Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kazdou menz. krvacis z jineho vajecniku. tak proto to mas na stridacku a ty cucky je srazena krev myslim ze nic vazneho ti neni
@Anonymní píše:
Kazdou menz. krvacis z jineho vajecniku. tak proto to mas na stridacku a ty cucky je srazena krev myslim ze nic vazneho ti neni
tak toto bych zaradila do nejakeho zlateho fondu emiminich perel. Pokud krvacis z vajecniku, je mi te uprimne lito, my ostatni z delohy a tu mame jen jednu. ![]()
Zakladatelko, taky jsem to ted mela, zadnou nemoc nemam, takze se nedes. Podle me to bude o tom, kolik te sliznice naroste, nekdy mene, nekdy vic, o tom, jak se zrovna chova deloha a jak moc je prostupny cipek, tj. jestli to tam nejakou dobu zustane ci to deloha hned vypudi.
Mmch menstruace mi vzdy zacne delat blbosti na jare, minuly rok jsem cele jaro pred ms spinila nekolik dnu, letos cucky. ![]()
@Anonymní píše:
Z vaječníku se nekrvácí.
Celý menstruační proces probíhá následovně. Jednou měsíčně dozraje v ženském těle jedno vajíčko. Samozřejmě může nastat také situace, kdy se z vaječníků uvolní hned dvě zralá vajíčka. Poté vajíčko putuje vejcovodem, až se usadí v děloze. Předtím však ještě v děloze probíhá přípravný proces, při němž dojde k zesílení děložní výstelky. V případě že je vajíčko oplozeno, okamžitě se zanoří do heboučké výstelky, kde zde čerpá nejen živiny, ale také se postupně vyvíjí. Naopak pokud vajíčko není oplodněno, vzápětí odumírá. Načež výstelka s krví a hlenem absolvuje cestu přímo z těla ven. K tomuto jedinečnému ději dochází přibližně jednou za dvacet osm dní. Nepochybně existují i menstruační cykly kratší anebo mnohem delší. S těmito cykly se ženy běžně setkávají a jsou naprosto normální. Tento menstruační cyklu v sobě zahrnuje řadu poměrně komplikovaných dějů. Dokonce je doprovázen zvýšenou hladinou některých hormonů, jež se podílejí na samotném řízení menstruačního cyklu.
@Anonymní píše:
Nééééééééééééééééééééééééé
![]()
@JaneDoe Nebyla jsem těhotná a žádné děti nemám
@Bibi239 No ale mně přijde, že ty cucky jsou ale opravdu DIVNÉ
Je to jako sražená krev do malinkých kuliček nebo opravdu malé kousíčky děložní sliznice. Ale proč se to teda nerozjede do krvácení? Vždyť takhle se ani pořádně nemůžu vyčistit ![]()
Jinak pro zakladatelku:
Zkus do toho jít poctivě s těmi bylinkami. Občas ženský čaj je na nic. Pokud jsi dřív problém s cyklem neměla (myslím před HA), tak to těmi bylinkami popoženeš k normálu.
Samo o sobě to, co popisuješ u MS, není nic neobvyklého. Ale pravděpodobně to souvisí s tím, jak to máš teď rozházené.
@Anonymní píše:
@JaneDoe Nebyla jsem těhotná a žádné děti nemám@Bibi239 No ale mně přijde, že ty cucky jsou ale opravdu DIVNÉJe to jako sražená krev do malinkých kuliček nebo opravdu malé kousíčky děložní sliznice. Ale proč se to teda nerozjede do krvácení? Vždyť takhle se ani pořádně nemůžu vyčistit
vzhledem k tomu, ze menstruace nema zadnou cistici funkci, pouze se odlouci sliznice, ktera je tam navic, tak te to nemusi stresovat.
Ale pokud jsi z toho natolik na vetvi, tak to res na gynde, pres monitor te tu nikdo nevysetri
Pokud by ti doktorka nutila hormony, tak ji zmen za takovou, ktera bude respektovat tva presvedceni a bude schopna ti vysvetlit, co se s tvym telem deje.
@Anonymní píše:
Celý menstruační proces probíhá následovně. Jednou měsíčně dozraje v ženském těle jedno vajíčko. Samozřejmě může nastat také situace, kdy se z vaječníků uvolní hned dvě zralá vajíčka. Poté vajíčko putuje vejcovodem, až se usadí v děloze. Předtím však ještě v děloze probíhá přípravný proces, při němž dojde k zesílení děložní výstelky. V případě že je vajíčko oplozeno, okamžitě se zanoří do heboučké výstelky, kde zde čerpá nejen živiny, ale také se postupně vyvíjí. Naopak pokud vajíčko není oplodněno, vzápětí odumírá. Načež výstelka s krví a hlenem absolvuje cestu přímo z těla ven. K tomuto jedinečnému ději dochází přibližně jednou za dvacet osm dní. Nepochybně existují i menstruační cykly kratší anebo mnohem delší. S těmito cykly se ženy běžně setkávají a jsou naprosto normální. Tento menstruační cyklu v sobě zahrnuje řadu poměrně komplikovaných dějů. Dokonce je doprovázen zvýšenou hladinou některých hormonů, jež se podílejí na samotném řízení menstruačního cyklu.
Nechci být nezdvořilá, ale tvůj příspěvek není nic nového pod sluncem. Tenthle proces samozřejmě znám, ale jde mi o to, že tohle bych ani nenazvala krvácením. Opravdu to ze mě ani nevytéká, ani se to netáhne ![]()
Já bych to zatím nehrotila, řekla bych, že se to srovná. Jestli je něco špatně, tak by se to projevilo i jinak.
Já to mám často taky tak, při menstruaci s HA i kdysi bez ní.
Ahoj.
Nejdříve mi gynekoložka předepsala nějaké prášky na druhou půlku cyklu, ale protože nechci hormony, tak jsem je přestala jíst a radši si občas dělávám ženské čaje. Jenže moje menstruace mi přijde divná, nikdy jsem tohle nemívala. Vždy jsem měla jeden, dva dny špinění a krvácení, třeba i s kousky sliznice, ale na tom mi nepřišlo nic divného. Jenže teď mám nějakou divnou menstruaci, že ze mě jdou jen tmavé cucky, spíš menší, ale zato husté. Takhle se to ani moc nedostane na vložku, jen na toaleťák nebo vytáhnu chuchvalec na tamponu… Jde tohle ze mě třetí den a pořád čekám, kdy se to rozjede v krvácení - a ono nic. Naopak mám pocit, že už to spíš slábne. Minule jsem krásně, čistě krvácela, ale předtím to bylo to samé jako teď, jen tmavé cucky a tím to i končilo… Hrozně moc nechci jít na gynekologii, mám strach z reakce na to, že nejím ty prášky, ale já fakt do sebe nechci cpát umělé hormony
Tak se chci zeptat, má/měla to některá taky tak?
Je někdo, kdo je měl a byl by ochotný napsat, jak taková ms vypadá?
Omlouvám se za trochu nechutné téma, ale nevím, co si myslet a ráda bych slyšela zkušenosti jiných.
Přes půl roku neberu HA a od té doby mám nepravidelnou ms, pokud tedy nějakou mám
Procházela jsem si starší diskuze a narazila jsem na příspěvek, že jedna uživatelka měla jinou ms, když měla chlamydie