Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky moc se tady nevyznám, nevim kde hledat uz obnovenou diskuzi tak snad se nebudete zlobit za založení nové. V březnu 2025 sem mela jako každý měsíc menstruaci která probíhala od 7 cca 4-5 dni uplne normalne. Ale…30.3. Sem začala rano lehce krvacet ale uplne minimálně a večer uz špinění a 31 uz žádný náznak ničeho. Moje otázka zní zda vam to přijde normální ze bych to dostala 2× v měsíci? A jen na den a minimálně? Snad je to rozumitelne dekuji předem za odpověď
![]()
@Abby104 není to menstruace v pravém slova smyslu, ale pravděpodobně nízká hladina progesteronu a proto to špinění. Nech se tedy vyšetřit a vyloucit nějakou cystu, myom, prostě cokoliv a pokud se nic nenajde, tak bych se ptala na hormonální nerovnováhu. Ale pokud se ti to stalo jen jednou, tak bych to asi neřešila. Pokud by se to opakovalo, třeba 2-3 cykly, tak bych to začala řešit. A progesteron se nemusí pak doplnovat jen antikoncepci, ale je dost možné, že to bude to první, co ti doktorka může nabídnout..ale jsou pak zavadeci tabletky, oralni používání, bylinky, kremy, je toho vice..
@suzka1 dekuji, cysty a nic podobného nemam. Na gynde sem byla mesic zpet. A stalo se mi to poprvé. Jeste bych dodala ze 2roky a neco se s přítelem snažíme o miminko zatim jsme to neřešili nějak vic. Necháváme to na přírodě. Ale v březnu jsme měli jen jeden nechráněný pohlavní styk tak si myslim ze je tak 5procent šance aby to po takové době na 1 pokus vyšlo. Zavolam tedy radsi na gyndu. Aby me vyšetřil jestli nemam nějaký problem. A dekuju
@Abby104 jestli se 2 roky snazite o mimco a stále nic, tak progesteron by v tom hodně mohl být. Doktorky ses neptala, ze se snažíte a zatim nic? Neprobirali jste to? Ten progesteron by mohl byt pricinou..spis se domluv s doktorkou na odberu krve na hormonální profil. Chodi se první dny ms a pak po ovulaci.
@suzka1 bavili jsme se o tom, ale zatím jsme to nějak intenzivně neřešili, MS mám dostat 7.4. Tak si tak dneska zavolám zda by mi mohl tohle zjistit ale mě už tenkrát krev na vse odebíral a nikde žádný problém a nedostatek nebyl, na utz vše vporadku co se týče vnitřku.
Taky mě napadlo zda to jednodenní krvácení nemůže být inplantacni krvácení k tomu většinou dochází 7 dni před MS. ![]()
@Abby104 a odebiral ti to 2krat do měsíce? Odebírá se to třeba 2.den cyklu a pak třeba 17.,po ovulaci. Zkus se ho ještě zeptat, jestli by ti to takhle vzal. A pak doporučuji třeba chodit pravidelně na folikumetrii, aby ti řekl, že ovulaci mit budes a kdy přesně. Třeba by to taky poceti pomohlo..Jo a jen poznámka - ja dle krve taky nemám nějaké špatne vysledky progesteronu, ale už 18 let krvácím mimo ms a bez léků bych prospinila/prokrvacela cely cyklus. Ja uzivam polykaci prášky, pro tebe by vsak byly lepší zavadeci, pokud se snažíte. Prasky beru celý cyklus, kromě ms, a to dle krve taky nemám pry tak nizkou hladinu. Přes to jsem bez prášků „nepouzitelna“.. Za zkousku by to stalo, aby ti neco nasadil. Nebo jsi těhotná a uvidíš za tyden, jestli ms přijde nebo ne. Držím palce. ![]()
@suzka1 dekuji optám se, a asi uz to nejak začnu konečně řešit, mam doma uz dvě velké deti. A ty byly na prvni pokus obě dvě. Ale ted s přítelem by to bylo prvni no a zatim nic, tak uz je asi čas to více řešit 🫣 😃
@suzka1 píše: Více
Souhlasím s vámi. Progesteron se dá doplňovat a podporovat i bylinami. Jinak on stav, kdy jsou hormony ještě v referenčních mezích není až tak vypovídající, ale je velice důležitý vzájemný poměr mezi estradiolem a progesteronem.
@Abby104 píše: Více
Ahoj,
na jakou fázi v měsíci to špinění vycházelo? Jednodenní krvácení/špinění může být budto ovulace (někdy je růžový hlen), hníždění a nebo klidně po sexu. ![]()
@chs.jasmin 30.3. Rano sem začala krvácet světle červenou krví ale ja to mam pokaždé hodne tohle bylo fakt minimální pak uz večer to bylo jen hnědé špinění a 31 uz nic a do ted ani známka. Po sexu to byt nemůže ten jsme měli okolo 20 asi cca přesně nevim a jen jeden v měsíci. Jinak normalni MS sem dostala 7.3 a trvala pár dni jako obvykle ![]()
Sama nechápu jak je to možné ze v jeden mesic 2× krvácení a normální MS to toho 30 být nemohla den je blbost abych to mela. Mela bych to dostat opet 7-8.4. Cca
@chs.jasmin ahoooj, tak sem ze zvědavosti včera večer a dnes brzo rano delala test 10citlivost livisane proužky a oba negativní ![]()