Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po použití dodatečné antikoncepce nikdy nevíš, kdy budeš krvácet – není to normální menstruace. Tyto pilulky zabraňují uvolnění vajíčka – ovulaci. Není to tedy potrat. Ten se dá také vyvolat pilulkami, ale jinými, které vydává jen lékař. Jestliže se přítel ovládl a nepustil to do Tebe, tak nebezpečí otěhotnění není velké, i kdyby sis pilulku nevzala.
Zdravím:),
Mám asi hloupý dotaz, ale pro jistotu se chci zeptat tady jestli někdo nemá podobnou zkušenost.. Při sexu nám selhala antikoncepce, na 100% vim, ze se do mě přítel neudělal, ale pro jistotu jsem si vzala nouzovou antikoncepci, protože v tuto chvíli absolutně nemam možnosti, abych mohla mit dítě.. Pilulku jsem si vzala podle návodu a byla jsem úplně v pořádku, ale dnes 4 den po tom co jsem si pilulku vzala jsem začala krvacet, ale je to jiné než běžný začátek menstruace.. Hlavně menzes jsem měla před 12 dny a cyklus mám vždy trochu opožděný, takže jediné co tak to muže být reakce na prášek. Četla jsem, ze tohle muže trvat klidně jen par hodin než se všechno dostane ven a pak to prejde a normální menstruaci dostanu jak mám, ale nevim zda mám teda byt v klidu a třeba za dva dny to bude pryč nebo jestli mi začíná klasická menstruace? Ještě jsem se chtela zeptat, jestli to znamená ze jsem mohla otěhotnět a tohle je tedy ten potrat? Opravdu nevim a hodil by se mi názor nebo zkušenost ostatních.. Předem dekuji všem co by mi poradili co delat.. Přeji hezky zbytek večera. 😊