Menstruace po Duphastonu

101
18.10.10 15:43

menstruace po Duphastonu

Ahoj,poradila byste mi některá?V 2.pol.cyklu beru Duphaston pro udržení případného těhotenství.Dostaví se menses po dobrání i kdybych byla těhotná?Četla jsem,že po dobrání se dostaví,tak mám obavy,aby to třeba případné těhotenství neohrozilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
18.10.10 15:56

mě říkali nevysazovat, menzes přijde i přes duphaston.až když jsem věděla že to nevyšlo tak jsem vysadila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
18.10.10 16:07

Omlouvám se, trochu mimo téma. Goldenko, jak si na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.10.10 16:41

To záleží na okolnostech. Předpokládám, že Goldenka má nějaké problémy, které jsou příčinou toho, proč to má brát takto. Jestli je to zároveň i na úpravu cyklu, tak rozhodně vysadit. Podle nicku soudím, že neovuluješ. Protože jinak je potřeba vědět, kdy ovulaci máš, aby sis ji tímhle neblokovala. Takže pokud bys Duphaston nevysadila a těhotná nebyla, zbytečně si prodloužíš cyklus. Většinou to lékaři dávají tak, abys ho brala například od dvacátého dne po menstruaci až do pětadvacátého dne a do tří dnů by se měla MS objevit, pokud jsi neotěhotněla. Pokud jo, vliv to nemá (pokud nemáš prokázáno třeba to, že se ti progesteron vůbec v těle netvoří, ale to by ti gynekolog řekl na základě hormonálního profilu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4842
18.10.10 16:42

Ahoj, já jsem Duphaston brala, pak jsem ho měla vysadit a když nedojde menzes udělat test a pak kdyžtak začít brát dál, kdyby to bylo pozitivní. Nakonec jsem počkala až do kontroly u DR., kdy mi ho znovu nasadil až do 12 tt. Pauza byla téměř 14 dní a mimi se zatím drží.
Když budeš těhu, menzes by se dostavit neměl, ale někdo ho má i tak, takže těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.10.10 16:52

Souhlasím s myšákem :palec:

Jinak přesnější vyjádření z biologického hlediska je to asi takto. Máš MS, pak někdy přijde ovulace - prostě dozraje vajíčko, praskne obal, ve kterém je uložené a zatímco se vajíčko kutálí do dělohy, na jeho původním místě se vytvoří žluté tělísko, které začne produkovat hormon progesteron. Pokud nedojde k oplodnění, žluté tělísko zaniká, hormon se přestává tvořit a tím pádem dochází k MS. Pokud dojde k oplodnění, žluté tělísko dál tvoří hormon a k MS nedojde.
A třeba u mě je problém v tom, že mi žluté tělísko nefunguje tak, jak má. Takže vajíčko je schopné zahnízdit a přežít prvních pár týdnů, ale pak šmitec… Takže já vždycky brala Duphaston ten určitý počet dní, pak přestala a čekala, zda se dostaví MS (díky tomu, že jsem ho brala pravidelně, tak se mi upravil i cyklus a nedocházelo k predmenstruačnímu špinění). Když se nedostavila, zkusila jsem těhotenský test (Mamatest) a když se objevily //, tak jsem pokračovala až do konce třetího měsíce, kdy funkci žlutého tělíska (potažmo hormonu progesteronu) přebírá placenta a tudíž už to není potřeba. To už se ale Duphaston bere pořád každý den.
Jinak Duphaston obsahuje právě ten hormon progesteron, jen v umělé formě, stejně jako další jiné léky (Utrogestan atd.), záleží na doktoru, co předepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
18.10.10 17:42

Díky moc za příspěvky,takže jestli to dobře chápu,tak dokud ho nepřestanu užívat tak MS nedostanu,ale nesedí mi to v tom,že doktor mi řekl,že ho mám brát do MS,tak jsem předpokládala,že MS příjde i přes užívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.10.10 18:43

Nene, MS by se měla dostavit tři dny po vysazení, pokud tedy neotěhotníš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
24.10.10 13:12

Ahoj všem,tak zase nic.V pátek jsem vysadila duphaston a dnes to dostala.Myslíte si,že duphaston může ovulaci zablokovat?Někdo říká,že jo,někdo že ne.Měla jsem ho brát od 14.DC,ale měla být později,protože 14.DC jsem právě byla i u doktora,a byl tam akorát folík,ale ovu ještě ne.Tak si ale říkám,že doktor to přece musí vědět.Jsem už z toho zmatená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.10.10 14:08
neovulka píše:
Ahoj všem,tak zase nic.V pátek jsem vysadila duphaston a dnes to dostala.Myslíte si,že duphaston může ovulaci zablokovat?Někdo říká,že jo,někdo že ne.Měla jsem ho brát od 14.DC,ale měla být později,protože 14.DC jsem právě byla i u doktora,a byl tam akorát folík,ale ovu ještě ne.Tak si ale říkám,že doktor to přece musí vědět.Jsem už z toho zmatená.

Jak už jsem psala, tak ovulaci blokuje. Obsahuje totiž hormon, který tělo začíná produkovat až po ovulaci. Takže příště se na doktora, s prominutím, vyprdni a zkus ho začít brát až tak dvacátý den a po pěti dnech přestaň a 28. dorazí (nebo nedorazí) MS.
A ber to z tý lepší stránky - aspoň se ti srovná cyklus :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.10.10 14:09

Jinak samozřejmě můžeš mít ovulaci i později, ale zase to nebývá až tak často. Tak uvidíš. Nejdřív bych asi zkusila tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
10.4.11 18:11

Oživuju starší diskusi.
Beru duphaston od 19DC po 26 DC a měla jsem za to, že mi MS dorazí po vysazení. Jenže dneska jsem 24DC a špiním. Beru to teda první měsíc, ale i tak si myslím, že bych MS měla dostat až po vysazení nebo je to jinak? A mám to dobrat do konce? Poraďte prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
10.4.11 18:52

ahoj, pokud bude těhu založené v pořádku, ms nepřijde, jinak chodí do deseti dnů, mě většinou přišla do toho 6tého dne.
Takže pokud budeš těhotná a těhotenství bude silné, mrcha nedorazí, neboj. Přeju hodně štěstí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
10.4.11 18:53

duphaston dober do konce, taky jsem to jednou tak měla, rozjede se po vysazení, normálně dober jak máš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
10.4.11 19:11

Právě mi dr říkal, že MS přijde po dobrání, ale já už to mám teď. Tak mi to přijde divné. Doufala jsem v těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí