Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vysetrit by te si myslim meli
tohle jsem nikdy neslysela ale myslim ze to v pohode neni ![]()
To není celý měsíc menstruace, byť chápu, že celý měsíc prokrvacis. Ja toto mám už dlouhodobě, od 20let mi to začalo a ja mam nedostatek progesteronu, proto celý měsíc prokrvacim, ale není to celo měsíční menstruace. Podle mě ti jako první doporučí HA, ale nejdřív ji hlavně řekni, ať ti odebere krev na hormonální profil, tam bych asi začala a samozřejmě kontrola je určitě na místě.
A da se to samozřejmě řešit tak, že bud budeš polykat prášky, nebo zavádět progesteron. Je to otrava, me to trapi už více jak 10let. Uvidíš, co řekne doktor.
@Anonymní píše:
Dobrý den, neberu HA, nekojím, nejsem těhotná a nic podobného. Je mi 22 a mám menstruaci měsíc a půl v kuse s pauzami dvou dnů max. Teď od 7.3. Bez pauzy
22.3. Jdu ge gynekoložce, ale ptám se i tady, nevím, jestli mě s menstruací vůbec vyšetří.![]()
Díky.
samozřejmě, že tě gynekoložka vyšetří i při krvácení, už jsi tam měla být dávno, tohle není normální stav, přeju ať je brzy zase dobře ![]()
@stinga to jsem asi mela, ale ja to uplne nenavidim
gynekologii
@kocicimama211 píše:
@stinga to jsem asi mela, ale ja to uplne nenavidim![]()
![]()
gynekologii
tak to se shodnem, asi neznám nikoho, kdo tam chodí rád
@suzka1 píše:
To není celý měsíc menstruace, byť chápu, že celý měsíc prokrvacis. Ja toto mám už dlouhodobě, od 20let mi to začalo a ja mam nedostatek progesteronu, proto celý měsíc prokrvacim, ale není to celo měsíční menstruace. Podle mě ti jako první doporučí HA, ale nejdřív ji hlavně řekni, ať ti odebere krev na hormonální profil, tam bych asi začala a samozřejmě kontrola je určitě na místě.
Tohle spousta doktoru,,miluje,,, kdyz jim pacienti rikaji, co maji nejdrive udelat.
Kontrola co nejdrive je jasna, ta je potrebna a vysetruje se i pri krvaceni.
@Stará známá emimino je o diskuzi a o predavani rad a sdileni zkušenosti. Kéž by mě někdo ve 22letech řekl, at si řeknu o hormonální profil a hlavně, kéž by mi někdo řekl, at nechodím na gyndu s tim, že mam cely cyklus menstruaci. Muj doktor to tenkrát řešil tak, že mi dal zastavovacku, protože mam přece menstruaci, ne? Protože mu to ja říkám a jak ja jsem mela poznat menstruaci od krvaceni? Na pohled úplně totožná záležitost. Az po jaké době jsme přišli na to, že to není menstruace a začalo se to řešit, ale to jsem pochodila až u kolikateho lékaře. A ted po 15 letech, co me to furt trápí je řešeni odebrani delohy, abych nebrala hormony a cely cyklus neprokrvacela. A tady opět svymu doktorovi kladu otázky, aby vyřešil příčinu, a ne problém, protože odebrani delohy mi nepřijde jako ideální řešení. Takže jo, občas se u doktora nevyplaci jen poslouchat a kyvat a to ja doktory maximálně respektuji, ale taky jsem obezretna. Proto zakladatelce radim.
@suzka1 píše:
@Stará známá emimino je o diskuzi a o predavani rad a sdileni zkušenosti. Kéž by mě někdo ve 22letech řekl, at si řeknu o hormonální profil a hlavně, kéž by mi někdo řekl, at nechodím na gyndu s tim, že mam cely cyklus menstruaci. Muj doktor to tenkrát řešil tak, že mi dal zastavovacku, protože mam přece menstruaci, ne? Protože mu to ja říkám a jak ja jsem mela poznat menstruaci od krvaceni? Na pohled úplně totožná záležitost. Az po jaké době jsme přišli na to, že to není menstruace a začalo se to řešit, ale to jsem pochodila až u kolikateho lékaře. A ted po 15 letech, co me to furt trápí je řešeni odebrani delohy, abych nebrala hormony a cely cyklus neprokrvacela. A tady opět svymu doktorovi kladu otázky, aby vyřešil příčinu, a ne problém, protože odebrani delohy mi nepřijde jako ideální řešení. Takže jo, občas se u doktora nevyplaci jen poslouchat a kyvat a to ja doktory maximálně respektuji, ale taky jsem obezretna. Proto zakladatelce radim.
Omlouvam se, ale muj nazor je, ze ty sis jen myslela, ze tvuj gynekolog nevi, ze to nebyla menstruace a ze jemu bylo jasne, ze jde o poruchu cyklu, jen hledal zpusob, jak to spravit - moznosti je vice. Jen chci rict, lekar neni nevzdelany blbec a z popisu pacientky si sam udela svuj usudek a diagnozu. Ano, je dobre, kdyz se pacient aktivne zapojuje do procesu lecby, ale nabehnout na nej a diktovat, hlavne mi udelejte to a to, tak s tim muze narazit. Souhlasit nemusis.
Určitě zajdi. V okolí někdo dlouho krvácel po očkování na covid.
Ano višetří tě i když máš měsíčky jen to musíš řict kdyby tě náhodou poslal na ultrazvuku nebo někam bez problémů tě višetří
Dobrý večer mám takový problém ze už měsíc v kuse mám menstruaci a chtěla bych se zeptat jak jste to řešili děkuji za nějaké rády
@Alicka215 píše: Více
ráda je jediná, jít na gynekologii, doktor zjistí, proč krvácíš už měsíc, a ne, fakt to není menstruace, a podle toho, co zjistí, nasadí léčbu,
podle emimina se léčit nedá, my tě neprohlíželi a nejsme na to studovaní
Dobrý den, neberu HA, nekojím, nejsem těhotná a nic podobného. Je mi 22 a mám menstruaci měsíc a půl v kuse s pauzami dvou dnů max. Teď od 7.3. Bez pauzy
Díky.
22.3. Jdu ge gynekoložce, ale ptám se i tady, nevím, jestli mě s menstruací vůbec vyšetří.