Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den,
Aktualne jsem s holcickou v nemocnici se zanetem mozkovych blan. Bakterialni zanet, streptokok, je ji mesic.
Je tady aktualne maminka, ktera resi neco podobneho nebo maminka, ktera siti prosla.
Strasne se o ni bojim a modlim se, at je v poradku. ![]()
Držím palce ![]()
Sousedka si tím prošla u většího miminka. Bylo to moc zlé. Nebudu psát detaily. Tobě přeju štěstí a pro tvou malou holčičku silnou ochranu ze shora ![]()
@alisekR píše:
Držím palce
Sousedka si tím prošla u většího miminka. Bylo to moc zlé. Nebudu psát detaily. Tobě přeju štěstí a pro tvou malou holčičku silnou ochranu ze shora
Moc dekuji
Klidne napis co je postihlo nebo cim prosly.
Tak nervovat se pribehy jinych deti, ktere si prosly touto nemoci asi nema moc smysl, ne…Musite verit doktorum, holcicka je v nemocnici a musite tady byt pro ni - v psychicke pohode ( v ramci moznosti).
Drzim palce, at vse dobre dopadne ![]()
@Petája píše:
Tak nervovat se pribehy jinych deti, ktere si prosly touto nemoci asi nema moc smysl, ne…Musite verit doktorum, holcicka je v nemocnici a musite tady byt pro ni - v psychicke pohode ( v ramci moznosti).
Drzim palce, at vse dobre dopadne
Ano, to mate pravdu
@Olivie2022
Známé chlapeček si s tím nedávno přišel. Sice je to větší kluk (školkový), ale chci ti dodat odvahu, že i takováhle hnusná nemoc se dá zvládnout. Byl asi 14 dní v nemocnici, teď je z něj už zase čertisko, nic mu není. Věř, že to bude dobré, je v nejlepších rukou a doktoři dělají, co můžou. Držím palce
![]()
Já jsem si tím prošla, ale coby pětiletá.
Diagnóza stejná.
Dopadlo to dobře, v pořádku a bez následků.
Držím vám palce, určitě to bude dobrý
![]()
@Niky2 píše:
@Olivie2022
Známé chlapeček si s tím nedávno přišel. Sice je to větší kluk (školkový), ale chci ti dodat odvahu, že i takováhle hnusná nemoc se dá zvládnout. Byl asi 14 dní v nemocnici, teď je z něj už zase čertisko, nic mu není. Věř, že to bude dobré, je v nejlepších rukou a doktoři dělají, co můžou. Držím palce![]()
Ano, delaji co muzou. Jsem jim za to vdecna.
Jsme tady par dnu a vsechny vysledky uz vypadaji o hodne lepe. Pristi tyden uvidime co ukaze kontrolni punkce.
Ahoj,
mému synovi to zachytili ještě v porodnici (je z dvojčat, jsou předčasně narození 25+4). Děti byly v nemocnici přes 100 dnů tak to lapil tam pár dnů před plánovaným propuštěním. Naštěstí doktor hned reagoval a dal mu tenkrát širokospektrá ATB. Syn je v pořádku (a dcera také, ta to naštěstí neměla).
Kamarádka nedávno byla s dcerou (3 roky) 14 dní v nemocnici. Vše už je OK.
@K2 8611 píše:
Ahoj,
mému synovi to zachytili ještě v porodnici (je z dvojčat, jsou předčasně narození 25+4). Děti byly v nemocnici přes 100 dnů tak to lapil tam pár dnů před plánovaným propuštěním. Naštěstí doktor hned reagoval a dal mu tenkrát širokospektrá ATB. Syn je v pořádku (a dcera také, ta to naštěstí neměla).
My jsme taky odjeli na pohotovost okamzite a dostala antibiotika. Tak verim, ze to bude v poradku.
Dekuji za zpravu
Budu moc držet palce, ať je vše v pořádku
jaké jste prosím měli příznaky? Já nevím jestli bych to poznala včas ![]()
@prokopa píše:
Budu moc držet palce, ať je vše v pořádkujaké jste prosím měli příznaky? Já nevím jestli bych to poznala včas
Byla spava, teplejsi, nechtela pit a nesla probudit a rychleji dychala. Jeli jsme hned.