Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krásný večer všem. Již delší dobu si zjišťuji jaké jsou v dnešní době možnosti, když do sebe nechci cpát hormony. Uvažuji docela nad tělískem, ale nějak se toho bojím a moc se mi to nezdá. A spolíhat se jen na kondomy.. no.. kdyby někdo poradil, byla bych ráda.. ale to je mimo téma.. Při hledání jsem totiž narazila na jednu stránku a tam se píše toto:
Pravěké ženy menstruovaly jen výjimečně (neustále byly těhotné nebo kojily). S objevením pravidelných menstruačních cyklů se jednak objevily „zbytečné“ ovulace (uvolnění vajíčka uprostřed každého cyklu), jednak menstruační krvácení, jednak zvláštní a neobvyklé hormonální poměry v první polovině menstruačního cyklu, kdy je vysoká hladina ženských pohlavních hormonů (estrogenů) a velmi nízká hladina hormonu žlutého tělíska (progesteronu).
Slyšíme-li tedy námitku, že antikoncepce je nepřirozená, je nutno zřetelně vyslovit, že nepřirozené je především pravidelné menstruační krvácení (přirozené je být těhotná nebo kojit). Tato zdravotní rizika moderního životního stylu moderní antikoncepční metody do značné míry odstraňují.
Tak a teď mi řekněte, co si o tom myslíte. ![]()
Je rozhodně přirozenější pravidelně každý měsíc ovulovat a menstruovat, než mít tělo vyhozené z funkce nepřirozenou dávkou nepřirozených syntetických hormonů. Ještě jsem nečetla nic o tom, že by normální průběh menstruačního cyklu ženu ohrožoval na zdraví nebo životě. O HAK jsem toho v tomhle smyslu četla až dost.
Velice zajímavý příspěvek… Právě brouzdám a hledám veškeré informace o tělískách, neb jsem si dnes v rychlosti nechala u dr. jedno zavést, stálo mě to 1500,– a nevím název, tak hledám všemožné informace… a co sem se dočetla tak teda zatím se bojím že otěhotním, nebo budu jen krvácet… ![]()
Ale jako být pořád těhotná nebo kojná taky teda nechci
a plně jsem se rozhodla být bez HA pilulek tak to budu muset vydržet či co… ![]()
Já sem zase četla, že menstruace je přirozená příprava na porod ![]()
A pokud se kondom používá SPRÁVNĚ, jeho spolehlivost je srovnatelná s jakoukoliv jinou antikoncepcí.
Tak ona to je vlastně pravda, ale ještě nepřirozenější jsou umělý hormony
pravěký ženský nemenstruovaly díky přirozeným hormonům..antikoncepce je šílená sračka ![]()
Rozhodně ne všecky ženy žily neustále sexuálním životem. A tak samozřejmě nebyly v jednom kuse těhotné nebo kojící. TO dá rozum. Připadá mi ten text jako pěkná demagogie.
Něco na tom bude, ono ještě i naší prarodiče byly z větších rodin a i o pár sourozenců přišli. Já teda nemám MS už tři roky, z přirozených důvodů.
Já toto četla v čekárně u doktora na nějakém letáčku. A ještě u toho byla poznámka, že menstruace je civilizační nemoc ![]()
Tak jako já kojim a ms se mi dostavila hned po šestinedělí, tak nevim jak to dělaly
.
@bikerka píše:
Velice zajímavý příspěvek… Právě brouzdám a hledám veškeré informace o tělískách, neb jsem si dnes v rychlosti nechala u dr. jedno zavést, stálo mě to 1500,– a nevím název, tak hledám všemožné informace… a co sem se dočetla tak teda zatím se bojím že otěhotním, nebo budu jen krvácet…
Ale jako být pořád těhotná nebo kojná taky teda nechcia plně jsem se rozhodla být bez HA pilulek tak to budu muset vydržet či co…
To seš tedy hustá, nechat si nastrkat do těla něco, o čem nevíš nic a dokonce ani název… ![]()
Příspěvek upraven 25.09.13 v 20:48
To si vymysleji farmaceuticke firmy, aby zvysily prodeje HA. ![]()
Asi jsem pravěká žena. ![]()
No jinak, to asi autor článku chce propagovat antikoncepci
není za tím poznatkem nějaká farmaceutická firma? ![]()
Jinak HA je hnus, ale jinak s tím souhlasím, dřív ženy neměly za život tolik cyklů