Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ono je to povinný? U nás tyhle akce povinné nebyli ani voda, ani lyžák.
Povinná voda stejně jako lyže fakt není. Pořiď si menstruační plavky nebo máš do té doby hromadu času si zkusit a naučit se s tampony (malou velikost s aplikátorem zvládneš)
Nevím na jakou řeku pojedete ale bude to asi nějaký hojně sjizdeny úsek. Po cestě bývají zastávky pro vodáky s občerstvením a je tam i WC tak si tam odskocis vyměnit pomůcky. Možná by stálo za to koupit na tuto akci menstruační kalhotky a aspoň jedny dvoje plavky. To pak nikdo nic nepozná a kdyby se náhodou stalo že spadnes do vody nebudeš mít stres že se třeba vložka uvolní. Po výměně schovas do nějakého neprůhledného zavíracího sáčku a večer v kempu preperes v umývárně. Možná by bylo případně fajn kdyby tě to potkalo svěřit se na začátku výletu učitelce aby tě případně nenutila do vody.
@Hanka1 my to mame povinny a dalsi rok je povinny lyzak, je to i jediny misto, kam letos jedeme.
@Atisia píše: Více
Jako ze by kvůli menstruaci vynechávala akce od školy? Jak pak taková holka bude fungovat v životě, když se bude cíleně vyhýbat normálním situacím? ![]()
@Anonymní píše: Více
No a já ti říkám, že povinné tyhle akce byly tak maximálně za komunistů. A to mám dvě děti, jedno na vysoké a druhé na gymplu.
Byla jsme na vodě v 9 třídě a zrovna mi taky vyšla menstruace. Zvládla jsme to s vložkami i jsme se udělali, takže jsme měla vložku totálně nacucanou vodou
no nějak jsme to zvládla.
@Anonymní píše: Vícea to jsi na jaké škole že to máte povinný?
@Hanka1 u nas to rikala i ucitelka na schuzkach, ze je to povinny, treba v 7. na zs jsme taky meli povinny lyzak?
takze s vlozkou to asi dobry napad teda neni
@JancaS84 jenmze to bych se bala, ze chytim nejakou infekci, kdyz s ti spadnu do vody
@Hanka1 píše: Více
Taky jsem si to vždycky myslela. Ale u syna na střední mě teď na třídních schůzkách důrazně vyvedli z omylu: prý povinná součást výuky TV. Uvolnění podléhá schvalování ředitele. Mně je to celkem fukt, kluk na lyžák chce. Ale stejně mi ta povinnost přijde jako nesmysl
Pokud se nebudeš koupat, tak ti vložka stačí, nebo menstruační kalhotky nebo plavky
@ivašot. píše: Více
Já mám pocit, že tady kdysi byla diskuse, kde prý povinnost těchto kurzů nemá žádnou oporu v zákoně a vyhláškách Ministerstva školství…
Ahoj, jsem na stredni a nekdy na konci skolniho roku jedeme povinne na vodu. Nikdy jsem na vode nebyla. Strasne se bojim, ze mi tam vyjde menstruace, tampony nepouzivam a nechci je pouzivat, hlavne kdyz mi nevyhovuji nechci je do sebe cpat jen kvuli te vode. Myslite, ze se to da zvladnout i s vlozkama? Nechci, aby to nedo vedel nebo treba aby to nejak nezjistili kluci. Jestli se tam nekam pujdeme koupat a ja to budu mit fakt netusum, co budu delat, hlavne to budeme nekde cely den pryc a ani nevim, kde si tam budu menit vlozky. Ja vim, ze to resim brzo, ale ptam se kdyby nahodou. Stalo se vam treba ze vam to vyslo treba na vodu nebo treba na nejaky tabor?
Jak jste to pripadne vyresili?
Jedeme na vodu s nasi tridni a jednim mladym telocvikarem, ktereho mame.
Navic se proste celkem stydim