Menstruace během brání první HA

2.12.21 13:13

Menstruace během brání první HA

Ahoj holky, chci poradit. Začala jsem brát svoji první antikoncepci MAITALON. První pilulku jsem si vzala v první den menstruace a krvácení mi trvalo zhruba 6 dní. V první den ovulace mi začalo špineni a od te doby špinim každý den. Někdy mi to vytece hodne, někdy málo. Už jsem začala brát 3 platynko a stále se mi nedostavila menstruace. Těhotná nejsem a nevim jestli mam jit ke gynekologovi nebo to je normální v prvních měsících. Dekuji moc za rady😉 :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
2.12.21 13:24

Ovulaci nemáš, když bereš ha. (Mmch něco jako první den ovulace taky neexistuje. Ovulace je jeden okamžik, netrvá dny.)
Blbý dotaz, ale děláš pauzy nebo to bereš v kuse? Tři měsíce špinění s ha nejsou normální. To je na výměnu ha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.12.21 13:54

Ovulaci nemáš, když bereš HA. Jinak já po ní taky spinila a musela vysadit, nesedla mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.21 13:57

@Kamkam beru v kuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
2.12.21 15:23
@Viktorka676 píše:
@Kamkam beru v kuse

Tak kdy bys chtěla, aby se ti rozjelo krvácení, když ji bereš v kuse? Nebo tam máš placebo tablety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.12.21 23:14

Co jsem se koukala, tvoje HA má 21 pilulek. Řekněme, že pilulky jeden den začneš brát, bereš je těch 21 dní každý den ve stejný čas a poslední pilulku vezmeš třeba řekněme, že ve středu. Po 21 pilulkách by sis měla udělat týden pauzu - pilulky nebereš. Takže když ve středu skončíš, tak ti třeba menstruace začne v neděli. Délka menstruace není důležitá, další pilulku bereš ať menstruuješ, nebo ne. Je týden po té středě a je čtvrtek - osmý den po tom, co jsi přestala brát pilulky a ten den bereš první pilulku z nového plata a pak bez přestávky dalších 20.
Tudíž rekapitulace- bereš pilulky 21 dní do konce plata a pak týden nebereš (vypočítáš to vždycky tak, že třeba přestaneš jeden týden v pátek, pak nebereš nic a bereš zase další týden v sobotu, prostě další týden o den později). A po tom týdnu zase bereš.
Vynechávat menstruaci jde (prostě jak jsi to teď dělala - bereš dál bez přestávky) samozřejmě taky jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí