takhle to tady funguje vyrostla jsem v tom já vyroste i syn

Smím se zeptat kde žiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
11.12.14 07:59
@lekarnicka28 píše:
@BaraF S kterými nemocemi nejsou děti infekční když berou antibiotika? Antibiotika jsou na bakteriální infekce, tak jak mohou být neinfekční? Nic mně teda nenapadá, ale ráda se poučím.

Třeba záněty močových cest, borelióza…vlastně skoro všechny choroby způsobené bakteriemi, které nejsou doprovázeny sekrecí, kašlem apod..
Po zaléčení (tak 3 dny od začátku léčby ATB) ani ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
11.12.14 10:58

@sloninka Lucembursko,ale jak někdo psal i v Britanii je to běžné. Tady logicky nechtějí v jeslích nebo školkách nechtějí děti s teplotou přes 38.První 3 dny od začátku braní antibiotik je doma pak obvykle neprokazuje žádné známky nemoci a jde do jeslí. Pokud na něm vidim, že mu neni dobře tak taky zustává doma. Tady mají pracující rodiče 2 dny dovolené na dětskou nemoc za rok. To i když jde po 3 dnech do jeslí tak to nestačí. My to normálně řešíme, že přítel jde k doktorovi a předstírá střevní chřipku. I tak mu doktor nenapíše víc, jak 2 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.12.14 10:59

@annaei : jenomze tady většina zije v CR 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.12.14 19:55
@Takyjednasama píše:
A blbina to není, 3 dny a šup do školy, antibiotika do sáčku a nezájem.

Píšeš, že děti s antibiotiky pokud nesjou infekční.. a já se zeptala, u které nemoci, která se léčí antibiotiky, nejsou děti infekční? A dost se divím, že vás s antibiotiky v pytlíku z té školky nevyrazí ode dveří.. U nás třeba výslovně žádné léky nepodávají..natož nemocnému děcku antibiotika.. :roll:
Jinak teda chudák nedoléčené děcko..bude mít kliku jestli se to na něm do budoucna nepodepíše, jestli to takhle praktikujete častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.14 20:00
@lekarnicka28 píše:
Píšeš, že děti s antibiotiky pokud nesjou infekční.. a já se zeptala, u které nemoci, která se léčí antibiotiky, nejsou děti infekční? A dost se divím, že vás s antibiotiky v pytlíku z té školky nevyrazí ode dveří.. U nás třeba výslovně žádné léky nepodávají..natož nemocnému děcku antibiotika.. :roll:
Jinak teda chudák nedoléčené děcko..bude mít kliku jestli se to na něm do budoucna nepodepíše, jestli to takhle praktikujete častěji.

Věř mi, že pokud bych nemusela, nepraktikovala bych to nikdy, ale nemám na výběr. Možná je rozdíl i mezi školami, to nevím, ale antibiotika do školy nosíme podepsané, v sáčku označeném dávkováním. Od dveří nás nevyhodí, naopak to tak sami vyžadují. A to o nemocech, které nejsou infekční jsem já nepsala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
11.12.14 20:01

@Takyjednasama Přesně a teda na mě se to zatim nepodepsalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.14 20:06
@annaei píše:
@Takyjednasama Přesně a teda na mě se to zatim nepodepsalo

Jak říkám, je docela těžké si na to zvyknout, ale je fakt, že ve srovnání anglických a českých důchodců ti angličtí jsou jednoznačně vitálnější a zdravější :nevim: Holt jiný kraj, jiný mrav. Mnohem míň předepisovaných léků, nehrotí navlékání u dětí, celkově jsou ty děti míň zhýčkané… Není to pro každého, ale má to něco do sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
11.12.14 20:34
@lekarnicka28 píše:
Píšeš, že děti s antibiotiky pokud nesjou infekční.. a já se zeptala, u které nemoci, která se léčí antibiotiky, nejsou děti infekční?

po 72 hodinách prakticky žádné onrmocnění.
jinak teba od zařátku zánět močáku, borrelioza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
11.12.14 20:44
@annaei píše:
@sloninka Lucembursko,ale jak někdo psal i v Britanii je to běžné. Tady logicky nechtějí v jeslích nebo školkách nechtějí děti s teplotou přes 38.První 3 dny od začátku braní antibiotik je doma pak obvykle neprokazuje žádné známky nemoci a jde do jeslí. Pokud na něm vidim, že mu neni dobře tak taky zustává doma. Tady mají pracující rodiče 2 dny dovolené na dětskou nemoc za rok. To i když jde po 3 dnech do jeslí tak to nestačí. My to normálně řešíme, že přítel jde k doktorovi a předstírá střevní chřipku. I tak mu doktor nenapíše víc, jak 2 dny

Jako učitelé máme striktní zákaz podávání jakýchkoliv léků dětem. Včetně těch na chronické choroby. Jeden kluk má letos febrilní křeče. Abych ve škole mohla mít pro něj čípek, tak rodiče museli napsat žádost vedení školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin