Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
mám dotaz ohledně oddálení menstruace. Vychází mi totiž na Vánoce, kdy se mi to příliš nehodí, proto bych ji chtěla o týden posunout.
Co jsem slyšela, lékaři říkají, že posunutí může úplně rozházet cyklus, tak jsem se jen chtěla zeptat, jestli s tím třeba nemáte nějaké zkušenosti ![]()
S tím souvisí ještě jedna otázka - HA jsem dobrala dnes, zítra by měla začít pauza. Je lepší posunout měsíčky už teď, nebo až o těch Vánocích? (Kvůli těm „vedlejším“ projevům, špinění a tak.
Díky moc za názory.
Myslím, že je to jedno. je možné, že při oddálení budeš třeba špinit, nebo mít bolesti. Takže kdybys to posunula teď, mohlo by to být na vánoce lepší. Je to na tobě ![]()
je fakt,že ten cyklus se poposune,tím že budeš v kuse brát HA,ale já jsem to dělala dost často a ani jsem neměla bolesti ani nešpinila
minulý měsíc jsem si kvůli dovolený oddálila měsíčky,neudělala jsem pauzu při braní antiko a brala další platíčko,to jsem teď dobrala a měla bych mít menstruaci,ale nic.....pro jistotu těhu test-negativní.....je možné,že mi to vynechání jedné týdenní pauzy rozhodilo cyklus,měla jste to tak některá?mám jít k dr nebo se to zas hodí samo do normálu ?
![]()
Budem vdacna za akukolvek radu ako " prirodne" ,cize bez antikoncepcie a norethisteronu oddialit aspon o 3 dni MS.
Dakujem
Nasla som citronovu stavu alebo koncentrovany vitamin C…
V akom mnozstve??? Rano a vecer vypit ???
Prosím nevíte někdo jestli jde oddálit menstruace norethisteronem když už špiním ale pravou ms ještě nemám? Díky
Také si počkám na reakce:)
Přestala jsem teď brát HA a jsem ve „světě MS“ úplně ztracená
Nemám tušení, jak to budu dělat s dovolenýma atd..
Už jsem to dávno zapomněla..:)))
Ahojky, já když sem Norethisteron před cca deseti lety brala, tak vždy tak dva dny předem a fungovalo mi to a nikdy sem pak neměla rozházený cyklus ani nějak silnější ms. Kamarádka si před dvouma dny vzala Nor. když už jí ms začínala a zabralo to zastavila jí, ale asi bych to brala individuálně a nespoléhala na takové okamžité fungování, když to jde, tak raději vzít dřív, jinak je to ale pěkné hormonální svinstvo
Dobrý den, udělala jsem chybu při posunutí třífázové antikoncepce tri-regol. Po dobrání platíčka jsem začala brát rovnou druhé platíčko (od začátku) a po 4 prášcích jsem dostala menstruaci. Mám teď udělat 7mi denní pauzu a poté začít brát další platíčko nebo mám toto platíčko dobrat a až potom 7mi denní pauzu? Děkuji za odpověď.. ![]()