Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj anonymní - vím, že jsi jistě už nedočkavá - taky jsme byla - ale ze dvou menstruací po porodu se nedá nic poznat. Tohle není cyklus na který se dá spolehnout. Po porodu je cyklus často chvilku rozhozený - myslím tedy vůbec po obnovení cyklu - to že ted byl cca 70 dnu vubec nic neznamená, přístí cyklus muze byt dlouhý třeba 20 dnu (jako u mne, první hodne dlouhý, druhy extremne krátký) nebo 28, nebo jeste pořád dlouhý…
jaks to měla před těhotenstvím?
har.
Ahoj, před těhotenstvím to bylo pravidelné 28 dnů.
je dost dobře možné, že se ti ckylus rychle vrátí zas na uplne stejnou délku. často to tak bývá.
jestli tedy potřebuješ vypočítat ovulaci, klidně bych počítala s cyklem 28 - je pořád pravděpodobnější že se tak trefíš, než když budeš vypočítávat jakékoli jiné číslo
Ale prostě je to ted absolutně neodhadnutelné.
A nebo si měř pár cyklů bazální teplotu, pokud hodně spěcháš, stejně tím ale těhotenství asi neuspíšíš ![]()
Přeju brzké otěhotnění!
Ono to může být i hodně individuální. Před potratem jsem měla 20 až 35 dnů, po potratu mám 1. cyklus 35 dní, další 28 ![]()
to se srovná. První MS mi po drhém porodu dorazila po 4m, další za 8 týdnů, pak za 6, pak za 4. Teď mi to kolísá plus mínus na 28dnech
Já to musela číst čtyřikrát, protože jak jsem to vždycky prolítla, tak jsem pořád rozuměla, že se Ti vrátil cyklus 2 měsíce po porodu a už se těšíš na těhotenství
.
Nenapsalas, jestli kojíš. Protože v takovém případě může MS mizet a zase se vracet celkem nepředvídatelně. Tak jedině vykrýt 70-tidenní cyklus pokusem co 2. den, tatínka to jistě potěší
. Dobrá rada nad zlato.
Po porodu jsem 1. menstruaci dostala po 13ti měsícíhc, trvala normálně kolem 4-5 dnů a další jsem dostala po 2 měsícíh a trvala stejně jako ta 1. Problém je v tom, že chceme další miminko a nevím, jak vypočítat plodné dny. Všechny internetové kalkulačky, kde se to dá vypočítat jsou nastaveny na cykly od 28-45 dnů a když zadám cyklus cca 70 dnů, tak mě to nic nespočítá. Poradíte? Díky