Menstruace a voda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35791
1.12.24 09:27
@Anonymní píše: Více

Nechytíš. Neni žádný rozdil když máš ms a nemáš. Ale koupat s vložkou se nechoď, to je blby nápad. Pokud spadneš do vody, to se nedá nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
1.12.24 09:37

A co tak dojít na gyndu a nechatn si pžedepsat Norethisteron nebo něco jiného na oddálení ms, to funguje spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
1.12.24 09:37

A nebo se potom hodit marod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
1.12.24 09:38
@Anonymní píše: Více

Tak tam to povinen fakt není…nicméně zas by byla škoda vyčlenit se takhle z kolektivu jen kvůli menstruaci. Nakup ty menstruační kalhotky a plavky a bude to dobrý. Nevím jak silnou máš MŠ tak podle toho no…je to teda trochu dražší ale rodiče ti určitě na takovou věc rádi přispějí. A hlavně to není jednorázová věc, vydrží ti nějakou dobu a budou fajn třeba i na praxi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
1.12.24 09:42

Hlasuju pro menstruacni plavky a budes mit pokoj. Za me takove vymozenosti nebyly a pamatuju si svoje cire zoufalstvi, kdyz jsem na rodinne dovolene menses dostala a nemohla na koupaliste, kam jsem se tesila, protoze tampon mi zavest nesel (nevedela jsem asi jak na to, si dneska myslim) a jedine reseni byly vlozky a nekoupat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
1.12.24 09:48
@ivašot. píše: Více

A když na to rodiče nemají prachy, tak jak je donutí? Za nás nikdy tyhle akce povinné nebyly a ten kdo nejel, šel se učit do jiný třídy…

• Citovat
  • Upravit
429
1.12.24 09:50

Nakup si menstruacni plavky a kalhotky (ted jsem videla spoustu akci a slev!), s tim bys to snad mela v pohode zvladnout. Rozumim ti, jako mlada holka jsem tampony take nezvladala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
1.12.24 09:55
@Asta135 píše: Více

Já mám pocit, že to občas sice ucitele říkají, ale že že zákona nesmí být povinná žádná akce, která vyžaduje platbu od rodičů…aspoň tak to někdo psal, ověřovat jsem to nevěrovala…nicméně dává to smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65172
1.12.24 09:55
@Beruska999999 píše: Více

to by mělo platit jen pro základku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
1.12.24 09:58

Jinak teda k dotazu - s vložkou je to fakt de*lni, my jezdili na vodu každý rok od dětství a já ještě zažila dobu, kdy moc jiných možnosti než tlusté vložky nebylo a není to moc dobré, může se ti nacucnout vodou a je to pak o zdraví…jako jde to přežít, ale prostě nic moc. Poohlidni se po těch menstruačních plavkách, ale zkušenost s tím nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
1.12.24 09:58
@vokishka píše: Více

Aha…no tak to pak asi např v případě nedostatku financí musí rodiče zadat o uvolnění předpokládám, se přece nezadluzi kvůli tomu :nevim: Nevim jak aktuálně voda, ale co slyším o lyžáku, tak tam už si umím představit, že to může být problém, to jsou nechutné částky.

Příspěvek upraven 01.12.24 v 10:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.12.24 09:59

Já řešila s kamarádkou sportovní soustředění a turnaje citronem. Menstruaci jsem měla celkem pravidelnou, takže jsem věděla, kdy to vyjde. Cca týden před odjezdem jsme začaly jíst 2× denně citrón a menstruace se o pár dní oddálila. Fungovalo to u nás obou. Dnes je asi možné si nechat napsat léky na oddálení, nevím, později jsem přešla na tampóny, které jsem jako mladší nedala, tak už jsem neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.12.24 10:00
@pikola píše: Více

Za nás se normálně poslal kolovat papír, kam všechny holky zaznamenaly, která data se jim ne/hodí (kluci měli kecy, že si taky chtějí vybrat termín, pak jim to došlo :D). Nikdo si z toho nic nedělal… Ruku na srdce, když plánuješ dovolenou, vůbec neřešíš, aby to nevyšlo na MS? Já teda pokud možno jo, a co koukám v diskuzích, je to celkem běžný… :lol: Protože voda je ekvivalent dovolené, nikoli normální situace. :nevim: A jasně, někdo holt nejel, někdo jel i s MS, někdo nejel z úplně jiných důvodů, někdo jen přijel na část… :nevim: A počítalo se s tím, že část lidí z těch dvou tříd nejela, tak měli program ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
1.12.24 10:02
@Dani65 píše: Více

Riskovat neplodnost kvůli školní akci? Na to bych se vybodla :nevim:
Taky jsem to jako mladoch jednou udělala kvůli dovolené a když mi otěhotnění trvalo déle, než jsem očekávala, to byla jedna z věcí, co mi vrtala v hlavě…na tom příbalovem letáku to fakt bylo jako možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
1.12.24 10:05

My to taky měli povinně, ale kdo nemohl, tak prostě nejel (nemoc, soustředění se sportem). Já si zašla pro léky na gyndu, brala jsem se pár dní a MS se mi oddálila. Pro mě 100× lepší než s tím jet a řešit to jakkoli jinak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí