Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Chtela bych najít někoho kdo řešil nebo řeší podobný problém. Intrakraniální hypotenzi neboli nízký tlak mozkomíšního moku. Nikde nelze najít podobný problém. Pouze pár případů intrakraniální hypertenze ![]()
Mně se to stalo po částečné anestezii, bylo to dost blbý. Nemohla jsem vůbec stát hned jsem omdlévala, ohromná bolest, ale v leže to bylo trošku lepší. Byla jsem v nemocnici, tak mi dávali 2 kapsle kofeinu a 2 kapsle paralenu nebo ibalgin už nevím, každé tři hodiny. to nepomáhalo, bylo mi hrozne zle, tak mi udělali krevní zátku, ale bylo těžké je k tomu přemluvit, potom to do par hodin zmizelo.
Jestli tím trpíš teď, tak je mi to moc líto, bylo mu nejhůř co mi v životě fyzicky bylo.
@Meli744
No právě tím zřejmě procházím 😞 jak píšeš - šílené stavy. Mám zřejmě spontánní intrakraniální hypotenzi takže není známo původ. První týden kdy jsem si myslela že je to od krční páteře byl hrozný mám ho celý v mlze 🤯- naštěstí mě se uleví ihned jak si lehnu. Mám za sebou CT, odběry+ borelie+ základní neurologické vyšetření na pohotovosti. Samozřejmě první byl fyzioterapeut - ten mi právě vyloučil tu krční páteř. Teď mě čeká magnetická rezonance. Hrozné je to čekání na pravé potvrzení diagnózy
. Musela jsem si najít jiného neurologa protože ta z pohotovosti mě pořád tlačí do lumbální punkce. Tu chci až jako poslední možnost. Protože pokud mi vezmou mozkomíšní mok tak můj stav ještě zhorší ![]()