Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jakože si zapomnela vzít první dvě nejdůležitější tabletky antikoncepce? Jestli jsem to dobře pochopila. Tak záleží jestli měla pote nechtaneny styk. Pauza (placebo tablety)se může zkrátit, ale prodlouzit ne.
Dobrala to celý? A přičetla si k termínu i ty dva dny? Vliv to má. Tos s ní ale měla probrat taky ty.. měly jste spolu projít příbalový leták. Aby věděla, co dělat, když… Měla se celý tenhle cyklus chránit jinak. Předpokládám, takhle to u ha bývá.
Jo, jak píšou ostatní, vynechala 2 nejdůležitější prášky a samozřejmě to na účinnost působí, jinak ten dotaz je napsaný dost zmateně, to už dobrala s tím 2denním zpožděním další plato a ms nepřišla?
pokud je tomu tak, tak těhotenský test
@Kamkam píše:
Dobrala to celý? A přičetla si k termínu i ty dva dny? Vliv to má. Tos s ní ale měla probrat taky ty.. měly jste spolu projít příbalový leták. Aby věděla, co dělat, když… Měla se celý tenhle cyklus chránit jinak. Předpokládám, takhle to u ha bývá.
tak když je dcera už dost stará na sexuální život a braní HA, tak snad umí číst a může si příbalový leták přečíst sama, ne ![]()
@Anonymní píše:
@Kamkam @stinga
Zkusím to lépe vysvětlit. Minulé platíčko dobrala celé včetně 7 placebo tablet, po placebo tabletách měla začít užívat nové plato ale to začala brát až 3.den po poslední placebo tabletě.
Ano, takto jsem to pochopila. A měla ten pohlavní styk? Chránila se jinak, když vynechala ty nejdůležitější tabletky? Takto si vlastně natáhla pauzu a to se nesmí. Měla se chránit jinak. Píši to v pribalovem letáku. Jestli ten styk byl, tak je na místě těhotenský test. Stojí v drogerii pár korun a budete mít jasno. Měl by se udělat dřív než začne brát další platicko.
A ty seš její tiskový mluvčí? A ví o tom že to probíráš tady? A nebo ještě není plnoletá a a nechceš být ještě babička. A jinak snad si umí dcera zavolat na gyndu a popsat situaci, určitě ji lékař poradí víc než tady nějaké dohady.
@Anonymní píše:
@Kamkam @stinga
Zkusím to lépe vysvětlit. Minulé platíčko dobrala celé včetně 7 placebo tablet, po placebo tabletách měla začít užívat nové plato ale to začala brát až 3.den po poslední placebo tabletě.
Tomu rozumím. Teď čeká na další krvácení. Já myslela spíš, jestli to ještě nezkomolila navíc tím, že nedobrala poslední dvě tablety. Ale ono je to celkem jedno. To že začala brát to plato po delší pauze je to stejný jako když začne jiný než první den ms. Takže ji prostě celý tohle plato antikoncepce nechránila. Krvácení by se mělo dostavit, i když to začala brát později.
@stinga píše:
tak když je dcera už dost stará na sexuální život a braní HA, tak snad umí číst a může si příbalový leták přečíst sama, ne
Tak jasně, že může
nicméně jako rodič bych já teda určitě chtěla mít jistotu, že to všechno pochopila správně… A asi nepochopila. A ani maminka zřejmě, když se na to musí ptát. Kdyby si to spolu prošly, tohle by se nestalo.
Zdravím, mám dotaz, dnes se mi dcera přiznala, že má 2 dny zpožděnou ms a že si zapomněla vzít 2 prášky, má diecyclen, minulý měsíc dobrala placebo tablety během kterých měla menstruaci, pak si 2 dny zapomněla vzít prášek a nové platíčko začala brát až 3.den .
Může to mít na cyklus vliv?