Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zrovna minuly mesic me gynekolog poslal na krev a podle hladiny hormonu uz jsem „v tom“
No co uz.
Pul roku uzivam doplnky stravy urcene pro toto obdobi a je to na prd. Nepomaha to. Proto jsem pozadala o pomoc lekare, ktery mi predepsal Ladybon. Uvidime, co to se mnou udela ![]()
Vek 48 ![]()
@Anonymní píše:
Zrovna minuly mesic me gynekolog poslal na krev a podle hladiny hormonu uz jsem „v tom“No co uz.
Pul roku uzivam doplnky stravy urcene pro toto obdobi a je to na prd. Nepomaha to. Proto jsem pozadala o pomoc lekare, ktery mi predepsal Ladybon. Uvidime, co to se mnou udela
Vek 48
Já to “v tom” myslela těhotná
, tak to snad nejsem!!, muzu se zeptat, jaký jste měla první příznaky? Mě menopauza jako taková nedesi, i se těším, jen ale vědět, ze je to to ono, abych nemusela blaznit…
Spatne spani, unava, ostra bolest hlavy, 3-4 dny v mesici stavy jako pri viroze. Proste nic moc ![]()
MS nevim, jsem po LAVH.
„v tom“… nadpis zni menopauza, ne tehotenstvi
![]()
@Anonymní píše:
Já to “v tom” myslela těhotná, tak to snad nejsem!!, muzu se zeptat, jaký jste měla první příznaky? Mě menopauza jako taková nedesi, i se těším, jen ale vědět, ze je to to ono, abych nemusela blaznit…
Mě to potkalo v necelých 41 letech. Prostě nejprve byla MS slabší a pak už nic. Nic mě nebolelo, nafouklá jsem nebyla, ale začaly mi strašné návaly. Každý nával byl, jako když se mi rozstřelí mega horkost v hrudníku, až se mi vařily i uši. Nepomáhalo ani v zimě otevřít okna dokořán a vypnout topení. Venku jsem chodila tak nalehko, až jsem si x krát přivodila nachlazení. Těch návalů za den bylo tolik, že ani nevím kolik jich za den mohlo být. Hormony jsem brát nesměla, mám homozygótního Leidna, takže jsem si fakt užívala opékání jak na rožni. Nakonec jsem našla nějaké rostlinné preparáty, které jsem mohla brát a aby mi to zabralo, skončila jsem na dvojnásobné dávce, než se doporučuje. Trvalo to 7 let. Teď je mi 49 a jsem už v pohodě. Jako stará babka nevypadám, hádají mi tak 40 až 45 let.
@Anonymní píše:
Spatne spani, unava, ostra bolest hlavy, 3-4 dny v mesici stavy jako pri viroze. Proste nic moc
MS nevim, jsem po LAVH.„v tom“… nadpis zni menopauza, ne tehotenstvi![]()
![]()
Když já nevím, jedtli je to menopauza
, ještě nikdy jsem to neměla
. Za to těhotná jsem byla 2 x a příznak byla chybějící MS ![]()
@Anonymní píše:
Mě to potkalo v necelých 41 letech. Prostě nejprve byla MS slabší a pak už nic. Nic mě nebolelo, nafouklá jsem nebyla, ale začaly mi strašné návaly. Každý nával byl, jako když se mi rozstřelí mega horkost v hrudníku, až se mi vařily i uši. Nepomáhalo ani v zimě otevřít okna dokořán a vypnout topení. Venku jsem chodila tak nalehko, až jsem si x krát přivodila nachlazení. Těch návalů za den bylo tolik, že ani nevím kolik jich za den mohlo být. Hormony jsem brát nesměla, mám homozygótního Leidna, takže jsem si fakt užívala opékání jak na rožni. Nakonec jsem našla nějaké rostlinné preparáty, které jsem mohla brát a aby mi to zabralo, skončila jsem na dvojnásobné dávce, než se doporučuje. Trvalo to 7 let. Teď je mi 49 a jsem už v pohodě. Jako stará babka nevypadám, hádají mi tak 40 až 45 let.
Můžeš sem napsat ty rostlinný preparáty, název myslím. diky moc.
Jsem na tom podobně. Je mi 49, cyklus se zkrátil na 25 dní. Občas nějaký nával, ale nic strašného. Dělala jsem si test plodnosti, který má detekovat zvýšenou hladinu FSH, ten mi vyšel negativně. Ovulaci už několik měsíců u sebe nepozoruji. V těch teoreticky „plodných“ dnech do sebe chlapa nenechám ejakulovat. Antikoncepci nepoužívám, v tomhle věku to s těhotněním nebude tak žhavé… ty se obáváš, že bys mohla být těhotná?
@Anonymní píše:
Já to “v tom” myslela těhotná, tak to snad nejsem!!, muzu se zeptat, jaký jste měla první příznaky? Mě menopauza jako taková nedesi, i se těším, jen ale vědět, ze je to to ono, abych nemusela blaznit…
Si udelej tehutest. Je levnejsi nez ty na menopauzu ![]()
@MayaLevin
Obavám asi není to spravne slovo, manžel si dává pozor úspěšně přes 6 let, takže asi není důvod se nervovat, ale přes to …., nějak s tím vším neumím pracovat
. Jinak mi totiž není a do minule MS bylo vše normální, byt častější, ale teď je to jinak a tak jsem na vazkach
tak asi nakoupim všemožné testy ….
jak když mi bylo 20
![]()
Dobrý den, prosím o radu.., je mi 46 let. Posledního asi půl roku jsem měla spíše kratší cyklus, ale průběh jako obvykle. Před měsícem jsem odjela k moři ( nevím, jestli by to mohlo mít souvislost ). Již před 8 dny jsem měla dostat MS, ale zatím nic. Cítím se zavodnena, a taková jako vždy pred tím u MS. Vždy jsem před M/S vážila o 2 kg víc, to mám taky, bolivala mě prsa, ale tentokrat ne. Jsem nafoukla, stejně jako kdykoliv před tím. Takže jakoby před MS, jen to trvá jaksi déle a MS nikde…. A já začínám byt dost nervózní z toho co se děje. Muže to byt už menopauza?? S manželem si kvůli té nervozite z neznáma nechci ani nic “užívat “…., k doktorovi se mě zatím nechce… a kdy toto období prožívala Mamka netuším a nezjistim…. Neporadil by někdo?? Děsí mě už jen ta představa byt v tomto věku “v tom”…. Jsou volné prodejně testy na menopauza spolehlivé?? Poradi někdo, prosím?