Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Měla jsem něco podobného, vypadalo to jako znaménko a nakonec to byla sražená krev. Nékde jsem si poranila nohu, ani o tom nevím.
@Anonymní píše: Více
Mám pihu na chodidle několik let - proč by tam neměla být?
Mám ji i na dlani ![]()
Několikrát jsem četla, že piha muže být kdekoliv na těle. Děti jich mají několik na dlaních. A dcera ji má na poštěváčku, tak 2 nebo 3 mm v průměru. Gynekoložka, která ošetřuje dospělé i děti, říkala, že to v životě neviděla. Ale vygooglila jsem, že je to v pořádku.
Ale tohle není piha přímo na chodidle - na plosce nohy, ne? To máš někde na boku. Tam mám malinkou pihu od malička a nikdy jsem neslyšela, že by tam být neměla.
Kde jsi přečetla, že na chodidle nemá být piha? Já mám pihu na nártu i na plosce nohy. Tu na plosce tam mám snad 30 let a když se mi tam udělala, tak jsem to konzultovala na kožním (nevěděla jsem, co to je) a nic neříkala, že tam nemá být.
@Magda124 píše: Více
Mě přímo kožní doktorka říkala, že na dlaních a chodidlech piha být nemá. A kdyby se objevila, je potřeba kontrola.
@nozu to je hodně zvláštní, protože i internet říká, že je to naprosto běžné. Já mám pihu i na dlani a chodím na kožní 1× ročně na kontrolu a nikdy nic neříkala.
@nozu píše: Více
Mám pihu na ruce odjakživa - u palce. Měla jsem ji už jako dítě. Pak se zvětšila. A teď už je hodně let pořád stejna. Nevěděla jsem, že by tam neměla být. Na kožním jsem s tím byla a kontrolovala mi růst. Nic neříkala, že by tam neměla být.
Ahoj holky!
Dneska jsem se dočetla, ze by piha na chodidle nemela vubec byt… mam malou, hnedou, ma tam 2mm? Neboli, nesvedi… nevim, kdy jsem si ji vsimla, ale nemate některá taky?