Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Meningitida to neni. Tu by nemel 2 dny, mel by mnohem vyssi horecky, strnuti sije. A ta vyrazka vy vypadala jinak. Tipuju nestovice a k lekari bych nechodila. Maximalne bych lekari poslala fotku.
No kdyby ta vyrážka byla meningitida tak po dvou dnech už by si fakt nehrál ale ležel by v kómatu…
Syn, kdyz ma streptokoka, tak k tomu obcas ma i vyrazku. Streptokok nebo vir to dela. Zvlast pokud je syn atopik, tak ma k tomu vetsi sklon. Tady mel syn zrovna nejakou virozu nebo stretokoka, to uz nevim a vypada to dost podobne.
Tohle měla dcera cca týden po dobrání Fromilidu na a streptokoka a měla to jenom v obličeji. Dle doktorky reakce na antibiotika.
Diky vsem, vyrazka je furt stejna, chvili vypadala jak nestovice, ale ted je to spis stroupek, nove se nedelaji, syn je jen dost unaveny a podrazdeny, ale nesvedi ho to. Dr dnes rekla, ze by to mohl byt svrab… nemate nekdo zkusenost? Pry je ted epidemie a muzeme byt cistotni jak chceme… ja ani partner ale problem nemame. Ale svrab mi prijde spis nerealny, kdyz to ani nesvedi… porad doufam jen v divnou reakci na penicilin
@Anonymní píše:
Diky vsem, vyrazka je furt stejna, chvili vypadala jak nestovice, ale ted je to spis stroupek, nove se nedelaji, syn je jen dost unaveny a podrazdeny, ale nesvedi ho to. Dr dnes rekla, ze by to mohl byt svrab… nemate nekdo zkusenost? Pry je ted epidemie a muzeme byt cistotni jak chceme… ja ani partner ale problem nemame. Ale svrab mi prijde spis nerealny, kdyz to ani nesvedi… porad doufam jen v divnou reakci na penicilin
A doktor videl fotku?
Vzdyt nestovice jsou nejdriv vodnate a pak zaschnou a udelaji stroupek. Z nasich 4 dcer mely nestovice 3 a ani jednu pupinky nesvedily. Unava muze byt k nestovicim. Teplota nebo horecka taky.
@Janča6 píše:
A doktor videl fotku?Vzdyt nestovice jsou nejdriv vodnate a pak zaschnou a udelaji stroupek. Z nasich 4 dcer mely nestovice 3 a ani jednu pupinky nesvedily. Unava muze byt k nestovicim. Teplota nebo horecka taky.
U dr jsme byli osobne. Pry to nestovice nejsou ![]()
Ahoj, syn je 10 dni po dobrani ospenu na streptokoka, zhorsil se mu atopicky ekzem, mazeme a lepsi se to. Dva dny zpet se mu objevila tahle vyrazka (vypada jinak nez atopak), nejdrive ruzova, dneska ztmavla. Pod zadkem, jen na tomhle misto. Syn je podrazdeny, hodne, nechce moc jist, neni ale apaticky nebo tak, hraje si. Teplota zvysena k 38. Nevim, zda jet na pohotovost, nebo to vydrzi k doktorce. Zejmena me zajima meningitida, zda by byla ta vyrazka vystoupla (tahle je). Navic ji ma dva dny. Diky za radu
Pripadne nestovice?