Menierova choroba? Nebo bppv.

136
15.3.26 21:44

Menierova choroba? Nebo bppv.

Dobrý den.
Jdu si pro radu.

Od října řeším motání hlavy, závratě, bolest ucha i bolesti hlavy. Nejdříve jsem myslela, že je to spojené se silnou menstruací, tlakem… tak různé vyšetření, hematologie, kardiologie, taky neurologie,..
Také jsem začala mít mlhu před očima, svět se mi rozmazává na pár sekund. Vadí mi světlo denní i umělý, blikající.. také je k tomu spojená nevolnosti, třes, špatná rovnováha..
Z očního mne poslala Dr. Ještě jednou na neurologii, nebyla si jistá.. podezření na sklerózu ( bolela mne i ruka, ale to je jen zánět šlach..). hned magnetická rezonance tam se našli jen jizvy, evokované potencialy - vše ok, také jsem podstoupila lumbální punkci ( vše ok)
Tak mne poslali zpátky k praktický, dala mi na to jen Nimelsin, alrevert.. Zašla jsem mezitím i na ušní, slyšela jsem dost špatně a ucho jakoby v tlaku a bolest. Hned, že mám tinitus, zánět zvukovodu. Šla jsem na audiometrii, nedoslýchavost..
Po další kontrole to bylo ok, Dr říkal, je jsem slyšela ještě lépe než předtím..
Také jsem šla i sama na fyzioterapii, řekli mi, že to může být i krční páteř.
Terapeut zhodnotil BPPV na pravou stranu.. ( doma to zkouším a udělá se mi líp na levou..)
Zkoušela jsem dělat manévry časem se to sklidnilo ale ani jednou jeden den, kdyby by to bylo ok…

A teď se dostávám k přítomnosti..
Manévry dělám skoro každý týden a napadlo mne, že to asi takhle nefunguje přece.. že je to divné..nemůžu dělat manévry každý týden. ne?.
Také oči, blikající světlo a hned se roztřesu a motám se, plavu v prostoru, nevolnost.. také jsem na ORL dostala antibiotika, různé spreje do uší a nic. Možná na chvilku se to sklidnilo a mám pocit, že jsem tam, kde jsem byla.. někdy slyším lidí potichu a to mi mluví přímo k uchu, někdy zase slyším i auto hrozně blízko sebe, přitom je na jiný cestě daleko..
Prosím, jakou máte zkušenost? Já vím, že nejsem lékař, jen detailněji zkoumám svoje příznaky, ale zajímá mne, může to být Meinerova choroba? Je to těžké, nikdo nic neví a já už to sama nevyřeším.. pracuji ve škole a je to hrozně náročné s tím motáním a příznaky.. děkuji za odpověď..
Tento týden se chystám na ORL zase, ale už mám pocit, že si připadám jako simulant i když to tak není.. děkuji, že jste dočetli až sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66335
15.3.26 21:49

Musela jsem cvičit, to jsou v podstatě ty manévry, pul roku. Ono se to tak i doporučuje. Každý den. Bylo to utrpení, ale pomohlo to. Cviky mi doporučili na otoneurologii, ale běžně ORL nebo neurolog by měl taky vedet, co to je za cviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8002
15.3.26 22:11

A nějaký Betahistin jsi nedostala? Na tu Menierovu chorobu by to mohlo zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí